Peugeot 3008 CarbonFlushen

4/07/2024

Peugeot 3008 CarbonFlushen 

In deze blog behandelen we het Carbonflushen van deze Peugeot 3008 door Flushed. Carbonflushen is van groot belang voor een gezonde en goed presterende motor. Bij Flushed adviseren wij u om iedere 40.000 à 50.000 kilometer uw motoronderdelen te laten reinigen. In dit bericht vindt u verder alle benodigde informatie over CarbonFlushen bij Flushed. Verder leggen wij u uit waarom dit een geschikte manier van onderhoud is. Daarnaast vindt in leuke informatie terug over deze Peugeot 3008. 

Gereinigde Model 

De Peugeot 3008 is een compacte cross-over SUV gefabriceerd door de Franse autogigant Peugeot. De 3008 maakte zijn introductie in 2008. Onder de motorkap heeft de Peugeot 3008 1.6 L benzinemotor liggen. Het vermogen bedraagt 121 kW (160 pk). Hiermee zit de Peugeot na 8,9 seconden op de 100 km/h en de topsnelheid bedraagt 206 km/h. 

De peugeot 3008 wordt aangedreven door een 6-traps automaat.

Wat is een CarbonFlush en welk profijt behaalt u uit deze manier van onderhoud?  

Een CarbonFlush, ook wel bekend als een carbon cleaning of waterstofreiniging, is een proces waarbij met behulp van een machinale spoeling koolstof aanslag uit de verbrandingselementen van de motor verwijderd wordt. Wanneer u rijdt vindt er in de motor continu een verbranding plaats. Op termijn zorgt deze verbranding echter voor een afstoot van koolstof aan de oppervlakten binnen in de motor. Deze ophoping zal kunnen zorgen voor een vermindering van uw auto. De ophoping kan veroorzaakt worden door onder andere: Een incomplete verbranding van de brandstof, Olie degradatie of door de hercirculatie van de uitlaatgassen.  

Klachten die u kunt ervaren naar aanleiding van een ophoping van koolstof  

Verminderde prestaties tijdens het rijden  

 Hoger brandstof verbruik  

 Rokende uitlaat tijdens het rijden  

 Schokkende motor  

 Slijtage van de motoronderdelen  

  

Hoe gaat de CarbonFlush in zijn werking ? 

Bij Flushed maken wij gebruik van gespecialiseerde apparatuur voor de waterstofreiniging. Hierbij wordt met behulp van elektrolyse oxyhydrogen gevormd in de machine. Vervolgens wordt de HHO toegevoegd in de lucht inlaat en vervolgens met de brandstof bij elkaar gebracht. Wanneer dit mengsel tot verbranding wordt gebracht resulteert dit in een veel hogere temperatuur dan wanneer alleen de brandstof verbrand wordt. Hierdoor bindt de koolstof aan de moleculen van oxyhydrogen. Waarna er Hydro carbon en carbon monoxide de uitlaat komen. Dit resulteert in een gereinigde motor, waarbij de koolstof aanslag verwijderd zal zijn.  

  

Voordelen van een CarbonFlush     

Zuiniger brandstof verbruik    

Schonere Emissie     

Motor die soepeler loopt    

Verbeterde werking van de automatische versnellingsbak    

Stillere motor    

Herstel van prestaties    

Voorkomt mankementen aan de motor     

  

Wanneer is een juist moment om een CarbonFlush uit te voeren?     

Wij hanteren u om op iedere 40.000 tot 50.000 kilometer uw auto te laten CarbonFlushen. Op dit interval van onderhoud wordt het beste resultaat behaald.    

  

Overweegt u om een CarbonFlush uit te voeren, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is.      

 

Een CarbonFlush bij Flushed kost € 79,- inclusief BTW in combinatie met een Spoeling of Motorflush. Indien u een alleen een CarbonFlush laat uitvoeren kost dit € 115,- inclusief BTW.   

Bij een spoeling wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel. Waarna wij de motor van uw auto in 30 à 90 minuten spoelen. De oude olie vervangen we met hoogstaande olie die ons al jarenlang het allerbeste resultaat garandeert. Tijdens de spoeling kunt u comfortabel verblijven in onze wachtruimte met WIFI-verbinding. Heeft u een vraag over het spoelen of wilt u een afspraak maken dan kan dat gemakkelijk hieronder! 

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines