Porsche Cayenne S E-Hybrid Automaatbak Spoelen

6/03/2021

Porsche Cayenne S E-Hybrid Automaatbak Spoelen

Vandaag wordt de Porsche Cayenne S E-Hybrid besproken. Deze prachtige hybride kwam naar Flushed voor het spoelen van de automaatbak. De klant kwam binnen met zijn auto toen het kilometeraantal 151.991 kilometer bedroeg. Er was lichte ongemakkelijkheid te voelen binnen de automaat. Na een kilometeraantal van 150.000 is het een must om je automaat een keer te laten spoelen of in ieder geval de olie te verversen. Oliefabrikanten geven namelijk een vervangingstermijn van maximaal 90.000 kilometer aan. De olie verband tijdens het rijden, waardoor de werking hiervan afneemt. Verder in de blog kunt u meer lezen over het belang van spoelen. Eerst wat specificaties over dit model!

Porsche Cayenne

De Porsche Cayenne is een luxe mid-size SUV. De auto is in productie gegaan in 2002 en de verkoop startte 1 jaar later in 2003. Het was een hele verandering voor Porsche, de Porsche Cayenne was de eerste V8 gemotorde auto sinds 1995. Ook is het de eerste off-road voertuig sinds de bekende super en junior tractors in 1950 en het werd de eerste Porsche met vier deuren! De Cayenne deelt zijn platform, frame en deuren met de Volkswagen Toeareg en de Audi Q7. De productie van dit model heeft drie generatie meegemaakt. Het gespoelde model behoord tot de tweede generatie Cayenne (2011) en dan na de facelift van 2014, toen werd deze nieuwe plug-in E-Hybrid versie geïntroduceerd.

Porsche Cayenne S E-Hybrid Automaatbak Spoelen
De Porsche Cayenne S E-Hybrid bij Flushed in Woerden

Gespoelde model

Het model dat wij hebben gespoeld is een Porsche Cayenne II S E-Hybrid. Dit model is geproduceerd van 2014 tot 2017. Er was al eerder een S-Hybrid versie van de Cayenne, maar deze kwam te vervallen na de introductie van de E-Hybrid, deze functioneerde beter. Porsche zette zich daarmee op de kaart als eerste autofabrikant die drie plug-in Hybrid modellen in de productie had.

Dit model heeft een V6 Plug-in Hybrid / benzine motor. Deze levert een vermogen van 333 pk. De 0-100 km bereikt deze auto in 5.9 seconden. De Hybrid heeft een actieradius tussen de 18 en 36 kilometer, dit is niet zoveel, maar het is tof dat het kan.

Porsche Cayenne Achterkant
Achterkant van de Porsche Cayenne

De automaat onder dit model is een 8-traps automaat. Wij beleven veel plezier bij het spoelen van automaten, maar u kunt er ook voor kiezen om zelf de olie van uw automaat te verversen. Wij verkopen speciaal ontwikkelde olie voor het verversen van automatische transmissie olie. Los van de Plug-in Hybrid heeft de tweede generatie Porsche Cayenne een record behaald. De Porsche Cayenne S Diesel uitvoering kreeg een Guinness World Record voor het zwaarst getrokken vliegtuig door een auto. Het vliegtuig was een Airbus A380.

Porsche Automaatbak Spoelen
Porsche Cayenne tijdens de spoeling

De automaat is een cruciaal onderdeel van uw auto. Helaas kunnen er klachten ontstaan, dit is natuurlijk erg ongewenst. Het spoelen van uw automaatbak heeft als voordeel dat het risico op klachten drastisch wordt verkleind. Als u al klachten heeft kunt u deze ook uitstekend verhelpen door middel van een spoeling. Hieronder staat een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als een van deze klachten zich voordoet bij uw auto, dan adviseren wij u om zo snel mogelijk een spoeling te doen.

Veel voorkomende klachten automaat
  • Slecht schakelen
  • Schommelend toerental
  • Verhoogd brandstofverbruik
  • Disfunctioneren van de Kick-down
  • Weigeren automaatbak
  • Gevoelsmatig vermogensverlies

Wanneer u uw automaat niet regelmatig laat spoelen, kunnen er ernstige klachten ontstaan. Hierdoor loopt u het risico dat er een revisie van de automaat plaats moet vinden, deze kosten zijn gemiddeld 2000 tot 7.500 euro. Voor een fractie van deze prijs kunnen wij uw automaat spoelen. Bij Flushed kost een spoeling gemiddeld: € 295,- inclusief BTW en filter.

Onderhoudsproces

Als er nog geen klachten plaatsvinden binnen de automaat, is een preventieve spoeling het beste onderhoudsproces. Met een spoeling verkleind u de kans op klachten binnen de automaat. Alle vervuilde deeltjes in de olie worden verwijderd, waardoor uw automaat vrijwel eindeloos meegaat.

Veel autodealers geven aan dat een verversing van de olie pas plaats hoeft te vinden na 150.000 tot 200.000 kilometer. Veel gespecialiseerde automonteurs geven echter aan, dat een verversing van de olie nodig is na 60.000 tot 80.000 kilometer. Dit komt aangezien de oliefabrikanten, aangeven dat de maximale vervangingstermijn voor hun ‘longlife’ automaatolie 90.000 kilometer is. Dit is dus het uiterste, daar komt bij dat er ook vervuiling en slijtage plaatsvindt tijdens het rijden, waardoor de automaat slechter presteert. Uiteindelijk moet de automaat vaak vervangen worden en dit is natuurlijk gunstig voor de dealer…

In dit filmpje kunt u de spoeling zien van de Porsche Cayenne

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s

De kosten voor deze spoeling zijn inclusief olie, toevoegingen en de btw € 350,-

U kunt gemakkelijk naar onze garage rijden, waarna u wordt ontvangen door de specialist die uw auto gaat spoelen. Onze klanten zijn enorm tevreden over het resultaat en de service. U kunt ervoor kiezen om mee te kijken tijdens de spoeling of om te verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding.
Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder!

Porsche Cayenne Automaat Spoelen

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines