Mercedes GLC 250 Automaat Spoelen

17/01/2023

Mercedes GLC 250 Automaat Spoelen 

In deze blog wordt de spoeling van de automaat onder deze Mercedes GLC 250 behandeld. Deze Mercedes had bij binnenkomst een kilometerstand van 83.885 km. Bij kilometerstanden als van deze Mercedes is een spoeling een goed moment. Het spoelen van de automaat van Mercedes GLC 250 werd uitgevoerd door onze collega’s van Flushed Woerden. Bij hoge kilometerstanden zonder onderhoud kunnen zich grote complicaties voortdoen in de automaat. Doormiddel van een spoeling van uw automaatbak worden grote mankementen voorkomen en kleine mankementen verholpen. Wanneer u er zeker van wilt zijn dat er geen verdere klachten ontstaan adviseren wij bij Flushed u om iedere 80.000 kilometer uw automaat te laten spoelen. In dit bericht vindt u verdere informatie over het spoelen van uw automaat en over dit specifieke gespoelde model. 

Gespoelde Model 

De Mercedes GLC 250 is een compacte crossover SUV, het model werd geïntroduceerd in 2015. Het model wat bij Flushed Woerden langskwam voor een spoeling is ook uitgerust met de 4-matic optie. Dit houdt in dat deze auto 4-wiel aandrijving bevat. Onder de motorkap bevind zich een 4-cilinder turbo benzinemotor. Dit alles is goed voor 208 pk (155 kW) en een koppel van 350 Nm. Hierdoor zit het model na 7,3 s al op de 100 kilometer per uur met een topsnelheid van 222 km per uur. 

De gespoelde automaat onder deze Mercedes GLC 250 is de 9G-tronic automatische transmissie van Mercedes. 

Mercedes GLC Automaat spoelen

Gevaren Automaat  

Warmte is de grootste vijand van de automaat. Tijdens het rijden komt er hitte vrij, dit resulteert in het opwarmen van de automaat en verbranding van de automatische transmissie olie. Hierbij veranderd de viscositeit van de olie in de transmissie en hierbij verliest de olie een deel van haar functies. Bij elke natgeschakelde automaat speelt de olie een grote rol tijdens het schakelen. Het is dus van belang om de olie regelmatig te verversen, gebeurt dit niet, dan zal uw automaat slechter gaan functioneren en kunnen er ernstige klachten sneller ontstaan. Hieronder vindt u een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als u te maken heeft met een van deze klachten, dan adviseren wij u om zo spoedig mogelijk een afspraak in te plannen voor een spoeling.  

  

Veel voorkomende klachten automaat  

Bonken tijdens op- en terugschakelen  

Slippen tijdens schakelmomenten  

Verhoogd toerental tijdens schakelmomenten  

Weigering van de kickdown  

Noodloop van de automaat  

Overslaan van een versnelling  

Pendelend toerental 

Mercedes GLC automaat Flushen achterkant

Waarom automaat spoelen?  

Het grootste voordeel van spoelen is dat het veruit de effectiefste manier is om olie te verversen. Spoelen ververst namelijk ruim 3 keer zoveel olie in vergelijking met handmatig olie te vervangen. Daarnaast wordt uw automaatbak gereinigd tijdens de spoeling, waardoor al het vuil en slib binnen de automaat wordt verwijderd. Ook alle vrijgekomen ijzeren deeltjes worden weggehaald, waardoor de automaat niet slijt.  

Wanneer automaat spoelen?  

Wij adviseren u om de automaat van uw automaat om de 60.000 à 80.000 kilometers te laten spoelen. De beste oliefabrikanten die automaatolie leveren aan alle bekende automerken geven aan dat de maximale vervangingstermijn 90.000 kilometer is. Dit is een uiterste. De verwijderde vuil en ijzerdeeltjes laten uw automaat ook nog eens extra goed presteren. Wanneer er niet regelmatig wordt gespoeld loopt u het risico dat er ernstige klachten ontstaan, waardoor een revisie van de automaat vaak de enige optie is. Wees dit voor! 

 

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s.  

  

  

Deze spoeling kost inclusief originele olie, originele filterwissel en de btw €  625,-  

Als u een afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijdt u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie.
Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder!

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines