Opel Astra Automaatbak Spoelen

28/09/2021

Opel Astra Automaatbak Spoelen

Vandaag staat er een blog over de Opel Astra op het programma, dit model kwam een tijdje geleden naar Flushed voor het spoelen van de automaatbak. Het best verkopende model van Opel verdiend goed onderhoud. Daarom is een spoeling van de automaatbak om de zoveel tijd geen slecht idee. Op deze manier blijft de automaat soepel schakelen en de kans op klachten klein. Lees verder in de blog over de gevaren voor de automaat en overige informatie.

Opel Astra

De Opel Astra is een compacte auto en wordt al voor een aanzienlijke tijd verkocht. De eerste generatie van de Astra is het best verkopende model ooit van Opel. Dit jaar was de 30ste verjaardag van dit model, de productie startte namelijk in 1991, onder General Motors. Groupe PSA nam het daarna over, waarna deze mega-fabrikant is gefuseerd met Fiat Chrysler. Uit deze fusie ontstond het in Nederland gevestigde Stellantis. In totaal zijn er 6 generaties van de Astra.

De Astra is beschikbaar in een hoop verschillende uitvoeringen, waaronder een: sedan, station wagon, cabrio en coupé versie. Daarnaast staat de Astra ook bekend als de Vauxhall Asta in het VK en de Buick Excelle XT in China.

Gespoelde model

Het model dat waarvan wij de automaat hebben gespoeld was een Opel Astra Sports Tourer. Vanaf 2009 is de station wagon uitvoering omgedoopt tot de Sports Tourer. Voorheen stond dit model bekend als de Astra Caravan. In 2012 werd de 4e generatie Opel Astra geproduceerd, genaamd de Astra J (type P10). Deze generatie liep tot 2015.

Leuk weetje: deze 4e generatie kwam na de Astra H (generatie 3), dus eigenlijk had deze generatie de Astra I geheten. Echter, is I een verwarrende letter als generatie-aanduiding, omdat het ook als een 1 gezien kan worden. Vandaar dat de 4e generatie Astra bekend kwam te staan als de Astra J.

De motor onder dit model is een Multijet motor van Fiat Chrysler. Dit is een grote familie van common-rail direct injection turbodiesel motoren. In dit geval ging het om een 2.0 L I4 motor dat een vermogen levert van 165 pk. De automaat onder dit model was een 6-traps automaat.

Opel Astra Automaatbak Spoelen

De Opel Astra bij Flushed in Woerden

Gevaren automaat

Warmte is de grootste vijand van de automaat. Tijdens het rijden komt er hitte vrij waardoor de automaat warm wordt en de automatische transmissie olie verbrandt. De viscositeit van de olie veranderd vervolgens waardoor de olie haar functies verliest. Bij elke nat geschakelde automaat speelt de olie een grote rol tijdens het schakelen. Het is dus enorm van belang om de olie binnen de automaat regelmatig te verversen, aangezien enerzijds uw automaat slechter gaat functioneren en anderzijds er ernstige klachten kunnen ontstaan. Hieronder staat een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als u te maken heeft met een van deze klachten adviseren wij u om uw olie zo snel mogelijk te verversen.

Veel voorkomende klachten automaat
  • Bonken tijdens op schakelen en terugschakelen
  • Slippen tijdens de schakelmomenten
  • Verhoogd toerental tijdens de schakelmoment
  • Weigeren van de kickdown
  • Noodloop van de automaat
  • Overslaan van een versnelling
  • Pendelend toerental
Waarom Automaat Spoelen?

Het grootste voordeel van spoelen is dat het veruit de effectiefste manier is om olie te verversen. Spoelen ververst namelijk ruim 3 keer zoveel olie in vergelijking met handmatig olie te vervangen. Daarnaast wordt uw automaatbak gereinigd tijdens de spoeling, waardoor al het vuil en slib binnen de automaat wordt verwijderd. Ook alle vrijgekomen ijzeren deeltjes worden weggehaald, waardoor de automaat niet slijt.

Wanneer Automaat Spoelen?

Wij adviseren u om de automaat van uw automaat om de 60.000 à 80.000 kilometers te laten spoelen. De beste oliefabrikanten die automaatolie leveren aan alle bekende automerken geven aan dat de maximale vervangingstermijn 90.000 kilometer is. Dit is een uiterste. De verwijderde vuil en ijzerdeeltjes laten uw automaat ook nog eens extra goed presteren. Wanneer er niet regelmatig wordt gespoeld loopt u het risico dat er ernstige klachten ontstaan, waardoor een revisie van de automaat vaak de enige optie is. Wees dit voor!

In dit filmpje kunt u de spoeling zien van de Opel Astra

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s.

De kosten voor deze spoeling zijn inclusief olie, toevoegingen en de btw € 325,-

Als u een afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijd u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie.
Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder!

Opel Astra Automaatbak Spoelen

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines