Peugeot 2008 Automaat Spoelen

6/12/2020

Peugeot 2008 Automaat Spoelen

De Peugeot 2008 is een compacte cross-over SUV. Deze Peugeot kwam naar Flushed voor het spoelen van de automaat. De spoeling werd uitgevoerd met een preventief doeleinde. De bestuurder ondervond geen klachten en het kilometeraantal ten tijde van de spoeling was 56.465 kilometer. Het is enorm van belang om de automaat van een auto te spoelen na de eerste 60 à 80.000 kilometer, om zo klachten te voorkomen. Verder in de blog kunt u lezen waarom het belang is om preventief te spoelen.

Peugeot 2008

Tegenstrijdig met de naam is de productie van de Peugeot 2008 begonnen in het jaar 2013. De 2008 verving de Peugeot 207 SW: een compacte personenauto. De 207 SW ging dan ook uit de productie in 2014. De productie van de Peugeot 2008 bevindt zich momenteel in de tweede generatie: P24. Deze generatie ging van start in 2019. De eerste heeft de naam A94. De 2008 is verkrijgbaar in vier modellen: Access, Active, Allure en Féline. In Nederland was er een tijdelijk actiemodel genaamd de Première.

Groupe PSA

Groupe PSA is de naam van de Franse multinational die de automerken: Peugeot, Citroën , DS, Opel en Vauxhall, verkoopt. De multinational is gevestigd in Frankrijk, maar heeft dus ook het Duitse Opel en Britse Vauxhall in handen. Op 31 oktober 2019 werd aangekondigd dat er een fusie plaats gaat vinden tussen Groupe PSA en Fiat Chrysler Automobiles, onder de naam Stellantis. Deze Frans-Italiaanse fusie gaat bestaan uit 14 verschillende merken.

Gespoelde model

Het gespoelde model was een Peugeot 2008 uit 2015. Dit is een Peugeot uit de eerste generatie die is geproduceerd voor de facelift van de 2008 in 2016. De motor onder dit model is de EB2DT van Groupe PSA. De EB2DT is een 1.2 liter 3-cilinder in lijn benzinemotor dat een vermogen levert van 110 pk.

De automaat onder deze Peugeot 2008 is een EAT6 automaat van Groupe PSA die is ontwikkeld in samenwerking met Aisin AW. Het is een 6-traps automaat.

Peugeot 2008 automaat spoelen
De Peugeot 2008 bij Flushed in Woerden

Door regelmatig spoelen kunnen klachten binnen de automaat worden voorkomen. Hieronder staat een lijstje met veel voorkomende klachten binnen de automaat, die vaak ontstaan door slecht onderhoud van de automaat.

Veel voorkomende klachten automaat
  • Slecht schakelen
  • Schommelend toerental
  • Verhoogd brandstofverbruik
  • Disfunctioneren van de Kick-down
  • Weigeren automaatbak
  • Gevoelsmatig vermogensverlies

Het belang van een automaat spoelen blijft vaak onopgemerkt, totdat er zich ernstige problemen voordoen. Klachten binnen de automaat kunnen vaak verholpen worden via een spoeling. Wanneer dit niet wordt gedaan, verergeren de klachten en is een revisie van de automaat vaak de enige oplossing, hier komt een hele hoge prijs bij kijken.

Preventieve spoeling

Een spoeling dient ook als een uitstekend onderhoudsproces. Tijdens het rijden raakt de automaat vervuild en beschadigd. Er komen allerlei ongewenste deeltjes vrij binnen de automaat die gaan slijten en de oliekwaliteit drastisch doen verminderen. Een spoeling ververst deze olie en reinigt de gehele automaat, zodat de automaat weer optimaal kan presteren. Wanneer dit regelmatig wordt gedaan kan een automaat vrijwel oneindig mee.

Tijdens de spoeling wordt alle olie binnen de automaat vervangen en wordt al het vuil en slib verwijderd. Dit gebeurd door middel van professionele spoelapparatuur bediend door een team van gespecialiseerde spoelers van Flushed.
Dit filmpje geeft een impressie van de spoeling:

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s.

De kosten voor deze spoeling zijn inclusief olie, toevoegingen en de btw € 325,-

Bij een spoeling wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel, waarna de automaat van uw auto wordt gespoeld in ongeveer 30 tot 90 minuten. De oude olie wordt vervangen met hoogstaande olie die ons al jarenlang het allerbeste resultaat garandeert. Tijdens de spoeling kunt u comfortabel verblijven in onze wachtruimte met een WIFI-verbinding. Heeft u een vraag over het spoelen of wilt u een afspraak maken dan kan dat gemakkelijk hieronder!

Peugeot 2008 Automaat Spoelen

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines