Mercedes SLK 200 Automaatbak Spoelen

8/03/2021

Mercedes SLK 200 Automaatbak Spoelen

In deze blog bespreek ik de spoeling van de Mercedes SLK 200. Deze Mercedes SLK 200 kwam naar Flushed voor het spoelen van de automaatbak. De roadster uit de SLK klasse van Mercedes reed de zaak binnen met 109.732 kilometers op de teller. De bestuurder ondervond geen erge klachten, maar na meer dan 100.000 kilometers is het erg verstandig om de automaat een keer preventief te spoelen. Er vinden namelijk schadelijke plaats tijdens het rijden, zoals het verbranden van olie, slijtage en vervuiling. De gevolgen hiervan kunnen vervolgens worden verholpen door een spoeling. Na de spoeling schakelde de automaat soepeler. De klant was erg tevreden over het resultaat.

Mercedes SLK

De SLK-klasse van Mercedes bestaan uit een serie van compacte luxe roadsters. SLK komt van de Duitse worden Sportlich (sportief), Leicht (licht) en Kurz (kort). In 2016 is de klasse hernoemd naar SLC, dit kwam meer overeen met de namenstructuur binnen Mercedes. Deze roadster hebben dan een kenmerkende basis met SL en vervolgens de letter C, aangezien ze de roadsters van de C-klasse zijn. De SLK-klasse heeft drie generaties: R170, R171 en R172. Het model dat wij gespoeld hebben is onderdeel van de derde generatie (R172).

Gespoelde model

Het model dat wij hebben gespoeld was een Mercedes SLK 200 uit 2012. Deze generatie (R172) is gelanceerd in januari 2011. Het ontwerp is geïnspireerd door de Mercedes SLS AMG Coupé en de gehele CLS-klasse (W218). De motor onder dit model was een Mercedes M271 motor, dit zijn 4 cilinder motoren. De motor levert in de huidige samenstelling een vermogen van 184 pk.

Mercedes SLK 200 Automaatbak Spoelen
Mercedes SLK 200 Automaatbak Spoelen

Veel voorkomende klachten automaat
  • Slecht schakelen
  • Schommelend toerental
  • Verhoogd brandstofverbruik
  • Disfunctioneren van de Kick-down
  • Weigeren automaatbak
  • Gevoelsmatig vermogensverlies

Het belang van automaat spoelen blijft vaak onopgemerkt, totdat er zich ernstige problemen voordoen. Als er klachten zijn ontstaan is het van belang om uw automaat te spoeling. Gebeurd dit niet, dan verergeren de klachten en is een revisie van de automaat vaak de enige oplossing, hier komt een hele hoge prijs bij kijken.

Preventieve spoeling

Een spoeling dient als een uitstekend onderhoudsproces. Tijdens het rijden raakt de automaat vervuild en beschadigd. Er komen allerlei ongewenste deeltjes vrij binnen de automaat die gaan slijten en de oliekwaliteit drastisch doen verminderen. Een spoeling ververst deze olie en reinigt de gehele automaat, zodat de automaat weer optimaal kan presteren. Wanneer dit regelmatig wordt gedaan kan een automaat vrijwel oneindig mee.

Tijdens de spoeling wordt alle olie binnen de automaat vervangen en wordt al het vuil en slib verwijderd. Dit gebeurd door middel van professionele spoelapparatuur bediend door een team van gespecialiseerde spoelers van Flushed.

Bekijk hier een filmpje over de Mercedes SLK 200

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s

Deze spoeling kost inclusief Olie, toevoegingen, filter en de btw € 450,-

Bij een spoeling wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel, waarna de automaat van uw auto wordt gespoeld in ongeveer 30 tot 90 minuten. De oude olie wordt vervangen met hoogstaande olie die ons al jarenlang het allerbeste resultaat garandeert. Tijdens de spoeling kunt u comfortabel verblijven in onze wachtruimte met een WIFI-verbinding. Heeft u een vraag over het spoelen of wilt u een afspraak maken dan kan dat gemakkelijk hieronder!

Mercedes SLK 200 Automaatbak Spoelen

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines

Vraag of Offerte?