Mercedes 380 SEL Automaat Spoelen

21/01/2023

Mercedes 380 SEL automaat spoelen 

In het bericht van vandaag behandelen we het automaat spoelen van deze Mercedes 380 SEL, dit model kwam naar Flushed. Een relatief ouder model zoals deze Mercedes hebben vaak baat bij een spoeling van de automaat. Zodoende kan de wagen in zo goed mogelijke staat blijven. Zeker wanneer u een ouder model aanschaft, waarvan weinig bekent is over het verleden, kan een automaat spoeling een goede start zijn. De 380 SEL had ten tijde van de spoeling een kilometerstand van 247.008 kilometer. De spoeling verliep zoals gepland en er was een merkbare verbetering te voelen. 

 

De Mercedes 380 SEL

De Mercedes 380 SEL is beter bekend als de W126. Dit is de verzamelnaam voor de verschillende carrosserievormen die deze S-klasse had. Het model werd geproduceerd vanaf 1979 tot 1991. In deze periode werden er 818,063 sedans en saloons geproduceerd en 74,060 coupes. Tot op heden is de W126 de meest succesvolle S-klasse variant. 

 

Gespoelde model 

Het gespoelde model heeft een 4G-tronic automaat. Dit zijn de conventionele 4-traps automaten van Mercedes. Het model mag dan wel relatief oud zijn maar valt nog steeds binnen ons reguliere advies waarbij een spoeling iedere 80.000 kilometer aangeraden wordt. Op deze manier kunt u niet alleen lang genieten van uw automaat, maar ook van een wagen die soepel rijdt. 

 

Mercedes 380 SEL automaat spoelen front

Gevaren automaat 

Warmte us de grootste vijand van een automatisch geschakeld model. Tijdens het rijden komt er hitte vrij. Hierdoor warmt de automaat op en verbrandt de automatische transmissie olie. De viscositeit van de olie verandert vervolgens waardoor de olie haar functies verliest. Bij elke natgeschakelde automaat speelt de olie een grote rol tijdens het schakelen. Het is dus van belang om de olie binnen de automaat regelmatig te verversen, gebeurd dit niet, dan gaat uw automaat slechter functioneren en kunnen ernstige klachten sneller ontstaan. Hieronder staat een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als u te maken heeft met een van deze klachten adviseren wij u om uw olie zo snel mogelijk te verversen. 

Veel voorkomende klachten automaat  

Bonken tijdens op- en terugschakelen  

Slippen tijdens schakelmomenten  

Verhoogd toerental tijdens schakelmomenten  

Weigering in de kickdown  

Noodloop van de automaat  

Overslaan van een versnelling  

Pendelend toerental  

 

Mercedes 380 SEL automaat spoelen back

Waarom is het van belang uw automaat te spoelen? 

Het grootste voordeel van het spoelen is dat het veruit de meest effectieve manier is om olie te verversen. Spoelen ververst namelijk ruim 3 keer zoveel olie in vergelijk tot een handmatige ingreep. Daarnaast reinigt u uw automaatbak ook met een spoeling, hiermee wordt al het vuil en slib in de automaat verwijderd. Ook alle vrijgekomen ijzeren deeltjes worden weggehaald. Dit weerhoud de automaat van slijtage.  

 

Wanneer is een goed moment om uw automaat te spoelen? 

Wij adviseren u om de automaat van uw auto om de 60.0000 a 80.000 kilometers te laten spoelen. De beste oliefabrikanten die automaatolie fabriceren geven een maximaal vervangingstermijn aan van 90.000 kilometer, maar dit is een uiterste. De verwijderde vuil en ijzerdeeltjes laten uw automaat ook nog eens extra goed presteren. Waneer er niet regelmatig wordt gespoeld loopt u het risico dat er ernstige klachten ontstaan, waarbij revisie de enige optie is. 

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s.  

 

Deze Spoeling kost inclusief, Olie, inclusief filter vervanging € 375 ,- incl. Btw  

Als u uw afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijdt u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie. Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder! 

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines