Mercedes E63 Automaat Spoelen

23/01/2023

Mercedes-Benz E63 Automaat Spoelen

Vandaag een bericht over de Mercedes-Benz E63 AMG. Deze Mercedes E63 kwam naar Flushed voor het spoelen van de automaat. Bij binnenkomst had het model 139.654 kilometer op de teller staan. Dit is een kilometerstand waarbij een spoeling zeker aan te raden valt. Bij hoge kilometerstanden als deze kunnen zich namelijk grote problemen gaan voortdoen binnen de automaat waneer deze niet goed onderhouden wordt. Wij bij Flushed adviseren wij u om uw automaat iedere 60.000 à 80.000 kilometer te spoelen. Hiermee wordt uw automaat van kleine problemen verholpen en wordt de kans op grote mankementen geminimaliseerd. Hierdoor wordt de levensduur verlengd. De spoeling van deze automaat werd uitgevoerd door onze collega’s van Flushed Schiedam. In deze blog vindt u meer informatie over het spoelen van uw auto en over dit specifieke gespoelde model. 

 

Gespoelde model 

De Mercedes-Benz E63 AMG is een model van de Duitse autofabrikant Mercedes. De wagen valt onder de E-klasse van Mercedes, deze klasse wordt beschouwd als de ‘echte’ Mercedes aangezien het model de meest verkochte is. Het model dat naar Flushed kwam voor een spoeling is een Mercedes E63. De E63 is ook uitgerust met het welbekende AMG pakket. Onder de motorkap bevind zich een 8-cilinder benzine motor (6.2 L). Deze motor is goed voor 557 ppk (410 kW). Hiermee zit het model in 3.2 seconden op de 100 km/h en heeft een begrensde topsnelheid van 250 km/h.  

Het gespoelde model automaat onder deze Mercedes E63 is een 7-traps automaat. 

 

Mercedes E63 AMG front Automaat spoelen

Gevaren Automaat 

Warmte is de grootste vijand van de automaat. Tijdens het rijden ontstaat er hitte, dit resulteert in het opwarmen van de automaat en verbranding van de automatische transmissie olie. Als gevolg hiervan veranderd de viscositeit van de olie in de transmissie. Dit gaat gepaard met een verlies aan functies van de olie. In een natgeschakekde automaat speelt juist deze olie een grote rol tijdens het schakelen. Het is dus van belang om de olie regelmatig te verversen. Indien dit niet gebeurt zal de automaat slechter gaan functioneren en kunnen er ernstige klachten sneller ontstaan. Hieronder vindt u een lijst met veelvoorkomende klachten vinnen de automaat. Als u te maken heeft met een van deze klachten, dan adviseren wij u om een afspraak te maken. 

 

Veel voorkomende klachten automaat 

Bonken tijdens op- en terugschakelen 

Slippen tijdens schakelmomenten 

Verhoogd toerental tijdens schakelmomenten 

Weigering in de kickdown 

Noodloop van de automaat 

Overslaan van een versnelling 

Pendelend toerental 

 

Mercedes E63 Back Automaat Spoelen

 

Waarom is het van belang uw automaat te spoelen? 

Het grootste voordeel van spoelen is dat het veruit de effectiefste manier is om olie te verversen. Spoelen ververst namelijk ruim 3 keer zoveel olie in vergelijking tot een handmatige olie vervanging. Daarnaast reinigt u uw automaatbak ook met een spoeling, hiermee wordt al het vuil en slib in de automaat verwijderd. Ook alle vrijgekomen ijzeren deeltjes worden weggehaald. Dit weerhoud de automaat van slijtage. 

 

Wanneer automaat spoelen? 

Wij adviseren u om de automaat van uw automaat om de 60.000 à 80.000 kilometers te laten spoelen. De beste oliefabrikanten die automaatolie leveren geven een maximaal vervangingstermijn aan van 90.000 kilometer, maar dit is een uiterste. De verwijderde vuil en ijzerdeeltjes laten uw automaat ook nog eens extra goed presteren. Wanneer er niet regelmatig wordt gespoeld loopt u het risico dat er ernstige klachten ontstaan, waarbij revisie de enige optie is. 

 

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een proeftrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s. 

 

Deze Spoeling kost inclusief, Olie, filter vervanging € 450 ,- incl. Btw 

Als u uw afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijdt u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie. Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder! 

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines