Mercedes AMG GLC 43 Automaatbak Spoelen

2/06/2021

Mercedes AMG GLC 43 Automaatbak Spoelen

In deze blog wordt er weer een pracht model besproken: de Mercedes AMG GLC 43, dit model kwam naar Flushed voor het spoelen van de automaatbak. Een mix tussen klasse en performance, met dit model wil je zo soepel mogelijk over het asfalt scheuren. Goed onderhoud is daarom cruciaal bij dit soort zware modellen. SUV’s zijn vaak al zwaardere auto’s, wat de automaat belast. Daarnaast is dit ook nog eens een AMG model, waardoor de automaat onder nog zwaardere omstandigheden dient te functioneren. Er vindt meer schade plaats tijdens het rijden en om te voorkomen dat er ernstige klachten ontstaan, adviseren wij regelmatig de automaat te laten spoelen.

Wat is regelmatig? Bij vrijwel alle AMG modellen adviseren wij om de automaat elke 60.000 kilometer te laten spoelen. Tijdens het rijden vindt er slijtage plaats, verbrandt de olie en vervuild de automaat. De gevolgen hiervan kunnen verholpen worden door middel van een spoeling: de verbrande olie wordt vervangen en de vuile deeltjes worden uit de automaatbak verwijderd. Uitgebreide adviezen voor Mercedes modellen kunt u lezen op onze Mercedes pagina.

GLC-klasse

De Mercedes GLC-klasse bestaat uit compacte SUV’s die geïntroduceerd zijn in 2015 waarop het eerste modeljaar: 2016, volgde. De klasse verving de GLK-klasse en is de SUV variant van de C-klasse. Dit kan je zien aan de naam: de G in GLC staat voor Geländewagen (off-road auto) en de L heeft een link-functie met de C die staat voor de C-klasse.

De GLC-klasse bestaat uit 2 verschillende typen: een SUV en een Coupé SUV. Binnen deze typen zijn er verschillende uitvoeringen, zoals de 63 S, 300, 350e, 200 en natuurlijk de 43.

Mercedes AMG GLC 43 Automaatbak Spoelen
De Mercedes AMG GLC 43 bij Flushed in Woerden

Gespoelde model

Het model dat gespoeld is bij Flushed was een AMG GLC 43 uit 2016. Dit is de normale SUV versie en niet de Coupé. Het typenummer van deze uitvoering is: X253. De motor onder dit model is een Mercedes M276 motor, dit zijn direct injection V6 motoren. De M276 heeft meerdere varianten, in dit geval gaat het om de DE 30 LA. Dit is een 3.0L bi-turbo motor en levert een vermogen van 367 pk.

De automaat onder dit model is een 9G-Tronic automaat, oftewel een 9-traps automaat van Mercedes. De spoeling van de automaatbak vond plaats toen de kilometerstand 97.198 km bedroeg. Voor reguliere modellen zouden wij adviseren elke 80.000 kilometer te spoelen, maar zoals eerder verteld, adviseren wij om automaten van AMG modellen elke 60.000 kilometer te spoelen.

Mercedes Automaatbak Spoelen
De Mercedes AMG GLC 43 met open kap tijdens het spoelen van de automaatbak

De automaat is een cruciaal onderdeel van uw auto. Helaas kunnen er klachten ontstaan en dit is natuurlijk erg ongewenst tijdens het rijden. Het spoelen van uw automaatbak heeft als voordeel dat het risico op klachten drastisch wordt verkleind. Als u al klachten heeft kunt u deze ook uitstekend verhelpen door middel van een spoeling. Hieronder staat een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als een van deze klachten zich voordoet bij uw auto, dan adviseren wij u om zo snel mogelijk een spoeling te doen.

Veel voorkomende klachten automaat
  • Slecht schakelen
  • Schommelend toerental
  • Verhoogd brandstofverbruik
  • Disfunctioneren van de Kick-down
  • Weigeren automaatbak
  • Gevoelsmatig vermogensverlies

Wanneer u uw automaat niet regelmatig laat spoelen, kunnen er ernstige klachten ontstaan. Hierdoor loopt u het risico dat er een revisie van de automaat plaats moet vinden, deze kosten zijn gemiddeld 2000 tot 7.500 euro. Voor een fractie van deze prijs kunnen wij uw automaat spoelen. Bij Flushed kost een spoeling gemiddeld: € 295,- inclusief BTW en filter.

Onderhoudsproces

Als er nog geen klachten plaatsvinden binnen de automaat, is een preventieve spoeling het beste onderhoudsproces. Met een spoeling verkleind u de kans op klachten binnen de automaat. Alle vervuilde deeltjes in de olie worden verwijderd, waardoor uw automaat vrijwel eindeloos meegaat.

Veel autodealers geven aan dat een verversing van de olie pas plaats hoeft te vinden na 150.000 tot 200.000 kilometer. Veel gespecialiseerde automonteurs geven echter aan, dat een verversing van de olie nodig is na 60.000 tot 80.000 kilometer. Dit komt aangezien de olie fabrikanten, aangeven dat de maximale vervangingstermijn voor hun ‘longlife’ automaat olie 90.000 kilometer is. Dit is dus het uiterste, daar komt bij dat er ook vervuiling en slijtage plaatsvindt tijdens het rijden, waardoor de automaat slechter presteert. Uiteindelijk moet de automaat vaak vervangen worden en dit is natuurlijk gunstig voor de dealer…

In dit filmpje kunt u de spoeling zien van de Mercedes AMG GLC 43

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s

Deze spoeling kost inclusief originele olie, toevoegingen, filterwissel en de btw 625,-

U kunt gemakkelijk naar onze garage rijden, waarna u wordt ontvangen door de specialist die uw auto gaat spoelen. Onze klanten zijn enorm tevreden over het resultaat en de service. U kunt ervoor kiezen om mee te kijken tijdens de spoeling of om te verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding.
Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder!

Mercedes AMG GLC 43 Automaatbak Spoelen

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines