Mercedes GLE 350 D Automaat Spoelen

8/12/2020

Mercedes GLE 350 D Automaat Spoelen

De Mercedes GLE 350 D is een crossover SUV uit de GLE-klasse. De auto heeft een groot en sterk uiterlijk, zoals hieronder te zien had de bestuurder een model met een volledig zwart uiterlijk. De Mercedes GLE 350 D kwam naar Flushed voor het spoelen van de automaat. De spoeling werd gedaan met 110.032 kilometers op de teller, de bestuurder had geen ernstige klachten. Doordat de oude olie volledig is vervangen en al het vuil binnen de automaat is verwijderd, rijd de automaat weer in topconditie.

De Mercedes GLE 350 D, tijdens het spoelen van de automaat

GLE-klasse

De GLE-klasse stond vroeger bekend als de M-klasse en zit qua grootte tussen de GLC- en GLS-klasse in. De productie van deze klasse begon in 1997 en bevindt zich momenteel in de vierde generatie. De gehele productie vindt plaats in Vance, Alabama in de Verenigde Staten. Van 1997 tot 2011 bestond de klasse uit middelgrote luxe SUV’s en vanaf 2011 worden de auto’s binnen deze klasse geproduceerd als grote luxe crossover SUV’s.

GLE 350 D

Het model dat door ons is gespoeld was een GLE 350 D 4MATIC, een model met een dieselmotor en four-wheel drive. Het bouwjaar is 2017 en daarmee behoord dit model tot de derde generatie GLE. Onder de kap van deze Mercedes bevindt zich een OM642 motor van Mercedes, dit is een 3.0 liter 6 cilinder dieselmotor. Deze motor levert een vermogen van 258 pk. De automaat onder deze Mercedes GLE 350 D was een 9-traps automaat van Mercedes.

De Mercedes GLE 350 D bij Flushed in Woerden

Door regelmatig spoelen kunnen klachten worden voorkomen. Hieronder staat een lijstje met veel voorkomende klachten binnen de automaat, die vaak ontstaan door slecht onderhoud van de automaat.

Veel voorkomende klachten automaat
  • Slecht schakelen
  • Schommelend toerental
  • Verhoogd brandstofverbruik
  • Disfunctioneren van de Kick-down
  • Weigeren automaatbak
  • Gevoelsmatig vermogensverlies

Het belang van een automaat spoelen blijft vaak onopgemerkt, totdat er zich ernstige problemen voordoen. Klachten binnen de automaat kunnen vaak verholpen worden via een spoeling. Wanneer dit niet wordt gedaan, verergeren de klachten en is vaak een revisie van de automaat de enige oplossing, hier komt een hele hoge prijs bij kijken.

Preventieve spoeling

Een spoeling dient ook als een uitstekend onderhoudsproces. Tijdens het rijden raakt de automaat vervuild en beschadigd. Er komen allerlei ongewenste deeltjes vrij binnen de automaat die gaan slijten en de oliekwaliteit drastisch doen verminderen. Een spoeling ververst deze olie en reinigt de gehele automaat, zodat de automaat weer optimaal kan presteren. Wanneer dit regelmatig wordt gedaan kan een automaat vrijwel oneindig mee.

Tijdens de spoeling wordt alle olie binnen de automaat vervangen en wordt al het vuil en slib verwijderd. Dit gebeurd door middel van professionele spoelapparatuur bediend door een team van gespecialiseerde spoelers van Flushed.
Dit filmpje geeft een impressie van de spoeling:

https://youtu.be/JNEBRPHDZA0

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s

Deze spoeling kost inclusief originele olie, toevoegingen, filterwissel en de btw 625,-

Bij een spoeling wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel, waarna de automaat van uw auto wordt gespoeld in ongeveer 30 tot 90 minuten. De oude olie wordt vervangen met hoogstaande olie die ons al jarenlang het allerbeste resultaat garandeert. Tijdens de spoeling kunt u comfortabel verblijven in onze wachtruimte met een WIFI-verbinding. Heeft u een vraag over het spoelen of wilt u een afspraak maken dan kan dat gemakkelijk hieronder!

Mercedes GLE 350 D Automaat Spoelen

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines