Mercedes AMG GLA 45 Automaatbak Spoelen

7/06/2021

Mercedes AMG GLA 45 Automaatbak Spoelen

In deze blog staat er weer een AMG’tje voor u klaar. ‘tje is wellicht niet het goede achtervoegsel, want deze GLA mag er qua robuust uiterlijk zeker wezen. Deze Mercedes AMG GLA 45 kwam naar Flushed voor het spoelen van de automaatbak. De automaten onder de AMG modellen krijgen met zware omstandigheden te maken en dienen daarom goed onderhouden te worden om een goede werking te blijven garanderen. De automaat onder dit model werd gespoeld met een kilometerstand van 148.085 km. Wij adviseren om AMG-modellen elke 60.000 kilometer te spoelen, op deze manier is de kans op klachten het kleinst.

Waarom het zo belangrijk is om de automaatbak te onderhouden kunt u verder in de blog lezen, dit heeft vooral met schade te maken. Eerst vertel ik u wat over het gespoelde model en u kunt de foto’s en bekijken die tijdens de spoeling zijn gemaakt, daarnaast heb ik ook nog een filmpje van de spoeling in de blog gezet.

De GLA-klasse

De GLA-klasse van Mercedes is een serie sub compacte SUV’s die sinds 2013 geproduceerd worden en verkocht worden sinds 2014. De modellen binnen de klasse worden aangedreven met 4 cilinder diesel- of benzinemotoren en met front-wheel drive of all-wheel drive. Het gros van de modellen worden gekenmerkt met 4MATIC, waaronder dit model. De GLA-klasse bestaat uit twee generatie, waarvan de tweede sinds 2020 geproduceerd wordt.

Door een partnership tussen Mercedes en Nintendo, maakte de twee een reclame waarin Mario een GLA reed, deze kunt u hieronder bekijken.

Daarnaast werd de GLA ook toegevoegd aan Mario Kart 8, spelers kunnen dit model kiezen om mee te racen.

Gespoelde model

Het model dat is gespoeld bij Flushed was een AMG GLA 45 4MATIC uit 2015. In 2017 kreeg de GLA een facelift, waardoor deze uitvoering er nog net voor valt. De motor onder dit model is een inline-4 cilinder benzinemotor en levert een vermogen van 360 pk. De 100 km/h bereikt dit model in 4,8 seconden.

De automaat onder dit model was een 7-traps DCT automaat. DCT staat voor Dual-Clutch Transmission, oftewel: dit zijn automaten met twee verschillende koppelingen. Dit houdt in dat er 2 koppeling zijn (K1 en K2), waarbij de verschillende versnellingen zijn verspreid over de koppelingen via een even-oneven verdeling. Als een bestuurder bijvoorbeeld van versnelling 2 naar 3 wil schakelen, zit die eerst in K2, terwijl de derde versnelling in K1 al geactiveerd is, hierdoor gaat het schakelen heel erg soepel.

Mercedes AMG GLA 45 Automaatbak Spoelen
De Mercedes AMG GLA 45 bij Flushed in Woerden

Onderhoud van de automaat is zeer belangrijk. Tijdens het rijden vinden er allerlei schadelijke processen plaats binnen de automaat. Vooral het verbranden van de olie, vervuiling en slijtage brengen veel schade aan. De verbrande olie is gelukkig te verversen, dit kan handmatig en automatisch. Handmatig ververs je de olie in de carterpan, dit is zo’n 2 à 3 liter en daar blijft het eigenlijk wel bij. Via een automatisch proces ververs je de olie met behulp van een machine, waardoor er veel meer mogelijk is. Op deze manier kan je ruim 95% van de oude olie verversen, oftewel ongeveer 7 liter, afhankelijk van de automaat. Dit automatische proces heet automaat spoelen en hiermee kan de automaatbak ook gereinigd worden. Zo worden alle vuile en slijtende deeltjes ook nog eens verwijderd. Een spoeling van de automaat is het beste onderhoudsproces voor de automaat. Daarnaast kan een spoeling ook klachten verhelpen. Hieronder staat een lijstje met veel voorkomende klachten binnen de automaat.

Veel voorkomende klachten automaat
  • Slecht schakelen
  • Schommelend toerental
  • Verhoogd brandstofverbruik
  • Disfunctioneren van de Kick-down
  • Weigeren automaatbak
  • Gevoelsmatig vermogensverlies

Het belang van automaat spoelen blijft vaak onopgemerkt, totdat er zich ernstige problemen voordoen. Als er klachten zijn ontstaan is het van belang om uw automaat te spoeling. Gebeurd dit niet, dan verergeren de klachten en is een revisie van de automaat vaak de enige oplossing, hier komt een hele hoge prijs bij kijken.

Preventieve spoeling

Een spoeling dient als een uitstekend onderhoudsproces. Tijdens het rijden raakt de automaat vervuild en beschadigd. Er komen allerlei ongewenste deeltjes vrij binnen de automaat die gaan slijten en de oliekwaliteit drastisch doen verminderen. Een spoeling ververst deze olie en reinigt de gehele automaat, zodat de automaat weer optimaal kan presteren. Wanneer dit regelmatig wordt gedaan kan een automaat vrijwel oneindig mee.

Tijdens de spoeling wordt alle olie binnen de automaat vervangen en wordt al het vuil en slib verwijderd. Dit gebeurd door middel van professionele spoelapparatuur bediend door een team van gespecialiseerde spoelers van Flushed.

Dit filmpje geeft een impressie van de spoeling

Deze spoeling kost inclusief olie, toevoegingen, filter en de btw € 450,-

Bij een spoeling wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel, waarna de automaat van uw auto wordt gespoeld in ongeveer 30 tot 90 minuten. De oude olie wordt vervangen met hoogstaande olie die ons al jarenlang het allerbeste resultaat garandeert. Tijdens de spoeling kunt u comfortabel verblijven in onze wachtruimte met een WIFI-verbinding. Heeft u een vraag over het spoelen of wilt u een afspraak maken dan kan dat gemakkelijk hieronder!

Mercedes AMG GLA 45 Automaatbak Spoelen

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines