Mercedes GLC 220 Automaat Spoelen

19/11/2020

Mercedes GLC 220 Automaat Spoelen

De Mercedes GLC 220 is een luxueuze SUV uit de GLC-klasse van Mercedes-Benz. Deze grote SUV vereist goed onderhoud en regelmatig spoelen is daarom extra belangrijk. Deze Mercedes GLC 220 kwam naar Flushed voor het spoelen van de automaat. De automaat werd gespoeld met 111.807 kilometers op de teller. De bestuurder ondervond geen ernstige klachten, enkel een sporadische onregelmatigheid tijdens het schakelen. Na alle gereden kilometers bevatte de automaat veel vuil en rondzwervende ijzeren deeltjes die slijten en dus was het erg goed voor deze automaat om gespoeld te worden. Na de spoeling reed de auto weer perfect.

GLC-klasse

De GLC-klasse bestaat uit luxueuze SUV’s. De naam van deze klasse komt van Geländewagen (G), wat off-road auto betekend in het Duits. Bij deze G is de L een koppelletter gevolgd door de C van C-klasse.  De GLC klasse is dus de C-klasse in SUV vorm. De productie van de GLC-klasse begon in 2015 en momenteel bevind de productie zich in de eerste generatie. Deze eerste generatie bestaat uit meerdere modellen. Het model dat is gespoeld is de GLC 220d 4Matic.

GLC 220d 4Matic

De bestuurder van de gespoelde auto was enorm trots op zijn auto, dat mocht ook wel want deze Mercedes GLC 220d 4Matic had alles erop en eraan. Het was de duurste uitvoering van dit model. De motor onder deze auto is een 16V 4-cilinder turbo motor die een vermogen levert van 170 pk. De automaat was een 9G-Tronic automaat, een 9-traps automaat van Mercedes. Deze automaat is steeds vaker te zien onder nieuwere auto’s van Mercedes.

Mercedes GLC 220 Automaat Spoelen
De Mercedes GLC 220 bij Flushed in Woerden

Bij het spoelen van de automaat wordt alle oude vervuilde olie uit de automaatbak vervangen door nieuwe verse olie. Daarnaast worden alle vuile deeltjes en beschadigende ijzerresten uit de automaatbak verwijderd. Hierdoor kan uw automaat weer ultiem presteren.

Wanneer er niet regelmatig wordt gespoeld kunnen er klachten ontstaan. Hieronder staat een lijstje met veel voorkomende klachten. Wanneer u merkt dat een van deze klachten voorkomen bij uw auto, adviseren wij u om een spoeling te laten doen. Een spoeling kan deze klachten vaak verhelpen.

Veel voorkomende klachten automaat
  • Slecht schakelen
  • Schommelend toerental
  • Verhoogd brandstofverbruik
  • Disfunctioneren van de Kick-down
  • Weigeren automaatbak
  • Gevoelsmatig vermogensverlies

Een automaat is een cruciaal onderdeel binnen uw auto. Daarom is het extra belangrijk om deze goed te onderhouden. Veel bestuurders hebben hun automaat echter nog nooit gespoeld, aangezien zij ervan overtuigd zijn dat dit niet nodig is. Uiteindelijk leidt dit tot een automaat die niet goed functioneert of zelfs kapot gaat. Een revisie van de automaat kost gemiddeld 2000 – 7500 euro, dit risico kan voorkomen worden door een simpele spoeling van de automaat.

Spoelen als onderhoudsproces

Om de zoveel tijd moet de olie binnen de automaatbak ververst worden. Tijdens het rijden verbrand de olie, daarnaast vindt er ook veel vervuiling plaatst in de automaat. Wanneer de automaat om de 60.000 à 80.000 kilometer wordt gespoeld, kan hij volgens experts vrijwel eindeloos mee.

In dit filmpje kunt u de spoeling zien van de Mercedes GLC 220

https://youtu.be/DEPjKu-4xVo

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s

Deze spoeling kost inclusief originele olie, toevoegingen, filterwissel en de btw 625,-

Een spoeling duurt gemiddelde 30 tot 90 minuten. Tijdens het spoelen kunt u kijken hoe uw auto wordt gespoeld door een van onze specialisten. U kunt er ook voor kiezen om te verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding.
Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder!

Mercedes GLC 220 Automaat Spoelen

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines