Opel Insignia Automaatbak Spoelen

11/03/2021

Opel Insignia Automaatbak Spoelen

In deze blog wordt de Opel Insignia besproken, dit model kwam naar Flushed voor het spoelen van de automaatbak. De spoeling vond plaats met 129.821 kilometers op de teller, bij dit aantal kunnen er klachten ontstaan wanneer er nog niet is gespoeld. Kortgezegd vinden er schadelijke processen plaats tijdens het rijden. Deze hebben invloed op de werking van de automaat, dus hoe meer je rijd hoe meer je automaat beschadigd wordt door o.a. warmte, slijtage en vervuiling. Door middel van een spoeling verhelp je de gevolgen van deze processen. Verder in de blog vindt u uitgebreide uitleg.

Opel Insignia

De Opel Insignia is een middelgrote/grote auto. De productie van deze auto begon in augustus 2008 als vervang voor de Opel Vectra en Signum. In Groot-Brittannië wordt dit model verkocht onder het merk Vauxhall, in Australië als de Holden Commodore en in Noord-Amerika als de Buick Regal. Zelfde auto, andere namen.
De productie zit momenteel in de tweede generatie, de twee generatie heten respectievelijk C09 en Z18. Het gespoelde model kwam uit 2011 en dit jaar valt onder het eerste model.

Gespoelde model

Het model dat wij gespoeld hebben was een Opel Insignia 2.0 Turbo uit 2011. De motor onder dit model was een GM Ecotec motor. Dit is een familie van inline-4 cilinder motoren. In dit geval was het een 2e generatie motor genaamd de Z20NHH voor Opel. De motor heeft een 2.0 Liter turbo en levert een vermogen van 217 pk. De automaat onder dit model is een AF40-6, oftewel een automaat uit de AW TF-80 series van Aisin. Dit is een familie van 6-trap automaten geproduceerd van Aisin Seiki. Deze automaten zijn onder ontzettend veel auto’s te vinden.

Opel Insignia Automaatbak Spoelen
De Opel Insignia bij Flushed in Woerden

Gevaren automaat

Warmte is de grootste vijand van de automaat. De olie wordt dik en de smeerfunctie neemt af. Het is enorm van belang om de olie binnen de automaat regelmatig te verversen, aangezien enerzijds uw automaat slechter gaat functioneren en anderzijds er ernstige klachten kunnen ontstaan. Hieronder staat een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als u te maken heeft met een van deze klachten adviseren wij u om uw olie zo snel mogelijk te verversen.

Veel voorkomende klachten automaat
  • Bonken tijdens op schakelen en terugschakelen
  • Slippen tijdens de schakelmomenten
  • Verhoogd toerental tijdens de schakelmoment
  • Weigeren van de kickdown
  • Noodloop van de automaat
  • Overslaan van een versnelling
  • Pendelend toerental
Waarom Automaat Spoelen?

Het grootste voordeel van spoelen is dat het veruit de effectiefste manier is om olie te verversen. Spoelen ververst namelijk ruim 3 keer zoveel olie in vergelijking met handmatig olie te vervangen. Daarnaast wordt uw automaatbak gereinigd tijdens de spoeling, waardoor al het vuil en slib binnen de automaat wordt verwijderd. Ook alle vrijgekomen ijzeren deeltjes worden weggehaald, waardoor de automaat niet slijt.

Opel Automaatbak Spoelen
Achterkant van de Opel Insignia

Wanneer Automaat Spoelen?

Wij adviseren u om de automaat van uw automaat om de 60.000 à 80.000 kilometers te laten spoelen. De beste oliefabrikanten die automaatolie leveren aan alle bekende automerken geven aan dat de maximale vervangingstermijn 90.000 kilometer is. Dit is een uiterste. De verwijderde vuil en ijzerdeeltjes laten uw automaat ook nog eens extra goed presteren. Wanneer er niet regelmatig wordt gespoeld loopt u het risico dat er ernstige klachten ontstaan, waardoor een revisie van de automaat vaak de enige optie is. Wees dit voor!

In dit filmpje kunt u de spoeling zien van de Opel Insignia

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s

De kosten voor deze spoeling zijn inclusief olie, toevoegingen en de btw € 325,-

Als u een afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijd u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie.
Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder!

Opel Insignia Automaatbak Spoelen

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines

Vraag of Offerte?