Mercedes S63 AMG Automaatbak Spoelen

13/03/2022

Mercedes S63 AMG Automaatbak Spoelen

Een prachtig en krachtig stukje Mercedes staat vandaag op de planning, deze S63 AMG kwam voor het spoelen van de automaatbak. Met een vermogen richting de 600pk kwam deze witte uitvoering onze garage binnenrijden. Na een klein rondje rijden kon onze spoeler aan de slag en is de automaat van dit model volledig gespoeld: voorzien van nieuwe verse automatische transmissie olie en volledig gereinigd. Voor deze sportieve modellen is het van groot belang om regelmatig onderhoud te verrichten aan de automaatbak, om zo een optimale rijervaring te behouden.

Bij reguliere modellen adviseren wij onze klanten vaak om elke 80.000 kilometer een spoeling te doen, om zo de kans op klachten klein te houden. Voor modellen met meer dan 350pk, wat meestal het geval is bij AMG modellen, adviseren wij een spoelingsinterval van 60.000 kilometer. Dit heeft ermee te maken dat de automaat onder hogere druk komt te staan bij krachtige modellen. Dit komt vaak doordat het rijgedrag van bestuurders relatief sportief is. Hierdoor worden de gevaarlijke processen binnen de automaatbak versneld en is de kans op klachten groter. Verder in de blog staat een overzicht met verschillende veel voorkomende klachten van de automaatbak.

Gespoelde model

Het model dat is gespoeld bij Flushed was een S63 AMG uit 2015. De S-klasse is de speciale klasse van Mercedes en wordt al geproduceerd sinds 1972. Binnen die tijd heeft de klasse een hoop generaties gekend. In dit geval gaat het om de W222, of wel de 6e generatie van de S-klasse die werd geproduceerd van 2013 tot 2020. De modellen binnen deze generatie zijn de: S63, S65, S500 e, S600 en de Maybach.
Deze S63 heeft een Mercedes M157 motor, dit zijn een familie van bi turbo V8 motoren en leveren een vermogen van 585pk. De automaat behorend tot dit model is een 7G-tronic automaat, een conventionele automaatbak van Mercedes met 7 versnellingen.

Mercedes S63 AMG Automaatbak Spoelen

Wat is automaat spoelen?

Het spoelen van de automaat is een onderhoudsproces dat wordt uitgevoerd door een machine. Deze speciale machine wordt gekoppeld aan de automaat, waardoor er onder andere de olie binnen de automaat ververst kan worden. Deze oude olie is vervuild en verbrand, dus daarom is het van belang om deze om de zoveel tijd te vervangen. Daarnaast worden alle vuile deeltjes en beschadigende ijzerresten uit de automaatbak verwijderd. Hierdoor kan de automaat weer ultiem presteren.

Wanneer er niet regelmatig onderhoud wordt verricht aan de automaat, kunnen er klachten ontstaan. Hieronder staat een lijstje met veel voorkomende klachten. Wanneer u merkt dat een van deze klachten voorkomen bij uw auto, adviseren wij u om een spoeling te laten doen. Een spoeling van de automaat is namelijk de beste vorm van onderhoud voor de automaat.

Mercedes Automaatbak Spoelen

Veel voorkomende klachten automaat
  • Slecht schakelen
  • Schommelend toerental
  • Verhoogd brandstofverbruik
  • Disfunctioneren van de Kick-down
  • Weigeren automaatbak
  • Gevoelsmatig vermogensverlies

Een automaat is een cruciaal onderdeel binnen uw auto. Daarom is het extra belangrijk om deze goed te onderhouden. Veel bestuurders hebben hun automaat nog nooit gespoeld, aangezien zij ervan overtuigd zijn dat dit niet nodig is. Uiteindelijk leidt dit tot een automaat die niet goed functioneert of zelfs kapotgaat. Een revisie van de automaat kost gemiddeld 2000 – 7500 euro, dit risico kan voorkomen worden door een simpele spoeling van de automaat.

Spoelen als onderhoudsproces

Om de zoveel tijd moet de olie binnen de automaatbak ververst worden. Tijdens het rijden verbrand de olie, daarnaast vindt er ook veel vervuiling plaatst in de automaat. Wanneer de automaat om de 60.000 à 80.000 kilometer wordt gespoeld, kan hij volgens experts vrijwel eindeloos mee.

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s.

Deze spoeling kost inclusief Olie, toevoegingen, filter en de btw € 450,-

Een spoeling duurt gemiddelde 30 tot 90 minuten. Tijdens het spoelen kunt u kijken hoe uw auto wordt gespoeld door een van onze specialisten. U kunt er ook voor kiezen om te verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding.
Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder!
Mercedes S63 AMG Automaatbak Spoelen

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines