Mercedes-Benz GLC CarbonFlush

14/02/2024

Mercedes-Benz GLC-klasse CarbonFlush 

Vandaag een bericht over de CarbonFlush van de Mercedes-Benz GLC door Flushed. Een CarbonFlush is van groot voordeel voor een gezond en goed presterende motor. Bij Flushed adviseren wij u om iedere 40.000 à 50.000 kilometer uw motoronderdelen te laten CarbonFlushen. In dit bericht vindt u verder alle benodigde informatie over CarbonFlushen bij Flushed en waarom dit een uitermate geschikte manier van onderhoud is aan uw motor onderdelen. Daarnaast is er in deze blog verdere interessante informatie te vinden over deze Mercedes GLC-klasse. 

Het model waarbij Flushed een carbon cleaning heeft uitgevoerd 

De GLC die bij Flushed langskwam voor een carbon cleaning is een compacte SUV gefabriceerd door de Duitse autogigant Mercedes. De GLC werd in 2015 geïntroduceerd als de opvolger van de GLK en is eigenlijk de SUV-variant van de welbekende C-klasse van Mercedes. Onder de motorkap heeft de GLC een 2.0 L 4-cilinder benzinemotor liggen, deze levert een vermogen van 155 kW (211 pk). De topsnelheid van het model bedraagt 222 km per uur en 0-100 doet de Mercedes in 7.3 seconden. 

Wat is een CarbonFlush en welk profijt behaalt u uit deze manier van onderhoud? 

Een CarbonFlush, ook wel bekend als een carbon cleaning of waterstofreiniging, is een proces waarbij met behulp van een machinale spoeling koolstof aanslag uit de verbrandingselementen van de motor verwijderd wordt. Wanneer u rijdt vindt er in de motor continu een verbranding plaats. Op termijn zorgt deze verbranding echter voor een afstoot van koolstof aan de oppervlakten binnen in de motor. Deze ophoping zal kunnen zorgen voor een vermindering van uw auto. De ophoping kan veroorzaakt worden door onder andere: Een incomplete verbranding van de brandstof, Olie degradatie of door de hercirculatie van de uitlaatgassen. 

Klachten die u kunt ervaren naar aanleiding van een ophoping van koolstof 

Verminderde prestaties tijdens het rijden 

Hoger brandstof verbruik 

Rokende uitlaat tijdens het rijden 

Schokkende motor 

Slijtage van de motoronderdelen 

Hoe gaat de CarbonFlush in zijn werking 

Bij Flushed maken wij gebruik van gespecialiseerde apparatuur voor de waterstofreiniging. Hierbij wordt met behulp van elektrolyse oxyhydrogen gevormd in de machine. Vervolgens wordt de HHO toegevoegd in de lucht inlaat en vervolgens met de brandstof bij elkaar gebracht. Wanneer dit mengsel tot verbranding wordt gebracht resulteert dit in een veel hogere temperatuur dan wanneer alleen de brandstof verbrand wordt. Hierdoor bindt de koolstof aan de moleculen van oxyhydrogen. Waarna er Hydro carbon en carbon monoxide de uitlaat komen. Dit resulteert in een gereinigde motor, waarbij de koolstof aanslag verwijderd zal zijn. 

Voordelen van een CarbonFlush    

Zuiniger brandstof verbruik   

Schonere Emissie    

Motor die soepeler loopt   

Verbeterde werking van de automatische versnellingsbak   

Stillere motor   

Herstel van prestaties   

Voorkomt mankementen aan de motor    

    

Wanneer is een juist moment om een CarbonFlush uit te voeren?    

Wij hanteren u om op iedere 40.000 tot 50.000 kilometer uw auto te laten CarbonFlushen. Op dit interval van onderhoud wordt het beste resultaat behaald.   

Overweegt u om een CarbonFlush uit te voeren, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is.     

    

Een CarbonFlush bij Flushed kost € 89,- inclusief BTW in combinatie met een Spoeling of Motorflush. Indien u een alleen een CarbonFlush laat uitvoeren kost dit € 115,- inclusief BTW.  

Bij een spoeling wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel. Waarna wij de motor van uw auto in 30 à 90 minuten spoelen. De oude olie vervangen we met hoogstaande olie die ons al jarenlang het allerbeste resultaat garandeert. Tijdens de spoeling kunt u comfortabel verblijven in onze wachtruimte met WIFI-verbinding. Heeft u een vraag over het spoelen of wilt u een afspraak maken dan kan dat gemakkelijk hieronder! 

 

 

 

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines