Nissan 350Z Automaat Spoelen

14/11/2023

Nissan 350Z Automaat Spoelen 

Vandaag een bericht over het automaat spoelen van de Nissan 350Z. De Nissan 350Z is een welbekende Japanse sportauto gefabriceerd door het Japanse Nissan. De 350Z kwam langs voor een reguliere onderhoudsbeurt. Door uw automaat iedere 60.000 à 80.000 kilometer te laten spoelen onderhoudt u uw automaat op de ideale manier. Lees verder in deze blog waarom het spoelen van uw automaat dermate geschikt is als manier van onderhoud. Ook leest u verder meer over de Nissan 350Z 

Gespoelde Model 

De Nissan 350Z die bij Flushed langskwam voor een spoeling van de automaat dateert uit 2004 en behoort tot de Roadster variant. De 350Z is de opvolger van de 300ZX, Nissan wilde de Z-modellen in haar line up van modellen behouden. Dit resulteerde in de 240Z concept, maar Nissan was ontevreden over het vermogen en de motor van het model. Het bedrijf had het idee dat de auto underpowered was voor het model, hierom volgde een nieuwe Z-concept de 350Z. Ditmaal met een 3,5 L 6-cilinder benzine-motor. Goed voor een vermogen van 206 kW (280 PK). Hiermee zit de 350Z na 6,4 seconden al op de 100km/h en een topsnelheid boven de 250 km/h. Destijds waren dit serieuze statistieken. 

De automaat onder dit model is de 5-traps RE5RO5A van Jatco, dit is een Japans bedrijf dat automaten maakt. Het bedrijf is eigendom van de grote Japanse autofabrikanten: Nissan, Mitsubishi en Suzuki. Gevaren automaat      

Gevaren voor de automaat

Wanneer u rijdt ontstaat er hitte in de motor, deze hitte zorgt ervoor dat uw automaat ook warm wordt. Het warm worden van uw automaat resulteert ook in de verbranding van de automatische transmissie olie. Deze verbranding zorgt ervoor dat de viscositeit van de olie veranderd en de olie mindert functioneert. De olie speelt bij een natgeschakelde automaat een grote rol tijdens het schakelen van uw auto. Daarom is het van belang om de olie binnen de automaat met regelmaat te laten spoelen. Wanneer dit niet gebeurt zal uw automaat slechter functioneren en kunnen er ernstige klachten voortdoen. Hieronder vindt u een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als u enige klachten herkent adviseren wij u om uw olie zo spoedig mogelijk te laten verversen.      

 

Veel voorkomende klachten automaat      

Bonken tijdens op schakelen en terugschakelen      

Slippen tijdens de schakelmomenten       

Verhoogd toerental tijdens het schakelmoment       

Weigeren van de kickdown       

Noodloop van de automaat       

Overslaan van een versnelling       

Pendelend toerental      

Waarom Automaat Flushen?      

Bij een spoeling wordt op een veel effectievere manier uw olie ververst. In vergelijking met een handmatige ingreep wordt met een spoeling ruim 3 keer zoveel olie vervangen. Bijkomend voordeel is ook dat uw automaat gereinigd wordt tijdens het spoelen, hierdoor wordt al het residu als vuil en slib binnen de automaat verwijderd. Daarnaast verwijderd een spoeling ook de ijzeren deeltjes die vrijgekomen zijn in uw automaat, hierdoor slijt de automaat niet.      

Wanneer Automaat Flushen?      

Bij Flushed adviseren wij u om de automaat iedere 60.000 tot 80.000 kilometers te laten spoelen. De meest kenmerkende oliefabrikanten die leveren aan automerken adviseren een maximaal vervangingstermijn van 90.000 kilometer. Echter is dit een uiterste. Wanneer er een regelmatige spoelbeurt wordt uitgevoerd zal dit ervoor zorgen dat ernstige klachten worden voorkomen, bij gebrek hieraan kunnen deze klachten namelijk resulteren complicaties waarbij revisie van de automaat de enige optie is.      

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s.       

       

Deze spoeling kost inclusief olie, zonder filter en BTW € 325,-    

Als u een afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijdt u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie.
Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder! 

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines

Vraag of Offerte?