Nissan Qashqai Automaat Spoelen

29/03/2023

Nissan Qashqai Automaat Spoelen 

In de blog van vandaag behandelen we het spoelen van de Nissan Qashqai Automaat. De Nissan kwam naar Flushed voor het spoelen van de automaatbak. Het model had bij binnenkomst een kilometerstand van 100.900. Bij een kilometerstand zoals deze is een spoeling zeker aan te raden. Wij van Flushed adviseren u om uw automaat iedere 60.00 à 80.000 kilometers te laten spoelen. Dit is van groot belang voor de automaat, doormiddel van een spoeling blijft uw automaat in een optimale staat. Een spoeling dient namelijk als perfecte vorm van onderhoud. Met een spoeling verhelpt u uw automaat van de lichtere klachten en voorkomt u dat er grote defecten ontstaan binnen de automaat. In deze blog leest u verder meer over de spoeling van de Nissan Qashqai, daarnaast vindt u meer informatie over de spoelingen die wij bij Flushed uitvoeren. 

Gespoelde Model 

De Nissan Qashqai is een compacte SUV geproduceerd door het Japanse Mazda. Deze Nissan maakte in 2006 zijn debuut op de markt, destijds stond het nog bekend als de Nissan Dualis in Japan en Australië en Qashqai in de andere markten. De tweede generatie Qashqai werd in 2014 op de markt gebracht, deze werd echter niet verkocht in Japan zelf. In 2021 werd de derde generatie Qashqai geïntroduceerd. De automatisch geschakelde modellen worden aangedreven door een zogenoemde CVT automaat. (Continu variabele transmissie). Deze bakken kennen geen vaste posities en hebben hierom ook geen trappen in de automaat. Ze zijn bij vele automerken terug te vinden onder verschillende modellen auto’s. Voordelen van de automaat zijn dat deze voortdurend de overbrengingsverhoudingen regelt, de versnellingsdynamica regelt en brandstof uitspaart.

Leuk feitje over de Qashqai: Nissan heeft het model vernoemd naar het Qashqai volk, zij leefden in het gebergte van centraal en zuidwest Iran. 

Nissan Qashqai automaat spoelen

Gevaren automaat 

Wanneer u rijdt ontstaat er hitte in de motor, deze hitte zorgt ervoor dat uw automaat ook warm wordt. Het warm worden van uw automaat resulteert ook in de verbranding van de automatische transmissie olie. Deze verbranding zorgt ervoor dat de viscositeit van de olie veranderd en de olie mindert functioneert. De olie speelt bij een natgeschakelde automaat een grote rol tijdens het schakelen van uw auto. Daarom is het van belang om de olie binnen de automaat met regelmaat te laten spoelen. Wanneer dit niet gebeurt zal uw automaat slechter functioneren en kunnen er ernstige klachten voortdoen. Hieronder vindt u een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als u enige klachten herkent adviseren wij u om uw olie zo spoedig mogelijk te laten verversen. 

Veel voorkomende klachten automaat 

Bonken tijdens op schakelen en terugschakelen 

Slippen tijdens de schakelmomenten  

Verhoogd toerental tijdens het schakelmoment  

Weigeren van de kickdown  

Noodloop van de automaat  

Overslaan van een versnelling  

Pendelend toerental 

Nissan Qashqai Automaat Spoelen

Waarom Automaat Spoelen? 

Bij een spoeling wordt op een veel effectievere manier uw olie ververst. In vergelijking met een handmatige ingreep wordt met een spoeling ruim 3 keer zoveel olie vervangen. Bijkomend voordeel is ook dat uw automaat gereinigd wordt tijdens het spoelen, hierdoor wordt al het residu als vuil en slib binnen de automaat verwijderd. Daarnaast verwijderd een spoeling ook de ijzeren deeltjes die vrijgekomen zijn in uw automaat, hierdoor slijt de automaat niet. 

Wanneer Automaat Spoelen? 

Bij Flushed adviseren wij u om de automaat iedere 60.000 tot 80.000 kilometers te laten spoelen. De meest kenmerkende oliefabrikanten die leveren aan automerken adviseren een maximaal vervangingstermijn van 90.000 kilometer. Echter is dit een uiterste. Wanneer er een regelmatige spoelbeurt wordt uitgevoerd zal dit ervoor zorgen dat ernstige klachten worden voorkomen, bij gebrek hieraan kunnen deze klachten namelijk resulteren complicaties waarbij revisie van de automaat de enige optie is. 

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s.  

  

Deze spoeling kost inclusief Olie, toevoeging en de btw € 325,- 

Als u een afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijdt u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie.
Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder! 

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines