Mini Cooper Automaatbak Spoelen

20/10/2021

Mini Cooper Automaatbak Spoelen

Een tijdje geleden kwam er een Mini John Works Cooper naar Flushed voor een spoeling van de automaatbak. De 6-traps automaat onder dit model is voorzien van nieuwe olie en is compleet gereinigd. De automaat schakelde soepeler na de spoeling en kan weer een aantal tienduizenden kilometers mee. De spoeling vond plaats toen de kilometerstand van de Mini: 90.677 kilometers, bedroeg. Dit ligt rond het verversingsinterval van 90.000 kilometer dat aangeraden wordt door de fabrikanten van automatische transmissie olie. Het is daarom een goede keuze om rond dit kilometeraantal te spoelen, om zo ernstige klachten voor te zijn. Verder in de blog kunt u meer lezen over o.a. de gevaren voor de automaat en waarom het goed is om de automaat van uw auto te laten spoelen.

Mini John Cooper Works

John Cooper Works (JCW) is een merk van BMW die wordt toegepast op de Mini-auto’s. John Cooper was een race auto maker en heeft de Mini Cooper op de markt gebracht. De zoon van John Cooper, Michaël Cooper, heeft John Cooper Works opgericht. De JCW modellen zijn geoptimaliseerd voor het racen en hebben over het algemeen meer vermogen dan de reguliere modellen.

Mini Cooper Automaatbak Spoelen

De Mini Cooper bij Flushed in Woerden, met werknemer Thijs

Gespoelde model

Het model waarvan wij de automaat hebben gespoeld was een Mini JCW uit 2015. Daarmee behoort de auto tot de derde generatie Mini Cooper, binnen deze generatie zijn er 3 uitvoeringen. Het gespoelde model was een 3-deurs hatchback, wat het typenummer: F56 heeft gekregen. De motor onder dit model is een 2L 4-cilinder motor (B48A20) dat een vermogen levert van 231pk.

De automaat onder dit model is een 6-traps automaat van Aisin. Dit zijn conventionele automaatbakken, Aisin is een groot Japans bedrijf dat veel automaten produceert voor de auto-industrie.

Mini cooper met open kap

De Mini Cooper met open kap

Gevaren automaat

Warmte is de grootste vijand van de automaat. Tijdens het rijden komt er hitte vrij, wat resulteert in het warm worden van de automaat en in het verbranden van de automatische transmissie olie. De viscositeit van de olie verandert vervolgens waardoor de olie haar functies verliest. Bij elke nat geschakelde automaat speelt de olie een grote rol tijdens het schakelen. Het is dus van belang om de olie binnen de automaat regelmatig te verversen, gebeurd dit niet, dan gaat uw automaat slechter functioneren en kunnen ernstige klachten sneller ontstaan. Hieronder staat een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als u te maken heeft met een van deze klachten adviseren wij u om uw olie zo snel mogelijk te verversen.

Veel voorkomende klachten automaat
  • Bonken tijdens op schakelen en terugschakelen
  • Slippen tijdens de schakelmomenten
  • Verhoogd toerental tijdens de schakelmoment
  • Weigeren van de kickdown
  • Noodloop van de automaat
  • Overslaan van een versnelling
  • Pendelend toerental
Waarom Automaat Spoelen?

Het grootste voordeel van spoelen is dat het veruit de effectiefste manier is om olie te verversen. Spoelen ververst namelijk ruim 3 keer zoveel olie in vergelijking met handmatig olie te vervangen. Daarnaast wordt uw automaatbak gereinigd tijdens de spoeling, waardoor al het vuil en slib binnen de automaat wordt verwijderd. Ook alle vrijgekomen ijzeren deeltjes worden weggehaald, waardoor de automaat niet slijt.

Wanneer Automaat Spoelen?

Wij adviseren u om de automaat van uw automaat om de 60.000 à 80.000 kilometers te laten spoelen. De beste oliefabrikanten die automaatolie leveren aan alle bekende automerken geven aan dat de maximale vervangingstermijn 90.000 kilometer is. Dit is een uiterste. De verwijderde vuil en ijzerdeeltjes laten uw automaat ook nog eens extra goed presteren. Wanneer er niet regelmatig wordt gespoeld loopt u het risico dat er ernstige klachten ontstaan, waardoor een revisie van de automaat vaak de enige optie is. Wees dit voor!

In dit filmpje kunt u de spoeling zien van de Mini John Cooper Works

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s.

De kosten voor deze spoeling zijn inclusief olie, toevoegingen en de btw € 325,-

Als u een afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijd u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie.
Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder!

Mini Cooper Automaatbak Spoelen

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines