Mercedes A-klasse Automaatbak Spoelen

23/12/2020

Mercedes A-klasse Automaatbak Spoelen

De Mercedes A-klasse is de compacte klasse van Mercedes, de klasse bestaat uit vele modellen. Het model dat naar Flushed kwam voor het spoelen van de automaatbak was een A-klasse 180 CDI. De spoeling vond plaats met een kilometerstand van 118.661 kilometers. Het spoelen van de automaatbak zorgde ervoor dat al het vuil, slib, losgekomen ijzer en de verbrande olie werd verwijderd. Hierdoor presteert de automaat weer optimaal en wordt er comfortabel gereden met deze mooie auto.

Mercedes A-klasse

De Mercedes A-klasse is dus de kleinste klasse van Mercedes. De klasse werd geïntroduceerd in 1997 en de productie begon met modellen binnen het B-segment, dit is de compacte klasse. De generaties krijgen bij Mercedes bepaalde namen in de vorm van een letter gevolgd door een getal, om zo onderscheid te kunnen maken. De eerste generatie uit de A-klasse heet W168 en de tweede generatie heet W169. In 2013 ging de A-klasse over tot auto’s uit het C-segment, dit is de compacte middenklasse, deze auto’s zijn iets groter en iets duurder dan het B-segment. Als gevolg daarvan volgde er een derde generatie: de W176 en momenteel in de vierde generatie in productie: de W177.

Mercedes Automaatbak Spoelen
De Mercedes A-klasse bij Flushed in Woerden

Gespoelde model

Het model dat is gespoeld bij Flushed was een Mercedes A-klasse uit de derde generatie, oftewel W176. De W176 is een auto die in 2012 is geïntroduceerd eind datzelfde jaar op de markt werd gebracht. Er zijn veel modellen binnen de W176, je hebt een dieselvariant en een benzinevariant. De auto die Flushed heeft bezocht was een Mercedes A 180 CDI uit 2015, dit is een model met dieselmotor. De motor onder deze Mercedes was een variant van de Renault K-Type dCi, een 1.5 liter 4 cilinder inline dieselmotor. Deze motor levert een vermogen van 109 pk.

De automaat onder deze Mercedes A-klasse 180 CDI was een 7G-DCT automaat, een 7-trapsversnellingsbak met dubbele koppeling. De automaat lijkt heel erg op een handmatige versnellingsbak. Er kan met de stuurkolomschakelaar geschakeld worden, maar ook met de automaatpook. De automaat kan enorm snel schakelen doordat er twee koppelingen zijn.

Mercedes Automaatbak
De Mercedes A-klasse tijdens de spoeling

Bij het spoelen van de automaat wordt alle oude vervuilde olie uit de automaatbak vervangen door nieuwe verse olie. Daarnaast worden alle vuile deeltjes en beschadigende ijzerresten uit de automaatbak verwijderd. Hierdoor kan uw automaat weer ultiem presteren.

Wanneer er niet regelmatig wordt gespoeld kunnen er klachten ontstaan. Hieronder staat een lijstje met veel voorkomende klachten. Wanneer u merkt dat een van deze klachten voorkomen bij uw auto, adviseren wij u om een spoeling te laten doen. Een spoeling kan deze klachten vaak verhelpen.

Veel voorkomende klachten DCT automaat
  • Vreemde geluiden uit de automaatbak
  • Aparte geluiden uit de automaatbak bij afremmen
  • Trillende auto
  • Auto rijdt schokkend weg
  • Slecht schakelen bij hoge toeren
  • Bij optrekken schiet de bak uit de versnelling

Een automaat is een cruciaal onderdeel binnen uw auto. Daarom is het extra belangrijk om deze goed te onderhouden. Veel bestuurders hebben hun automaat echter nog nooit gespoeld, aangezien zij ervan overtuigd zijn dat dit niet nodig is. Uiteindelijk leidt dit tot een automaat die niet goed functioneert of zelfs kapot gaat. Een revisie van de automaat kost gemiddeld 2000 – 7500 euro, dit risico kan voorkomen worden door een simpele spoeling van de automaat.

Spoelen als onderhoudsproces

Om de zoveel tijd moet de olie binnen de automaatbak ververst worden. Tijdens het rijden verbrand de olie, daarnaast vindt er ook veel vervuiling plaatst in de automaat. Wanneer de automaat om de 60.000 à 80.000 kilometer wordt gespoeld, kan hij volgens experts vrijwel eindeloos mee.

In dit filmpje kunt u de spoeling zien van de Mercedes A-klasse

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s

Deze spoeling kost inclusief olie, toevoegingen, filter en de btw € 450,-

Een spoeling duurt gemiddelde 30 tot 90 minuten. Tijdens het spoelen kunt u kijken hoe uw auto wordt gespoeld door een van onze specialisten. U kunt er ook voor kiezen om te verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding.
Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder!

Mercedes A-klasse Automaatbak Spoelen

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines

Vraag of Offerte?