Mercedes E 200 Automaatbak Spoelen

10/04/2022

Mercedes E 200 Automaatbak Spoelen

Een nieuwe automaat spoeling op de planning vandaag, deze Mercedes E 200 kwam naar Flushed Woerden voor het spoelen van de automaatbak. Dit model komt uit 2012 en dat betekend dat er een 7-traps automaat onder de auto zit. Wij hebben de automaat volledig gereinigd en voorzien van schone nieuwe olie. Automaat spoelingen kunnen helpen tegen klachten en de levensduur van de bak drastisch verlengen. Lees hieronder meer over het model en voordelen van spoelen.

Mercedes E-klasse

De Mercedes E-klasse zijn executive cars en worden al een hele poos geproduceerd. Vanaf 1953 produceerde Mercedes soortgelijke modellen, de naam E-klasse werd pas in gebruik genomen tijdens het jaar 1993. De klasse heeft 10 verschillende generaties gekend, ieder gelabeld met een andere typenummer (zoals: W124, W210, W211). Het model dat wij hebben gespoeld komt uit de vierde generatie (W212).

Gespoelde model

De W212 is een serie auto’s die werden geproduceerd van 2009 tot 2016. De E 200 zijn een van de zo’n 7 modellen binnen de generatie, met talloze verschillende uitvoeringen. Deze uitvoering is er een met het bouwjaar 2012, waardoor het een 2L turbo motor bevat die een vermogen levert van 181 pk. Zoals eerder benoemd is de automaat een 7-traps automaat, Mercedes geeft deze traditionele automaten een eigen naam: 7G-tronic. Wij adviseren om deze automaten elke 80.000 kilometer te onderhouden, middels een automatische spoeling of als het niet anders kan, handmatig.

Mercedes E 200 Automaatbak Spoelen

Gevaren automaat

Warmte is de grootste vijand van de automaat. Tijdens het rijden komt er hitte vrij, wat resulteert in het warm worden van de automaat en in het verbranden van de automatische transmissie olie. De viscositeit van de olie verandert vervolgens waardoor de olie haar functies verliest. Bij elke natgeschakelde automaat speelt de olie een grote rol tijdens het schakelen. Het is dus van belang om de olie binnen de automaat regelmatig te verversen, gebeurd dit niet, dan gaat uw automaat slechter functioneren en kunnen ernstige klachten sneller ontstaan. Hieronder staat een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als u te maken heeft met een van deze klachten adviseren wij u om uw olie zo snel mogelijk te verversen.

Veel voorkomende klachten automaat
  • Bonken tijdens op schakelen en terugschakelen
  • Slippen tijdens de schakelmomenten
  • Verhoogd toerental tijdens de schakelmoment
  • Weigeren van de kickdown
  • Noodloop van de automaat
  • Overslaan van een versnelling
  • Pendelend toerental
Waarom Automaat Spoelen?

Het grootste voordeel van spoelen is dat het veruit de effectiefste manier is om olie te verversen. Spoelen ververst namelijk ruim 3 keer zoveel olie in vergelijking met handmatig olie te vervangen. Daarnaast wordt uw automaatbak gereinigd tijdens de spoeling, waardoor al het vuil en slib binnen de automaat wordt verwijderd. Ook alle vrijgekomen ijzeren deeltjes worden weggehaald, waardoor de automaat niet slijt.

Wanneer Automaat Spoelen?

Wij adviseren u om de automaat van uw automaat om de 60.000 à 80.000 kilometers te laten spoelen. De beste oliefabrikanten die automaatolie leveren aan alle bekende automerken geven aan dat de maximale vervangingstermijn 90.000 kilometer is. Dit is een uiterste. De verwijderde vuil en ijzerdeeltjes laten uw automaat ook nog eens extra goed presteren. Wanneer er niet regelmatig wordt gespoeld loopt u het risico dat er ernstige klachten ontstaan, waardoor een revisie van de automaat vaak de enige optie is. Wees dit voor!

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s.

Deze spoeling kost inclusief Olie, filter en de btw € 450,-

Als u een afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijd u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie.
Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder!

Mercedes E 200 Automaatbak Spoelen

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines