Mini Cooper CarbonFlush

25/09/2023

Mini Cooper CarbonFlush 

In de blog van vandaag behandelen we de CarbonFlush van de motoronderdelen van deze Mini Cooper. Een CarbonFlush is van groot belang voor een gezonde motor en de bijbehorende prestaties. Bij Flushed adviseren wij u om iedere 40.000 tot 50.000 kilometer uw motor te laten CarbonFlushen. In dit bericht vindt u kunt u verder meer vinden over het carbon cleanen bij Flushed en waarom dit als een uitstekende manier van onderhoud dient. Daarnaast leest u meer over de desbetreffende Mini Cooper. 

Gespoelde Model 

De Mini Cooper die bij Flushed langskwam voor een CarbonFlush dateert uit 2015. Hiermee behoort deze Mini aan de derde en meest recente generatie toe. Ook is de Mini uitgerust met het John Cooper Works pakket, dit is een extra sportieve uitvoering op het model. Onder de motorkap van deze mini bevindt zich een 2.0 L benzinemotor met turbo. De Mini heeft een maximumvermogen van 170 kW (231 pk). Hierdoor bedraagt de topsnelheid een keurige 246 km per uur en zit de mini in 6,1 seconden op de 100 km/h. 

Mini Cooper CarbonFlushen bij Flushed

Wat is een CarbonFlush en welk belang heeft deze onderhoudsbeurt?  

Een CarbonFlush is een proces waarbij doormiddel van een machinale spoeling koolstof aanslag uit de verbrandingselementen van de motor worden verwijderd.  Tijdens het rijden vinden er allerlei verschillende processen plaats in de motor. De verbranding in de motor is hier een van. Op termijn zorgt deze verbranding echter voor een afstoot van koolstof aan de oppervlakten binnen in de motor. Deze ophoping zal kunnen zorgen voor een vermindering van de rijprestaties van uw auto. De ophoping kan veroorzaakt worden door onder andere: Een incomplete verbranding van de brandstof, Olie degradatie of door de hercirculatie van de uitlaatgassen. 

Klachten die u kunt ervaren naar aanleiding van een ophoping van koolstof  

Verminderde prestaties tijdens het rijden   

Hoger brandstof verbruik  

Rokende uitlaat tijdens het rijden   

Schokkende motor   

Slijtage van motoronderdelen  

 

 Hoe gaat de CarbonFlush in zijn werking?  

Bij Flushed maken wij gebruik van gespecialiseerde apparatuur voor de carbon cleaning. Hierbij wordt doormiddel van elektrolyse oxyhydrogen gevormd in de machine. Vervolgens wordt de HHO gemixed in de lucht inlaat met lucht en vervolgens met de brandstof bij elkaar gebracht. Wanneer dit mengsel tot verbranding wordt gebracht resulteert dit in een veel hogere temperatuur dan wanneer alleen de brandstof verbrand wordt. Hierdoor bindt de koolstof aan de moleculen van de oxyhydrogen. Waarna er Hydrocarbon en carbon monoxide uit de uitlaat komen. Dit resulteert in een gereinigde motor, waarbij de koolstof aanslag verwijderd zal zijn.  

   
Voordelen van een CarbonFlush   

Zuiniger brandstof verbruik  

Schonere Emissie   

Motor die soepeler loopt  

Verbeterde werking van de automatische versnellingsbak  

Stillere motor  

Herstel van prestaties  

Voorkomt mankementen aan de motor   

   

Wanneer is een juist moment om een CarbonFlush uit te voeren?   

Wij hanteren u om op iedere 40.000 tot 50.000 kilometer uw auto te laten CarbonFlushen. Op dit interval van onderhoud wordt het beste resultaat behaald.  

Overweegt u om een CarbonFlush uit te voeren, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is.    

   

Een CarbonFlush bij Flushed kost € 89 ,- inclusief BTW in combinatie met een Spoeling of Motorflush. Indien u een alleen een CarbonFlush laat uitvoeren kost dit  € 115 ,- inclusief BTW. 

Bij een spoeling wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel. Waarna wij de motor van uw auto in 30 à 90 minuten spoelen. De oude olie vervangen we met hoogstaande olie die ons al jarenlang het allerbeste resultaat garandeert. Tijdens de spoeling kunt u comfortabel verblijven in onze wachtruimte met WIFI-verbinding. Heeft u een vraag over het spoelen of wilt u een afspraak maken dan kan dat gemakkelijk hieronder!   

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines

Vraag of Offerte?