Peugeot 308 Automaat Spoelen

15/05/2023

Peugeot 308 Automaat Spoelen 

In de blog van vandaag behandelen we het spoelen van de Peugeot 308 Automaat. De Peugeot kwam naar Flushed voor het spoelen van de automaatbak. Het model had bij binnenkomst een kilometerstand van 83.045. Bij een kilometerstand zoals deze is een spoeling zeker aan te raden. Wij van Flushed adviseren u om uw automaat iedere 60.00 à 80.000 kilometers te laten spoelen. Dit is van groot belang voor de automaat, doormiddel van een spoeling blijft uw automaat in een optimale staat. Een spoeling dient namelijk als perfecte vorm van onderhoud. Met een spoeling verhelpt u uw automaat van de lichtere klachten en voorkomt u dat er grote defecten ontstaan binnen de automaat. In deze blog leest u verder meer over de spoeling van de Peugeot 308, daarnaast vindt u meer informatie over de spoelingen die wij bij Flushed uitvoeren. 

Gespoelde Model 

De Peugeot 308 is een compacte familie auto, het model maakte zijn debuut in 2007. De 308 was de opvolger van de 307. De serie bestaat momenteel uit drie verschillende generaties. De Peugeot die bij Flushed langskwam behoort toe aan de tweede generatie, deze werd geïntroduceerd in 2013. In 2014 ontving deze auto de award voor Europese auto van het jaar. Het model wordt aangedreven door een 3 cilinder benzine-motor goed voor een vermogen van 96 kW (131 pk). Hiermee zit de Peugeot na 9,5 seconden op de 100 km/h. De topsnelheid bedraagt 204 km/u. 

De automaat onder dit model is EAT8 automatische transmissie. 

Gevaren automaat  

Wanneer u rijdt ontstaat er hitte in de motor, deze hitte zorgt ervoor dat uw automaat ook warm wordt. Het warm worden van uw automaat resulteert ook in de verbranding van de automatische transmissie olie. Deze verbranding zorgt ervoor dat de viscositeit van de olie veranderd en de olie mindert functioneert. De olie speelt bij een natgeschakelde automaat een grote rol tijdens het schakelen van uw auto. Daarom is het van belang om de olie binnen de automaat met regelmaat te laten spoelen. Wanneer dit niet gebeurt zal uw automaat slechter functioneren en kunnen er ernstige klachten voortdoen. Hieronder vindt u een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als u enige klachten herkent adviseren wij u om uw olie zo spoedig mogelijk te laten verversen.  

Veel voorkomende klachten automaat  

Bonken tijdens op schakelen en terugschakelen  

Slippen tijdens de schakelmomenten   

Verhoogd toerental tijdens het schakelmoment   

Weigeren van de kickdown   

Noodloop van de automaat   

Overslaan van een versnelling   

Pendelend toerental 

Waarom Automaat Spoelen?  

Bij een spoeling wordt op een veel effectievere manier uw olie ververst. In vergelijking met een handmatige ingreep wordt met een spoeling ruim 3 keer zoveel olie vervangen. Bijkomend voordeel is ook dat uw automaat gereinigd wordt tijdens het spoelen, hierdoor wordt al het residu als vuil en slib binnen de automaat verwijderd. Daarnaast verwijderd een spoeling ook de ijzeren deeltjes die vrijgekomen zijn in uw automaat, hierdoor slijt de automaat niet.  

Wanneer Automaat Spoelen?  

Bij Flushed adviseren wij u om de automaat iedere 60.000 tot 80.000 kilometers te laten spoelen. De meest kenmerkende oliefabrikanten die leveren aan automerken adviseren een maximaal vervangingstermijn van 90.000 kilometer. Echter is dit een uiterste. Wanneer er een regelmatige spoelbeurt wordt uitgevoerd zal dit ervoor zorgen dat ernstige klachten worden voorkomen, bij gebrek hieraan kunnen deze klachten namelijk resulteren complicaties waarbij revisie van de automaat de enige optie is.  

 

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s.   

   

Deze spoeling kost inclusief Olie, toevoeging en de btw € 325,-  

Als u een afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijdt u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie.
Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder! 

 

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines

Vraag of Offerte?