Mercedes 190E Automaatbak Spoelen

1/05/2022

Mercedes 190E Automaatbak Spoelen

Vandaag een wat ouder model, een Mercedes 190E uit 1992, dit model kwam naar Flushed Woerden voor het spoelen van de automaatbak. Relatief oudere modellen hebben vaak veel baat bij een spoeling van de automaat. Zeker als u een ouder model koopt en weinig informatie heeft over onderhoud in het verleden, kan een automaat spoeling een goede start zijn.

Deze 190E had ten tijde de spoeling een kilometerstand van 211.000 kilometer. De spoeling verliep uitstekend en er was merkbare verbetering te voelen tijdens het wegrijden. Wij spoelen elke automaat binnen anderhalf uur, tijdens de spoeling bieden wij de mogelijkheid aan u om mee te kijken, zodat u kan zien dat er echt iets gebeurd.

Mercedes 190E

De Mercedes 190E is beter bekend als de W201. Dit is een verzamelnaam voor de Mercedes 190, 190E en de 190D. Deze modellen werden geproduceerd van september 1982 tot april 1993. In die tijd zijn er 1.874.668 uitvoeringen geproduceerd. Mercedes heeft rond het startjaar van productie zo’n 600 miljoen pond geïnvesteerd in het ontwikkelen van de W201. Voor die tijd was dat extreem veel geld en er werd zelfs over gesproken dat de Mercedes over-ontwikkeld was.

In de late jaren 70 deed Mercedes mee in rally-wedstrijden met de V8 coupés van de R107 serie. Dit was ook het idee voor de 190E en daarom vroeg Mercedes het bedrijf Cosworth om een motor te ontwikkelen met 320 pk. Echter, introduceerde Audi rond deze tijd de Audi quattro met all-wheel drive en een turbomotor die de competitie omver blies. Mercedes keerde haar hoofd vervolgens naar de Duitse Touring competitie. Deze competitie had andere reglementen, waardoor het een minder krachtige versie van de Cosworth motor werd gebruikt.

Mercedes 190E Automaat Spoelenmercedes 190e automaatbak spoelen

Gespoelde model

Het gespoelde model heeft een 4G-tronic automaat. Dit zijn de conventionele 4-traps automaten van Mercedes. Het model is relatief oud, maar valt nog steeds binnen ons reguliere advies: de eerste 60.000 kilometer een spoeling en daarna elke 80.000 kilometer. Op deze manier kunt u niet alleen lang genieten van uw automaat, maar ook genieten van een automaat die soepel rijdt.

Gevaren automaat

Warmte is de grootste vijand van de automaat. Tijdens het rijden komt er hitte vrij, wat resulteert in het warm worden van de automaat en in het verbranden van de automatische transmissie olie. De viscositeit van de olie verandert vervolgens waardoor de olie haar functies verliest. Bij elke natgeschakelde automaat speelt de olie een grote rol tijdens het schakelen. Het is dus van belang om de olie binnen de automaat regelmatig te verversen, gebeurd dit niet, dan gaat uw automaat slechter functioneren en kunnen ernstige klachten sneller ontstaan. Hieronder staat een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als u te maken heeft met een van deze klachten adviseren wij u om uw olie zo snel mogelijk te verversen.

Wat is automaat spoelen?

Het spoelen van de automaat is een onderhoudsproces dat wordt uitgevoerd door een machine. Deze speciale machine wordt gekoppeld aan de automaat, waardoor er onder andere de olie binnen de automaat ververst kan worden. Deze oude olie is vervuild en verbrand, dus daarom is het van belang om deze om de zoveel tijd te vervangen (circa elke 80.000 kilometer). Daarnaast worden alle vuile deeltjes en beschadigende ijzerresten uit de automaatbak verwijderd. Hierdoor kan de automaat weer ultiem presteren.

Wanneer er niet regelmatig onderhoud wordt verricht aan de automaat, kunnen er klachten ontstaan. Hieronder staat een lijstje met veel voorkomende klachten. Wanneer u merkt dat een van deze klachten voorkomen bij uw auto, adviseren wij u om een spoeling te laten doen. Een spoeling van de automaat is namelijk de beste vorm van onderhoud voor de automaat.

Veel voorkomende klachten automaat
  • Slecht schakelen
  • Schommelend toerental
  • Verhoogd brandstofverbruik
  • Disfunctioneren van de Kick-down
  • Weigeren automaatbak
  • Gevoelsmatig vermogensverlies

Een automaat is een cruciaal onderdeel binnen uw auto. Daarom is het extra belangrijk om deze goed te onderhouden. Veel bestuurders hebben hun automaat nog nooit gespoeld, aangezien zij ervan overtuigd zijn dat dit niet nodig is. Uiteindelijk leidt dit tot een automaat die niet goed functioneert of zelfs kapot gaat. Een revisie van de automaat kost gemiddeld 2000 – 7500 euro, dit risico kan voorkomen worden door een simpele spoeling van de automaat.

Spoelen als onderhoudsproces

Om de zoveel tijd moet de olie binnen de automaatbak ververst worden. Tijdens het rijden verbrand de olie, daarnaast vindt er ook veel vervuiling plaatst in de automaat. Wanneer de automaat om de 60.000 à 80.000 kilometer wordt gespoeld, kan hij volgens experts vrijwel eindeloos mee.

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s.

Deze spoeling kost inclusief Olie, toevoegingen, filter en de btw € 375,-

Een spoeling duurt gemiddelde 30 tot 90 minuten. Tijdens het spoelen kunt u kijken hoe uw auto wordt gespoeld door een van onze specialisten. U kunt er ook voor kiezen om te verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding.
Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder!

Mercedes 190E Automaatbak Spoelen

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines