Mercedes AMG C 43 Automaatbak Spoelen

15/06/2021

Mercedes AMG C 43 Automaatbak Spoelen

In deze blog wordt er een prachtige Mercedes AMG besproken: de C 43, dit model kwam naar Flushed voor het spoelen van de automaatbak. Een sportief model met een geoptimaliseerde motor, elke autoliefhebber kan er wel wat mee, maar door deze kwaliteiten is goed onderhoud een vereist. Als we kijken naar de automaatbak in veel AMG-modellen zie je dat deze onder een grotere druk komt te staan. De zware motor in combinatie met het daaruit volgende sportieve rijgedrag zorgt voor een hoop schade aan de automaat. Warmte, vervuiling en slijtage, dit zijn de drie grootste gevaren en verder in de blog staan deze iets verder uitgewerkt.

Deze automaat werd gespoeld toen de kilometerstand 140.765 km bedroeg. De automatische transmissie olie is ververst en daarnaast is de bak ook nog volledig gereinigd. Na een onderhoudsproces als automaat spoelen, rijdt de automaat weer soepel en kan er weer comfortabel gereden worden. Wij adviseren voor de AMG modellen om elke 60.000 km onderhoud te laten verrichten. Op deze manier is de kans op het ontstaan van klachten erg klein.

Mercedes C-klasse

De C-klasse van Mercedes bestaat uit een reeks compacte auto’s uit het D-segment. Dit waren altijd de kleinste modellen van het merk, totdat de A-klasse werd geïntroduceerd in 1997. De auto’s binnen de C-klasse worden geproduceerd sinds 1993 en deze productie loopt nog steeds. In die tijd zijn er 5 verschillende series geweest, respectievelijk: W202, W203, W204, W205, W206. In het begin waren de uitvoeringen een sedan en een station wagon, maar in 2000 werd er een fastback coupé geïntroduceerd.

Mercedes AMG C 43 Automaatbak Spoelen
De Mercedes AMG C 43 bij Flushed in Woerden

Gespoelde model

Het model waarvan wij de automaat hebben gespoeld was een Mercedes C 43 AMG. Dit model valt binnen de W205 serie van de C-klasse. Deze serie liep van 2014 tot 2021 en dit model komt uit het jaar 2017. De W205 is de sedan uitvoering, maar binnen de serie zijn er ook estate (S205), Coupe (C205) en cabrio (A205) versies.

De motor in dit model is een variant van de Mercedes M276 motor: de DE 30 LA motor. Dit is een 3.0 L V6 benzine motor met twin turbo’s van het Japanse bedrijf IHI. De motor levert een vermogen van 367pk. Deze DE 30 LA motor heeft een hogere output versie voor de AMG modellen.

De automaat onder dit model was een 9G-Tronic automaat, dit zijn de 9-traps automaten van Mercedes. Deze liggen onder de relatief nieuwere modellen en zijn erg sterke automaten. Qua snelheid, kosten, materiaal en gewicht is het een van de beste automaten.

Mercedes Automaatbak Spoelen
De Mercedes AMG C 43 met open kap tijdens het spoelen van de automaatbak

Gevaren automaat

Warmte is de grootste vijand van de automaat. Tijdens het rijden komt er hitte vrij waardoor de automaat warm wordt en de automatische transmissie olie verbrandt. De viscositeit van de olie veranderd vervolgens waardoor de olie haar functies verliest. Bij elke nat geschakelde automaat speelt de olie een grote rol tijdens het schakelen. Het is dus enorm van belang om de olie binnen de automaat regelmatig te verversen, aangezien enerzijds uw automaat slechter gaat functioneren en anderzijds er ernstige klachten kunnen ontstaan. Hieronder staat een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als u te maken heeft met een van deze klachten adviseren wij u om uw olie zo snel mogelijk te verversen.

Veel voorkomende klachten automaat
  • Bonken tijdens op schakelen en terugschakelen
  • Slippen tijdens de schakelmomenten
  • Verhoogd toerental tijdens de schakelmoment
  • Weigeren van de kickdown
  • Noodloop van de automaat
  • Overslaan van een versnelling
  • Pendelend toerental
Waarom Automaat Spoelen?

Het grootste voordeel van spoelen is dat het veruit de effectiefste manier is om olie te verversen. Spoelen ververst namelijk ruim 3 keer zoveel olie in vergelijking met handmatig olie te vervangen. Daarnaast wordt uw automaatbak gereinigd tijdens de spoeling, waardoor al het vuil en slib binnen de automaat wordt verwijderd. Ook alle vrijgekomen ijzeren deeltjes worden weggehaald, waardoor de automaat niet slijt.

Wanneer Automaat Spoelen?

Wij adviseren u om de automaat van uw automaat om de 60.000 à 80.000 kilometers te laten spoelen. De beste oliefabrikanten die automaatolie leveren aan alle bekende automerken geven aan dat de maximale vervangingstermijn 90.000 kilometer is. Dit is een uiterste. De verwijderde vuil en ijzerdeeltjes laten uw automaat ook nog eens extra goed presteren. Wanneer er niet regelmatig wordt gespoeld loopt u het risico dat er ernstige klachten ontstaan, waardoor een revisie van de automaat vaak de enige optie is. Wees dit voor!

In dit filmpje kunt u de spoeling zien van de Mercedes AMG C 43

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s.

Deze spoeling kost inclusief originele olie, filterwissel en de btw  € 625,-

Als u een afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijd u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie.
Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder!

Mercedes AMG C 43 Automaatbak Spoelen

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines

Vraag of Offerte?