Peugeot 5008 Automaat Spoelen

16/03/2023

Peugeot 5008 Automaat Spoelen 

Vandaag een bericht over het spoelen van de automaat van deze Peugeot 5008. De spoeling werd uitgevoerd door onze collega’s van Flushed Woerden en verliep zoals gepland. De Peugeot had bij binnenkomst 144.736 kilometers op de teller staan. Op hoge kilometerstanden als deze kunnen zich grote complicaties voortdoen aan de automaat. Een spoeling van de automaat is een goede manier van onderhoud aan de automaat. Doormiddel van een spoeling verhelpt u namelijk de automaat van lichte klachten, daarnaast reinigt een spoeling de automaat ook vanbinnen. Hiermee voorkomt u dat er ernstigere klachten aan de automaat ontstaan. Indien u er zeker van wilt zijn dat u uw automaat goed onderhouden, dan adviseren wij bij Flushed u om iedere 60.000 à 80.000 kilometer uw automaat te laten spoelen. In deze blog vindt u meer informatie over het gespoelde model en meer over het belang van het spoelen. 

Gespoelde Model 

De Peugeot die bij Flushed langskwam voor een spoeling van de automaat is een Peugeot 5008. Deze mid-sized MPV (Multi Purpose Vehicle) maakte zijn debuut in 2006. Het gespoelde model behoort toe aan de tweede generatie van het model. Deze verscheen in 2017 op de markt. Hiermee veranderde de 5008 van een MPV in een SUV, waarmee het design mee ging in de verkooptrends op de automarkt. Onder de motorkap van de Peugeot is een 1.6 L 4-cilinder dieselmotor terug te vinden. Dit geeft de Peugeot een vermogen van 120 pk (88kW). 

De automaat onder dit model is een 6-traps automaat 

Peugeot 5008 bij Flushed

Gevaren automaat 

Een van de grootste vijanden van een automatisch geschakelde auto is warmte. Tijdens het rijden komt er hitte vrij, deze hitte zorgt ervoor dat de automatische transmissie olie verbrand. Hierdoor veranderd de viscositeit van de olie in de transmissie en functioneert de olie minder goed. Bij elke natgeschakelde automaat speelt de olie een grote rol tijdens het schakelen. Het is dus van belang om de olie regelmatig te verversen, gebeurt dit niet, dan zal uw automaat slechter gaan functioneren en kunnen er ernstige klachten sneller ontstaan. Hieronder vindt u een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als u te maken heeft met een van deze klachten, dan adviseren wij u om zo spoedig mogelijk een afspraak in te plannen voor een spoeling. 

 

Veel voorkomende klachten automaat    

Bonken tijdens op- en terugschakelen    

Slippen tijdens schakelmomenten    

Verhoogd toerental tijdens schakelmomenten    

Weigering van de kickdown    

Noodloop van de automaat    

Overslaan van een versnelling    

Pendelend toerental 

Peugeot 5008 automaat spoelen

Waarom automaat spoelen?  

Het grootste voordeel van spoelen is dat het veruit de effectiefste manier is om olie te verversen. Spoelen ververst namelijk ruim 3 keer zoveel olie in vergelijking met een handmatige olie verversing. Daarnaast wordt uw automaatbak gereinigd tijdens de spoeling, waardoor al het vuil en slib binnen de automaat wordt verwijderd. Ook alle vrijgekomen ijzeren deeltjes worden weggehaald, waardoor de automaat niet slijt.  

  

Wanneer automaat spoelen?  

Wij adviseren u om de automaat van uw auto om de 60.000 à 80.000 kilometer te laten spoelen. De beste oliefabrikanten die automaatolie leveren aan alle bekende automerken geven aan dat de maximale vervangingstermijn 90.000 kilometer. Dit is echter een uiterste. De verwijderde vuil en ijzerdeeltjes laten uw automaat ook nog eens extra goed presteren. Wanneer er niet regelmatig wordt gespoeld loopt u het risico dat er ernstige klachten ontstaan, waardoor revisie de enige oplossing is.  

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een proefrit adviseren wat voor u van toepassing is. Wij spoelen alle merken auto’s.  

  

  

Deze spoeling kost inclusief olie, spoeling en de btw 325 ,-   

Als u een afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijdt u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie.  

Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder! 

 

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines