Mercedes GLE 63 AMG S Automaatbak Spoelen

1/06/2021

Mercedes GLE 63 AMG S Automaatbak spoelen

Vandaag bespreek in de spoeling van de Mercedes GLE 63 AMG S, dit speciale model kwam naar Flushed voor het spoelen van de automaatbak. Hoge performance met een prachtig uiterlijk, zo zou ik deze uitvoering beschrijven. Het gevolg is wel dat de automaat extra goed onderhouden dient te worden. Zwaardere modellen zoals de AMG-modellen belasten de automaat zwaarder dan andere. Dat resulteert in snellere slijtage en daaruit volgen klachten.

De spoeling werd uitgevoerd toen de kilometerstand 107.435 bedroeg. Ons advies voor vrijwel alle AMG-modellen is om elke 60.000 gereden kilometers, onderhoud te verrichten. Uitgebreide adviezen over de Mercedes modellen zijn te lezen op onze Mercedes pagina.

GLE-klasse

De GLE-klasse van Mercedes bestaat uit een reeks luxe SUV’s. Deze modellen worden geproduceerd sinds 1997 en liggen qua grootte tussen de kleinere GLC-klasse en de grotere GLS-klasse. In het begin werden deze SUV’s geproduceerd onder de naam M-klasse, maar dit zorgde voor veel verwarring, vooral omdat veel bronnen en Mercedes zelf spraken over de ML-klasse. In 2015 werd er daarom besloten om over te gaan op de naam GLE. De G staat voor Geländewagen (off-road auto) en de L heeft een link-functie met de E die staat voor de E-klasse. Deze klasse is dus de SUV versie van de E-klasse.

Mercedes GLE 63 AMG S Automaatbak Spoelen
De Mercedes GLE 63 AMG S bij Flushed in Woerden

Gespoelde model

Het gespoelde model is een GLE 63 AMG S uit 2017 en behoort tot de derde generatie GLE. Mercedes typeert deze generatie met typenummer W166 en bestaat uit meerdere uitvoeringen. Dit model is dus een AMG, wat een onderdeel is van Mercedes dat zich specialiseert in het optimaliseren van Mercedes modellen. Maar dit is niet alles, want het model is namelijk een AMG S, dit is een uitvoering met nog hogere performance dan de reguliere AMG modellen. Om een beeld te schetsen: de GLE 63 AMG heeft een motor met een vermogen van 525 pk en de GLE 63 AMG S heeft een motor met een vermogen van 585 pk.

De motor van dit model is Mercedes M157 motor, een variant van de M278. De M278 is een familie van bi-turbo V8 motoren. De M157 motoren worden getuned door AMG en liggen onder een tal van verschillende high-performance modellen van diverse klassen. Het is een 5.5 L motor en levert, zoals eerder vermeldt, een vermogen van 585 pk. Een leuk weetje is dat alle modellen met een M157 motor een 63 in de modelnaam krijgen.

De automaat onder dit model is een AMG 7-traps MCT automaat. MCT staat voor Multi Clutch Technology en maakt dus gebruik van meerdere koppelingen. In essentie is dit een 7G-Tronic automaat, maar dan zonder koppelomvormer.

Mercedes W166 Automaatbak Spoelen
De GLE met open kap tijdens het spoelen

De olie binnen de automaat gaat helaas geen autoleven mee. Automatische transmissies moeten namelijk onder zware omstandigheden functioneren. Er zijn kort gezegd drie gevaren voor de automaat: warmte, slijtage en vervuiling. Warmte leidt ertoe dat de olie verband, slijtage heeft als gevolg dat er deeltjes ijzer vrijkomen en gaan zwerven in de automaat en vervuiling van de olie zorgt voor een slechte werking van de olie. Deze gevaren gebeuren standaard en daarom is het gewenst om regelmatig uw automaat te laten spoelen. Gebeurd dit niet, dan is er een grote kans op het ontstaan van klachten.

Waarom automaat spoelen

Het spoelen van de automaat is de beste manier van onderhoud voor de automaatbak. De olie wordt ververst en er vindt een reinigingsproces plaats. Bij het handmatig vervangen van olie wordt enkel de olie in de carterpan verwijderd. Dit is enkel 2 tot 3 liter. Bij het spoelen van de automaat vervang je ruim 95% van de oude olie en vaak kom je dan rond zo’n 7 liter. Het reinigingsproces zorgt ervoor dat al het gevestigde vuil en losgekomen ijzer uit de bak wordt verwijderd.

Een spoeling van de automaat helpt vaak ook om klachten te verhelpen. Helaas kunnen er altijd klachten ontstaan. Hieronder staat een lijstje met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Wanneer u merkt dat een van deze klachten zich voordoet binnen uw auto, dan is het verstandig om uw auto te laten spoelen.

Veel voorkomende klachten automaat
  • Slecht schakelen
  • Schommelend toerental
  • Verhoogd brandstofverbruik
  • Disfunctioneren van de Kick-down
  • Weigeren automaatbak
  • Gevoelsmatig vermogensverlies

Kijk naar een filmpje van de GLE tijdens de spoeling

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s.

Deze spoeling kost inclusief Olie, toevoegingen, filter en de btw € 450,-

Flushed is een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het spoelen van automaten. Bij ons kunt u uw automaat laten spoelen door professionals. Wij hebben een eigen geoptimaliseerde methode, verbeterd met onze kennis er ervaring. Daarnaast hebben wij een team van gespecialiseerd personeel en een eigen oliemerk dat ons al jaren het beste resultaat garandeert! Tijdens de spoeling kunt u meekijken met ons personeel of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding!

Mercedes GLE 63 AMG S Automaatbak Spoelen

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines