Porsche Cayenne GTS Automaatbak Spoelen

23/05/2022

Porsche Cayenne GTS Automaatbak Spoelen

Deze dag stond er een prachtig model op de planning, er kwam een Porsche Cayenne GTS naar Flushed voor het spoelen van de automaatbak. De Porsche Cayenne zijn mid-sized, maar zeker krachtig. Het is van groot belang om goed onderhoud te verrichten aan de automaat bij dit soort zware modellen. In dit bericht zal ik u wat meer vertellen over het model en verdere informatie geven over wat een spoeling voor u kan betekenen.

Porsche Cayenne

De Porsche Cayenne SUV-model die sinds augustus 2002 wordt geproduceerd. In deze tijd zijn er drie generaties ontwikkeld met elk een andere stijl. Er zijn verschillende uitvoeringen, waaronder Benzine, Diesel, Hybrid en Turbo modellen. De auto’s staan bekend om hun goede hanteerbaarheid gecombineerd met krachtige motoren. Een leuk feitje is dat in 2017 een Cayenne S diesel model het Guinness wereld record heeft gezet van het zwaarste vliegtuig getrokken door een auto. Dit was een Air France Airbus A380 van ruim 265 ton en deze werd 42 meter getrokken door de Cayenne.

Porsche Cayenne Automaatbak Spoelen

Gespoelde model

Het model dat wij hebben gespoeld was een GTS uit 2012, oftewel de tweede generatie. De tweede generatie ging van start in 2011 en heeft gelopen tot 2018. De nieuwe Cayenne werd groter dan de vorige en krijg een groot aantal veranderingen in uiterlijk. De motor die ligt in deze uitvoering is een 4.8 L V8 motor die een vermogen levert van zo’n 420 pk. De automaat die is gespoeld was een 8-traps Tiptronic automaat van Aisin (TR-80SD). Deze automaten zijn ook te vinden onder de Volkswagen Touareg en de Audi Q7.

Veel voorkomende klachten automaat
  • Slecht schakelen
  • Schommelend toerental
  • Verhoogd brandstofverbruik
  • Disfunctioneren van de Kick-down
  • Weigeren automaatbak
  • Gevoelsmatig vermogensverlies

Het belang van automaat spoelen blijft vaak onopgemerkt, totdat er zich ernstige problemen voordoen. Wanneer deze problemen zich voordoen, kan een spoeling de klachten verminderen, maar vaak is er al blijvende schade aangericht waardoor een reparatie een van de enige opties is. Hier komen hoge prijskaartjes bij kijken, dus adviseren wij om dit voor te zijn door regelmatig de olie in uw automaatbak te laten verversen.

Preventieve spoeling

Een spoeling dient als een uitstekend onderhoudsproces. Tijdens het rijden raakt de automaat vervuild en beschadigd. Er komen allerlei ongewenste deeltjes vrij binnen de automaat die gaan slijten en de oliekwaliteit drastisch doen verminderen. Een spoeling ververst deze olie en reinigt de gehele automaat, zodat de automaat weer optimaal kan presteren. Wanneer dit regelmatig wordt gedaan kan een automaat zeer lang mee. Tijdens de spoeling wordt alle olie binnen de automaat vervangen en wordt al het vuil en slib verwijderd. Dit gebeurd door middel van professionele spoelapparatuur bediend door een team van gespecialiseerde spoelers van Flushed.

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s

Deze spoeling kost inclusief Olie, toevoegingen en de btw € 350,-

Bij een spoeling wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel, waarna de automaat van uw auto wordt gespoeld in ongeveer 30 tot 90 minuten. De oude olie wordt vervangen met hoogstaande olie die ons al jarenlang het allerbeste resultaat garandeert. Tijdens de spoeling kunt u comfortabel verblijven in onze wachtruimte met een WIFI-verbinding. Heeft u een vraag over het spoelen of wilt u een afspraak maken dan kan dat gemakkelijk hieronder!
Porsche Cayenne GTS Automaatbak Spoelen

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines