Peugeot 206 Automaatbak Spoelen

25/06/2021

Peugeot 206 Automaatbak Spoelen

In deze blog bespreek ik de bekende Peugeot 206, dit model kwam naar Flushed voor het spoelen van de automaatbak. Wederom zal ik de spoeling bespreken en daarnaast enkele weetjes en gegevens vertellen over dit model. Onderaan de blog vind u informatie oer het belang van spoelen en wat het inhoudt. Verder kunt u foto’s en een filmpje zien van en tijdens de spoeling.

De spoeling van de Peugeot vond plaats toen de kilometerstand 176.409 km bedroeg. Dit is een dusdanig hoog kilometeraantal, waarbij veel schade binnen de automaatbak niet terug te keren is. Alleen door regelmatig onderhoud kan een bestuurder voorkomen dat er blijvende schade optreed binnen de automaat en wij adviseren bijna altijd om elke 80.000 kilometer onderhoud te laten verrichten, handmatig of automatisch, waarbij automatisch uiteraard de efficiëntere optie is. Dit heeft ermee te maken dat een machine een stuk groter bereik heeft binnen de auto.

Peugeot 206

De Peugeot 206 modellen zijn kleine auto’s die geproduceerd worden door het Franse Peugeot sinds 1998. De 206 verving bij introductie de 205 modellen en groeide uit tot het best verkochte Peugeot model ooit, met ruim 10.000.000 verkochte modellen. De productie lep in Frankrijk tot 2012, maar in andere landen liep de productie korter of langer, in Iran loopt de productie bijvoorbeeld nog steeds.

De afgeleide versie van de Peugeot 206 is de Citroën C2, dit model werd verkocht in de Chinese markten.

Gespoelde model

Het model dat door ons is gespoeld was een Peugeot 206 uit 2001. De 206 bestond uit 1 generatie, vanaf 2009 vond er een facelift plaats en ontstond er een nieuwe variant: de Peugeot 206+. De motor onder het gespoelde model was een TU5 motor uit de PSA TU motor familie. Het type was een TU5 JP4 en was een 1.6 L 4-cilinder motor dat een vermogen levert van 108 pk. De automaat die door ons is gespoeld was een conventionele 4-traps automaat.

Peugeot 206 Automaatbak Spoelen
De Peugeot 206 bij Flushed in Woerden

Wat is automaat spoelen?

Het spoelen van de automaat is een onderhoudsproces dat wordt uitgevoerd door een machine. Deze speciale machine wordt gekoppeld aan de automaat, waardoor er onder andere de olie binnen de automaat ververst kan worden. Deze oude olie is vervuild en verbrand, dus daarom is het van belang om deze om de zoveel tijd te vervangen (circa elke 80.000 kilometer). Daarnaast worden alle vuile deeltjes en beschadigende ijzerresten uit de automaatbak verwijderd. Hierdoor kan de automaat weer ultiem presteren.

Wanneer er niet regelmatig onderhoud wordt verricht aan de automaat, kunnen er klachten ontstaan. Hieronder staat een lijstje met veel voorkomende klachten. Wanneer u merkt dat een van deze klachten voorkomen bij uw auto, adviseren wij u om een spoeling te laten doen. Een spoeling van de automaat is namelijk de beste vorm van onderhoud voor de automaat.

Veel voorkomende klachten automaat
  • Slecht schakelen
  • Schommelend toerental
  • Verhoogd brandstofverbruik
  • Disfunctioneren van de Kick-down
  • Weigeren automaatbak
  • Gevoelsmatig vermogensverlies

Een automaat is een cruciaal onderdeel binnen uw auto. Daarom is het extra belangrijk om deze goed te onderhouden. Veel bestuurders hebben hun automaat nog nooit gespoeld, aangezien zij ervan overtuigd zijn dat dit niet nodig is. Uiteindelijk leidt dit tot een automaat die niet goed functioneert of zelfs kapot gaat. Een revisie van de automaat kost gemiddeld 2000 – 7500 euro, dit risico kan voorkomen worden door een simpele spoeling van de automaat.

Spoelen als onderhoudsproces

Om de zoveel tijd moet de olie binnen de automaatbak ververst worden. Tijdens het rijden verbrand de olie, daarnaast vindt er ook veel vervuiling plaatst in de automaat. Wanneer de automaat om de 60.000 à 80.000 kilometer wordt gespoeld, kan hij volgens experts vrijwel eindeloos mee.

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s.

De kosten voor deze spoeling inclusief olie, toevoegingen en de btw zijn €325,-

Een spoeling duurt gemiddelde 30 tot 90 minuten. Tijdens het spoelen kunt u kijken hoe uw auto wordt gespoeld door een van onze specialisten. U kunt er ook voor kiezen om te verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding.
Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder!

Peugeot 206 Automaatbak Spoelen

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines