Mercedes C63 AMG Automaat Flushen

25/01/2023

Mercedes C63 AMG Automaat Flushen

Vandaag een bericht over het automaat flushen van deze Mercedes C63 AMG. Het model kwam naar Flushed met 146.780 kilometers op de teller. Het spoelen van deze Mercedes werd uitgevoerd door onze collega’s van Flushed Schiedam. Bij hoge kilometerstanden zonder onderhoud kunnen zich grote complicaties voortdoen in de automaat. Doormiddel van een flush van uw automaat worden grote mankementen voorkomen en kleine mankementen verholpen. Wanneer u er zeker van wilt zijn dat er geen verdere klachten ontstaan adviseren wij u bij Flushed om iedere 60.000 à 80.000 kilometer uw automaat te spoelen. 

 

Gespoelde model 

Deze Mercedes C63 AMG Estate is een sportieve zaken station wagon van Mercedes. Het betreffende model stamt uit 2013. Onder de motorkap bevind zich een 8-cilinder benzinemotor goed voor 487 pk (358 kW) een een koppel van 600 Nm. Hierdoor zit het model na 4,6 secondes al op 100 km/h met een begrensde topsnelheid van 250 km/h. 

De gespoelde automaat onder deze Mercedes C63 AMG is de 7G-tronic automatische transmissie van Mercedes. 

 

 Gevaren automaat 

Een van de grootste vijanden van een automatisch geschakelde auto is warmte. Tijdens het rijden komt er hitte vrij, deze hitte zorgt ervoor dat automatische transmissie olie verbrand. Hierdoor veranderd de viscositeit van de olie in de transmissie en functioneert de olie minder goed. Bij elke natgeschakelde automaat speelt de olie een grote rol tijdens het schakelen. Het is dus van belang om de olie regelmatig te verversen, gebeurt dit niet, dan zal uw automaat slechter gaan functioneren en kunnen er ernstige klachten sneller ontstaan. Hieronder vindt u een lijst met veelvoorkomeden klachten binnen de automaat. Als u te maken heeft met een van deze klachten, dan adviseren wij u om zo spoedig mogelijk een afspraak in te plannen voor een spoeling. 

 

 

Veel voorkomende klachten automaat   

Bonken tijdens op- en terugschakelen   

Slippen tijdens schakelmomenten   

Verhoogd toerental tijdens schakelmomenten   

Weigering van de kickdown   

Noodloop van de automaat   

Overslaan van een versnelling   

Pendelend toerental 

 

Waarom automaat spoelen? 

Het grootste voordeel van spoelen is dat het veruit de effectiefste manier is om olie te verversen. Spoelen ververst namelijk ruim 3 keer zoveel olie in vergelijking met een handmatige olie verversing. Daarnaast wordt uw automaatbak gereinigd tijdens de spoeling, waardoor al het vuil en slib binnen de automaat wordt verwijderd. Ook alle vrijgekomen ijzeren deeltjes worden weggehaald, waardoor de automaat niet slijt. 

 

Wanneer automaat spoelen? 

Wij adviseren u om de automaat van uw auto om de 60.000 à 80.000 kilometer te laten spoelen. De beste oliefabrikanten die automaatolie leveren aan alle bekende automerken geven aan dat de maximale vervangingstermijn 90.000 kilometer. Dit is echter een uiterste. De verwijderde vuil en ijzerdeeltjes laten uw automaat ook nog eens extra goed presteren. Wanneer er niet regelmatig wordt gespoeld loopt u het risico dat er ernstige klachten ontstaan, waardoor revisie de enige oplossing is. 

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een proefrit adviseren wat voor u van toepassing is. Wij spoelen alle merken auto’s. 

 

 

Deze spoeling kost inclusief Olie, met filter vervanging 450 ,- incl. Btw 

Als u een afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijdt u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie. 

Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder! 

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines