Opel Astra Automaat Spoelen

28/10/2023

Opel Astra Automaat Spoelen

In de blog van vandaag bespreken we het spoelen van  Opel Astra onder de loep en benadrukken we het belang van het spoelen van de automaat. De Astra kwam langs bij ons Flushed voor een reguliere spoeling van de bak. De spoelingen waar wij bij Flushed gespecialiseerd in zijn dienen als een uitermate uitstekende manier van onderhoud aan uw automaat. Bij Flushed adviseren wij u om iedere interval van 60.000 à 80.000 kilometer uw automaat. In dit bericht leest u verder meer over alle voordelen van het spoelen van uw automatisch geschakelde auto. Ook vindt u meer interessante informatie over de desbetreffende Opel Astra.

Gespoelde Model

De Opel Astra die Flushed heeft mogen spoelen is een model uit 2019. De Astra levert indrukwekkende prestaties en biedt een uitstekende combinatie van stijl en efficiëntie. Deze Astra is uitgerust met een 1.4-liter benzine-motor met een vermogen van 110 kW (150 PK). Deze motor levert krachtige prestaties en zorgt voor een soepele en responsieve rijervaring. Terwijl de focus op brandstofefficiëntie en prestaties ligt, is het onderhouden van de automaat van cruciaal belang om optimaal rijcomfort te behouden.

Gevaren automaat

Tijdens het genieten van de prestaties van de Opel Astra, moet u zich bewust zijn van de warmte die wordt gegenereerd in de motor, die ook invloed heeft op de automaat. Deze hitte kan leiden tot de verbranding van de automatische transmissie olie, wat de viscositeit ervan verandert en de prestaties van de automaat negatief beïnvloedt. De transmissieolie speelt een cruciale rol in het soepel schakelen van uw auto. Daarom is het van groot belang om de olie regelmatig te laten spoelen. Als dit niet wordt gedaan, kunnen er ernstige klachten optreden. Hieronder vindt u een lijst met veelvoorkomende klachten voor de automaat.

Veel voorkomende klachten automaat:

Bonken tijdens het schakelen

Slippen tijdens het schakelen

Verhoogd toerental tijdens het schakelen

Weigeren van de kickdown

Noodloop van de automaat

Overslaan van een versnelling

Pendelend toerental

Waarom Automaat Spoelen?

Het spoelen van de automaat is aanzienlijk effectiever dan handmatige olie verversen. Tijdens een spoeling wordt ruim 3 keer zoveel olie vervangen dan bij handmatige verversing. Bovendien reinigt een spoeling de automaat, verwijdert vuil en slib en elimineert ijzerdeeltjes die vrijkomen in de transmissie, waardoor slijtage wordt voorkomen.

Wanneer Automaat Spoelen?

Bij onze garage adviseren wij om de automaat van uw Opel Astra iedere 60.000 tot 80.000 kilometers te laten spoelen. Hoewel de meeste oliefabrikanten een maximale vervangingstermijn van 90.000 kilometer hanteren, is regelmatig spoelen essentieel om ernstige problemen en complicaties te voorkomen. Gebrek aan spoelen kan resulteren in dure revisies van de automaat.

Overweegt u om de automaat van uw Opel Astra te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij bieden een gratis consult of u kunt een gratis proefrit maken om te bepalen wat de beste oplossing is. Onze experts zijn gespecialiseerd in het spoelen van automaten voor alle automerken.

Deze spoeling kost inclusief olie, toevoeging en btw € 325,-.

Wanneer u een afspraak heeft gemaakt, brengt u uw auto naar onze garage. Daar wordt u verwelkomd door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto professioneel gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of ontspannen in onze comfortabele wachtruimte met wifi. Na de spoeling rijdt u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Dat kan eenvoudig hieronder!

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines

Vraag of Offerte?