Mercedes C 220 Automaatbak Spoelen

7/03/2021

Mercedes C 220 Automaatbak Spoelen

In deze blog wordt de Mercedes C 220 besproken. Dit is een auto uit de C-klasse van Mercedes. Deze Mercedes C 220 kwam naar Flushed voor het spoelen van de automaatbak. De klant ondervond lichte ongemakkelijkheid tijdens het schakelen en vond het tijd om een spoeling te laten doen. De kilometerstand bedroeg op moment van spoelen 185.097 kilometer. Na de spoeling functioneerde de automaat weer soepel. Wij zien vrijwel altijd dat ongeacht de conditie van de automaat er na de spoeling altijd een versoepeling van de bak heeft plaatsgevonden. Hieronder kunt u foto’s en een filmpje zien van de gespoelde auto.

Mercedes C-klasse

De Mercedes C-klasse bestaat middenklasse auto’s. Tot 1997 was deze klasse de kleinste van Mercedes-Benz. De productie is gestart in 1993 en loopt nog steeds, in die tijd zijn er in totaal vijf generaties C-klasse geproduceerd: W202, W203, W204, W205 en W206. Het gespoelde model behoort tot de vierde generatie (W205)

Gespoelde model

Het model dat wij hebben gespoeld is een Mercedes C 220 BlueTec uit 2015. Deze generatie van de C-klasse is beschikbaar in een sedan- (W205), station wagon- (S205), coupé- (C205) en cabrio- (A205) uitvoering. Het gespoelde model is een sedan uitvoering. Al deze verschillende uitvoeringen hebben tot gevolg dat er ontzettend veel varianten beschikbaar zijn van deze generatie. De motor onder dit model is een inline-4 dieselmotor. Deze levert een vermogen van 170 pk.

Mercedes C 220 Automaatbak Spoelen
De Mercedes C 220 bij Flushed in Woerden

De automaat onder dit model is een 7G-tronic, oftewel een 7-traps automaat. Deze automaat spoelen wij regelmatig, maar u heeft ook de optie om zelf de olie van deze automaat te vervangen. U kunt daarvoor de olie kopen die wij ook gebruiken, al onze oliën zijn in de meeste gevallen origineel of oem-goedgekeurd.

Bij het spoelen van de automaat wordt alle oude vervuilde olie uit de automaatbak vervangen door nieuwe verse olie. Daarnaast worden alle vuile deeltjes en beschadigende ijzerresten uit de automaatbak verwijderd. Hierdoor kan de automaat weer ultiem presteren. Wanneer er niet regelmatig wordt gespoeld kunnen er klachten ontstaan. Hieronder staat een lijstje met veel voorkomende klachten. Wanneer u merkt dat een van deze klachten voorkomen bij uw auto, adviseren wij u om een spoeling te laten doen. Een spoeling kan deze klachten vaak verhelpen.

Veel voorkomende klachten automaat
  • Slecht schakelen
  • Schommelend toerental
  • Verhoogd brandstofverbruik
  • Disfunctioneren van de Kick-down
  • Weigeren automaatbak
  • Gevoelsmatig vermogensverlies

Een automaat is een cruciaal onderdeel binnen uw auto. Daarom is het extra belangrijk om deze goed te onderhouden. Veel bestuurders hebben hun automaat echter nog nooit gespoeld, aangezien zij ervan overtuigd zijn dat dit niet nodig is. Uiteindelijk leidt dit tot een automaat die niet goed functioneert of zelfs kapot gaat. Een revisie van de automaat kost gemiddeld 2000 – 7500 euro, dit risico kan voorkomen worden door een simpele spoeling van de automaat.

Spoelen als onderhoudsproces

Om de zoveel tijd moet de olie binnen de automaatbak ververst worden. Tijdens het rijden verbrand de olie, daarnaast vindt er ook veel vervuiling plaatst in de automaat. Wanneer de automaat om de 60.000 à 80.000 kilometer wordt gespoeld, kan hij volgens experts vrijwel eindeloos mee.

In dit filmpje kunt u de spoeling zien van de Mercedes C 220

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s

Deze spoeling kost inclusief Olie, toevoegingen, filter en de btw € 450,-

Een spoeling duurt gemiddelde 30 tot 90 minuten. Tijdens het spoelen kunt u kijken hoe uw auto wordt gespoeld door een van onze specialisten. U kunt er ook voor kiezen om te verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding.
Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder!

Mercedes C 220 Automaatbak Spoelen

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines