Mercedes GLC63S Automaat Spoelen

11/07/2024

Mercedes GLC63 Automaat Spoelen 

In het bericht van vandaag behandelen we het spoelen van de automaat van deze Mercedes GLC63. Een spoeling dient als uitermate geschikte manier van onderhoud aan de automaat. De spoeling van de Mercedes GLC was bedoeld als een preventieve onderhoudsbeurt. In deze blog vindt u verdere informatie over het spoelen van automaten waar wij gespecialiseerd in zijn bij Flushed. Daarnaast vindt u nog leuke informatie over deze Mercedes GLC. 

Gespoelde Model 

Het gespoelde model dat langskwam voor een spoeling is een Mercedes GLC 63s AMG. Deze compacte crossover SUV werd geïntroduceerd in 2016. Onder de motorkap bevindt zich een 8-cilinder benzinemotor met twee turbos. Het vermogen bedraagt hiermee 350 kW (469 pk) en de GLC heeft 700 Nm aan koppel. 0-100 km/h doet de mercedes in 3,8 seconden en de topsnelheid bedraagt zon 280 km/h.

De automaat onder dit model is de MCT 9-traps automaat. 

 

Gevaren automaat  

Wanneer u rijdt ontstaat er hitte in de motor, deze hitte zorgt ervoor dat uw automaat ook warm wordt. Het warm worden van uw automaat resulteert ook in de verbranding van de automatische transmissie olie. Deze verbranding zorgt ervoor dat de viscositeit van de olie veranderd en de olie mindert functioneert. De olie speelt bij een natgeschakelde automaat een grote rol tijdens het schakelen van uw auto. Daarom is het van belang om de olie binnen de automaat met regelmaat te laten spoelen. Wanneer dit niet gebeurt zal uw automaat slechter functioneren en kunnen er ernstige klachten voortdoen. Hieronder vindt u een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als u enige klachten herkent adviseren wij u om uw olie zo spoedig mogelijk te laten verversen.       

  
Veel voorkomende klachten automaat       

Bonken tijdens op schakelen en terugschakelen       

Slippen tijdens de schakelmomenten        

Verhoogd toerental tijdens het schakelmoment        

Weigeren van de kickdown        

Noodloop van de automaat        

Overslaan van een versnelling        

Pendelend toerental        

  

   

    

Waarom Automaat Spoelen?       

Bij een spoeling wordt op een veel effectievere manier uw olie ververst. In vergelijking met een handmatige ingreep wordt met een spoeling ruim 3 keer zoveel olie vervangen. Bijkomend voordeel is ook dat uw automaat gereinigd wordt tijdens het spoelen, hierdoor wordt al het residu als vuil en slib binnen de automaat verwijderd. Daarnaast verwijderd een spoeling ook de ijzeren deeltjes die vrijgekomen zijn in uw automaat, hierdoor slijt de automaat niet.       

    

Wanneer Automaat Spoelen?       

Bij Flushed adviseren wij u om de automaat iedere 60.000 tot 80.000 kilometers te laten spoelen. De meest kenmerkende oliefabrikanten die leveren aan automerken adviseren een maximaal vervangingstermijn van 90.000 kilometer. Echter is dit een uiterste. Wanneer er een regelmatige spoelbeurt wordt uitgevoerd zal dit ervoor zorgen dat ernstige klachten worden voorkomen, bij gebrek hieraan kunnen deze klachten namelijk resulteren complicaties waarbij revisie van de automaat de enige optie is.      

 

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s.        

        

Deze spoeling kost inclusief olie en filtervervanging € 650,- in de BTW.      

Als u een afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijdt u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie.
Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder! 

 

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines