Mercedes E400 Automaatbak Spoelen

18/03/2021

Mercedes E400 Automaatbak Spoelen

Vandaag bespreek in de automaatbak spoeling van de Mercedes E400. Dit model kwam naar Flushed voor het spoelen van de automaatbak. Dit model kwam naar Flushed toen de kilometerstand 69.109 kilometer bedroeg. Dit kilometeraantal is perfect voor een eerste spoeling. Grote oliefabrikanten geven vaak een maximale termijn aan van 80.000 gereden kilometers. Daarna is de olie dusdanig verbrand dat de werking sterk is afgenomen. Dit is een maximum dus wij raden vaak aan om de olie na 70.000 kilometer te verversen.

Dit verversen van de olie kan handmatig gedaan worden of via een automaat spoeling. Bij een spoeling wordt naast het verversen ook een reinigingsproces uitgevoerd. Plus er wordt ruim 3.5x zoveel olie ververst tijdens een spoeling vergeleken met een handmatige spoeling. Dit komt doordat het spoelen wordt gedaan door een machine en is dus effectiever dan met de hand.

Lees later in de blog meer over het belang van automaat spoelen en kijk naar een foto of een video van de spoeling.

Mercedes E-Klasse

De Mercedes E-klasse bestaat uit een reeks modellen uit het E-segment. Over het algemeen zijn dit grote luxe auto’s. De klasse ontstond in 1993, maar de E bestond al langer bij de Einspritzmotor (injectiemotor) modellen van Mercedes. Deze voorgangers worden al geproduceerd sinds 1953. In 1993 kwam het eerste E-klasse model op de markt: de W124. De E werd gekopieerd van de injectiemotor modellen en zo werd de E-klasse een feit.

Momenteel bestaat de E-klasse uit een reeks van verschillende modelseries, met vaak een W in de modelnaam. Mercedes geeft bepaalde namen aan deze modelseries, zoals de W124 (eerste generatie). De eerste drie generaties heten respectievelijk W124, W210 en W211. De 4e generatie bestaat echter uit andere modellen, waardoor er geen specifieke naam voor deze generatie bestaat. Het gespoelde model komt toevallig uit de 4e generatie en heeft de naam W212/S212 gekregen. Naast deze modellen heb je nog een coupé (C207) en een convertible (A207).

De productie van de E-klasse loopt nog steeds en zit momenteel in zijn vijfde generatie. Deze generatie heet gewoon weer lekker W213.

Mercedes E 400 automaatbak spoelen
De Mercedes E 400 bij Flushed in Woerden

Gespoelde model

Het model dat wij gespoeld hebben was een S212 uit 2015. Dit houdt in dat het een stationwagon is. Deze modellen hebben een doorgetrokken achterkant en daardoor 5 deuren. De specifieke uitvoering is een Mercedes E400 4MATIC. De motor onder dit model is een 3.5 L 6-cilinder motor die een vermogen levert van 333 pk. Hiermee accelereert de auto in deze huidige samenstelling van de 0 naar 100 in 5,4 seconden.

Mercedes automaatbak spoelen
De achterkant van de Mercedes

De automaat is een cruciaal onderdeel van uw auto. Helaas kunnen er klachten ontstaan, dit is natuurlijk erg ongewenst. Het spoelen van uw automaatbak heeft als voordeel dat het risico op klachten drastisch wordt verkleind. Als u al klachten heeft kunt u deze ook uitstekend verhelpen door middel van een spoeling. Hieronder staat een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als een van deze klachten zich voordoet bij uw auto, dan adviseren wij u om zo snel mogelijk een spoeling te doen.

Veel voorkomende klachten automaat
  • Slecht schakelen
  • Schommelend toerental
  • Verhoogd brandstofverbruik
  • Disfunctioneren van de Kick-down
  • Weigeren automaatbak
  • Gevoelsmatig vermogensverlies

Wanneer u uw automaat niet regelmatig laat spoelen, kunnen er ernstige klachten ontstaan. Hierdoor loopt u het risico dat er een revisie van de automaat plaats moet vinden, deze kosten zijn gemiddeld 2000 tot 7.500 euro. Voor een fractie van deze prijs kunnen wij uw automaat spoelen.

w212 automaatbak spoelen
De Mercedes E400 met open motorkap tijdens de spoeling

Onderhoudsproces

Als er nog geen klachten plaatsvinden binnen de automaat, is een preventieve spoeling het beste onderhoudsproces. Met een spoeling verkleind u de kans op klachten binnen de automaat. Alle vervuilde deeltjes in de olie worden verwijderd, waardoor uw automaat vrijwel eindeloos meegaat.

Veel autodealers geven aan dat een verversing van de olie pas plaats hoeft te vinden na 150.000 tot 200.000 kilometer. Veel gespecialiseerde automonteurs geven echter aan, dat een verversing van de olie nodig is na 60.000 tot 80.000 kilometer. Dit komt aangezien de oliefabrikanten, aangeven dat de maximale vervangingstermijn voor hun ‘longlife’ automaatolie 90.000 kilometer is. Dit is dus het uiterste, daar komt bij dat er ook vervuiling en slijtage plaatsvindt tijdens het rijden, waardoor de automaat slechter presteert. Uiteindelijk moet de automaat vaak vervangen worden en dit is natuurlijk gunstig voor de dealer…

In dit filmpje kunt u het spoelen van de Mercedes E400 automaatbak zien

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s

Deze spoeling kost inclusief Olie, toevoegingen, filter en de btw € 450,-

U kunt gemakkelijk naar onze garage rijden, waarna u wordt ontvangen door de specialist die uw auto gaat spoelen. Onze klanten zijn enorm tevreden over het resultaat en de service. U kunt ervoor kiezen om mee te kijken tijdens de spoeling of om te verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinging.
Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder!

Mercedes E400 Automaatbak Spoelen

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines