Mercedes 560 SL Automaat Spoelen

28/03/2023

Mercedes 560 SL Automaat Spoelen 

Vandaag staat er een klassiekere wagen op het programma. In deze blog zullen we namelijk het spoelen van de automaat van deze Mercedes 560 SL bespreken. Deze prachtige cabrio kwam naar Flushed en had bij binnenkomst een kilometerstand van bijna 440.000 kilometer op de teller staan. Bij oudere modellen als deze Mercedes is goed onderhoud van levensbelang voor het behoud van de wagen. Deze Mercedes laat namelijk zien dat zelfs de oudere modellen al mega kilometerstanden aankunnen. Een spoeling bij Flushed is een uitermate geschikte manier voor onderhoud aan de automatische geschakelde bak, door uw automaat iedere 60.000 à 80.000 kilometer te spoelen zorgt u ervoor dat de bak in optimale staat blijft. Lees verder voor meer informatie over het spoelen bij Flushed en deze prachtige Mercedes. 

Gespoelde Model 

De Mercedes 560 SL die bij Flushed langskwam voor een spoeling van de automaat is een model uit 1988. De Mercedes SL klasse werd geïntroduceerd in 1952 van oorsprong werden modellen van dit type voornamelijk gebruikt voor races, maar door grote interesse vanuit de consumenten werd de 300SL de markt op gebracht. De 560 was hiervan een van de opvolgers. De Mercedes 560 SL die bij Flushed langskwam voor een spoeling dateert uit 1988. Het model heeft een benzinemotor met 8-cilinders. Goed voor 230 PK (169 kW), dit was in die tijd een serieuze hoeveelheid voor een sportwagen. De 560 SL was een auto die alleen voor de Amerikaanse markt werd gebouwd en verkocht, dit betekende dat om er in Nederland mee te kunnen rijden de auto vanuit Amerika geïmporteerd moest worden. 

De Mercedes heeft een 4-traps automatische transmissie. 

De Mercedes 560 SL tijdens het spoelen van de automaat door Flushed

Gevaren automaat  

Warmte is de grootste vijand van een automatisch geschakelde auto. Tijdens het rijden komt er hitte vrij. Hierdoor warmt de automaat op en verbrandt de automatische transmissie olie. De viscositeit van de olie verandert, hierdoor verliest de olie een deel van haar functies. Bij elke natgeschakelde automaat speelt de olie een grote rol tijdens het schakelen. Het is dus van belang om de olie binnen de automaat regelmatig te verversen. Als dit niet gebeurt zal de automaat slechter gaan presteren en kunnen zich ernstige mankementen voortdoen. Hieronder staat een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als u te maken heeft met een van deze klachten dan adviseren wij u om uw olie zo snel mogelijk te verversen. 

Veel voorkomende klachten  

Bonken tijdens op- en terugschakelen  

Slippen tijdens schakelmomenten  

Verhoogd toerental tijdens schakelmomenten  

Weigering van de kickdown  

Noodloop van de automaat  

Overslaan van een versnelling  

Pendelend toerental 

Mercedes 560 SL Back

Waarom is het van belang uw automaat te laten spoelen?  

Het grootste voordeel van het spoelen is dat het veruit de meest effectieve manier is om olie te verversen. Spoelen ververst namelijk ruim 3 keer zoveel olie in vergelijk tot een handmatige ingreep. Daarnaast reinigt u uw automaatbak ook met een spoeling, hiermee wordt al het vuil en slib in de automaat verwijderd. Ook alle vrijgekomen ijzeren deeltjes worden weggehaald. Dit weerhoudt de automaat van slijtage.      

Wanneer is een goed moment om uw automaat te spoelen?     

Wij adviseren u om de automaat van uw auto om de 60.0000 a 80.000 kilometers te laten spoelen. De beste oliefabrikanten die automaatolie fabriceren geven een maximaal vervangingstermijn aan van 90.000 kilometer, maar dit is een uiterste. De verwijderde vuil en ijzerdeeltjes laten uw automaat ook nog eens extra goed presteren. Wanneer er niet regelmatig wordt gespoeld loopt u het risico dat er ernstige klachten ontstaan, waarbij revisie de enige optie is.     

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s.      

Deze Spoeling kost inclusief olie, filterwissel en de btw € 375,-      

Als u uw afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijdt u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie. Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder! 

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines

Vraag of Offerte?