Mercedes E200 Automaat Spoelen

17/11/2020

Mercedes E200 Automaat Spoelen

De Mercedes E200 is een 4-deurs sedan uit de Mercedes E-klasse. Het model dat naar Flushed kwam voor het spoelen van de automaat bevatte een dieselmotor dus de volledige modelnaam is de Mercedes E200 D. Tijdens de spoeling had de auto 70.780 kilometers op de teller. De bestuurder ondervond geen klachten en liet de spoeling doen met een preventief doeleinde. Bij de eerste 60 á 80.000 kilometer is het enorm van belang om een spoeling te laten doen, aangezien je op die manier alle beschadigende deeltjes te verwijderen uit de automaat. Verder in de blog kunt u meer lezen over het belang van preventieve spoelingen.

Mercedes E-klasse

De E-klasse van Mercedes is een grote familie van auto’s die wordt gezien als de middenklasse van Mercedes. De allereerste reeks E-klasse waren: 4-deurs sedan, 5-deurs-stationwagon, 2-deurs coupé en 2-deurs cabrio. De auto’s uit deze klasse worden geproduceerd sinds 1953 en hebben al 9 generaties achter de rug en bevinden zich nu in de tiende. De naam E-klasse wordt pas sinds 1993 gebruikt maar hiervoor werden de sterk overeenkomende voorgangers van deze E-klasse geproduceerd en vallen hier dus ook onder. Historisch gezien is de E-klasse de best verkopende klasse van Mercedes. De E200 valt onder de laatste generatie: W213, die sinds 2017 wordt geproduceerd.

Mercedes E200 Automaat Spoelen
De Mercedes E200 bij Flushed in Woerden

Technische aspecten

De Mercedes E200 D heeft viercilinder inline dieselmotor die een vermogen levert van 150 pk. Alle W213 modellen komen standaard met een 9G-Tronic automaat, een 9-traps automaat van Mercedes. Het interieur van dit model had een prachtige Led-verlichting, wat toch net even een extraatje geeft aan de auto.

Mercedes E200
Mercedes E200, interieur

Door regelmatig spoelen kunnen klachten worden voorkomen. Hieronder staat een lijstje van veel voorkomende klachten binnen de automaat, die vaak ontstaan door slecht onderhoud van de automaat.

Veel voorkomende klachten automaat
  • Slecht schakelen
  • Schommelend toerental
  • Verhoogd brandstofverbruik
  • Disfunctioneren van de Kick-down
  • Weigeren automaatbak
  • Gevoelsmatig vermogensverlies
Klachten verhelpen

Het belang van een automaat spoelen blijft vaak onopgemerkt, totdat er zich ernstige problemen voordoen. Klachten binnen de automaat kunnen vaak verholpen worden via een spoeling. Wanneer dit niet wordt gedaan, verergeren de klachten en is vaak een revisie van de automaat de enige oplossing, hier komt een hele hoge prijs bij kijken.

Preventieve Spoeling

Tijdens het rijden raakt de automaat vervuild en beschadigd, hierdoor kunnen er flinke klachten ontstaan. Als deze klachten extreem worden, komt het vaak voor dat de automaat vervangen moet worden, hier zit een hoog prijskaartje aan verbonden. Deze klachten kunnen effectief voorkomen worden d.m.v. een regelmatige preventieve spoeling. Al het vuil en ijzer dat rondzwerft in de automaat wordt verwijderd en uw automaat kan weer voor een lange tijd mee. Autodealers zeggen dat dit niet nodig is, aangezien zij op die manier hun kosten zo laag mogelijk te houden. Als je kijkt naar experts zie je dat er een algemene opinie heerst over het regelmatig laten spoelen van de automaat.

Spoelproces

De professionele spoelapparatuur, dat wordt bediend door het gespecialiseerde team van Flushed zorgt ervoor dat alle oude olie in de automaat wordt vervangen en de gehele automaat wordt gereinigd. Bij het handmatig verversen olie wordt gemiddeld slechts 30% van de oude olie vervangen en wordt de automaat niet gereinigd. Het spoelen gebeurd volgens de gespecialiseerde Flushed-methode die is geoptimaliseerd door jarenlange ervaring.
Dit filmpje geeft een impressie van de spoeling:

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s

Deze spoeling kost inclusief originele olie, toevoegingen, filterwissel en de btw 625,-

Bij een spoeling wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel, waarna de automaat van uw auto wordt gespoeld in ongeveer 30 tot 90 minuten. De oude olie wordt vervangen met hoogstaande olie die ons al jarenlang het allerbeste resultaat garandeert. Tijdens de spoeling kunt u comfortabel verblijven in onze wachtruimte met een WIFI-verbinding. Heeft u een vraag over het spoelen of wilt u een afspraak maken dan kan dat gemakkelijk hieronder!

Mercedes E200 Automaat Spoelen

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines