Peugeot 3008 Automaatbak Spoelen

23/03/2022

Peugeot 3008 Automaatbak Spoelen

De Peugeot 3008, deze compacte SUV kwam naar ons toe voor het spoelen van de automaatbak. Met 118.367 kilometer op de teller reed dit model onze garage binnen, vervolgens heeft een van onze specialisten een klein rondje gereden om de staat van de automaat te beoordelen. De gehele spoeling is uitgevoerd in een ruim uurtje, waarna de automaatbak merkbaar beter schakelde en beginnende klachten werden verholpen.

Gespoelde model

De Peugeot 3008 werd voor het eerst geïntroduceerd in Dubrovnik, Kroatië, in 2008. De lancering van de verkoop ging van start in april 2009, waarna het model in 2016 vervangen werd door een nieuwe generatie. Deze tweede generatie is nog steeds in productie.
De eerste generatie heeft verschillende prijzen gewonnen, zoals verschillende Car of the Years van o.a. What Car? Europa en Ierland.

De uitvoering van de 3008 die wij hebben gespoeld behoord tot de tweede generatie, met bouwjaar 2017. Het is een dieselmodel, er zijn ook benzine- en hybride modellen. De motor is in dit geval een PSA DW10 motor, dit zijn 2.0L dieselmotoren en tevens de eerste PSA motor met common-rail techniek. De motor levert in de huidige samenstelling een vermogen van 181pk.
De automaat onder dit model was een conventionele 6-traps automaat. Voor deze automaten met motor adviseren wij een spoeling om de 80.000 kilometer.

Peugeot 3008 Automaatbak Spoelen Peugeot 3008 Achterkant

Veel voorkomende klachten automaat
  • Slecht schakelen
  • Schommelend toerental
  • Verhoogd brandstofverbruik
  • Disfunctioneren van de Kick-down
  • Weigeren automaatbak
  • Gevoelsmatig vermogensverlies

Het belang van automaat spoelen blijft vaak onopgemerkt, totdat er zich ernstige problemen voordoen. Zodra deze problemen voelbaar worden, is het vaak al te laat en is er blijvende schade aangericht. Een spoeling kan deze klachten vaak verminderen, maar wij adviseren om dit voor te zijn. Hoe dat kan leest u hieronder.

Preventieve spoeling

Een spoeling dient als een uitstekend onderhoudsproces. Tijdens het rijden raakt de automaat vervuild en beschadigd. Er komen allerlei ongewenste deeltjes vrij binnen de automaat die gaan slijten en de oliekwaliteit drastisch doen verminderen. Een spoeling ververst deze olie en reinigt de gehele automaat, zodat de automaat weer optimaal kan presteren. Wanneer dit regelmatig wordt gedaan kan een automaat zeer lang mee.

Tijdens de spoeling wordt alle olie binnen de automaat vervangen en wordt al het vuil en slib verwijderd. Dit gebeurd door middel van professionele spoelapparatuur bediend door een team van gespecialiseerde spoelers van Flushed.

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s

Deze spoeling kost inclusief Olie, toevoegingen en de btw € 325,-

Bij een spoeling wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel, waarna de automaat van uw auto wordt gespoeld in ongeveer 30 tot 90 minuten. De oude olie wordt vervangen met hoogstaande olie die ons al jarenlang het allerbeste resultaat garandeert. Tijdens de spoeling kunt u comfortabel verblijven in onze wachtruimte met een WIFI-verbinding. Heeft u een vraag over het spoelen of wilt u een afspraak maken dan kan dat gemakkelijk hieronder!

Peugeot 3008 Automaatbak Spoelen

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines

Vraag of Offerte?