Mazda Tribute Automaatbak Spoelen

14/01/2021

Mazda Tribute Automaatbak Spoelen

De Mazda Tribute, deze compacte SUV kwam naar Flushed voor het spoelen van de automaatbak. De bak is voorzien van nieuwe olie en is volledig gereinigd. Hierdoor is de kans op klachten drastisch verkleind en kan de automaat weer perfect functioneren. Verder in de blog wordt het belang van automaatbak spoelen verder besproken.

Mazda Tribute

Het Japanse Mazda is begonnen met de productie van de Tribute in 2000. De auto is ontworpen in samenwerking met Ford. Uit deze samenwerking is ook de Ford Escape ontworpen, die veel wegheeft van de Tribute. Het verschil zit in de suspensie, die van de Tribute is getuned voor een stevigere rijervaring. Voor een sportievere uitvoering die past bij het sportieve beeld van Mazda. De productie van de Tribute is gestopt in 2011, na twee generaties.

Mazda Tribute Automaatbak spoelen
De Mazda Tribute bij Flushed in Woerden

Gespoelde model

Het model dat wij hebben gespoeld was een Mazda Tribute uit 2005. Dit was de eerste generatie. In 2004 werd de Tribute verbeterd voor de 2005 model. De basismotor werd de Mazda 2.3 L ZR 4-cilinder motor. De optionele motor was een 3.0 L Duratec. De bestuurder van het gespoelde model had een uitvoering met deze optie. Duratec is de naam van Fordmotoren. De motor is een 6-clinder en levert een vermogen van 197 pk.

De automaatbak onder dit model was een 4-traps automaat van Ford (CD4E). Onderaan de blog kunt u de prijs zien voor een spoeling van dit type automaat. De spoeling vond plaats met 303.524 kilometer op de teller. Als u een vergelijkbaar kilometeraantal heeft raden wij u sterk aan om uw automaat te laten spoelen. Na zoveel gereden kilometers vinden er veel schadelijke processen plaats binnen de bak. Dit wordt voorkomen door middel van een spoeling.


De Tribute tijdens de spoeling

Door regelmatig spoelen kunnen klachten binnen de automaat worden voorkomen. Hieronder staat een lijstje met veel voorkomende klachten binnen de automaat, die vaak ontstaan door slecht onderhoud van de automaat.

Veel voorkomende klachten automaat
  • Slecht schakelen
  • Schommelend toerental
  • Verhoogd brandstofverbruik
  • Disfunctioneren van de Kick-down
  • Weigeren automaatbak
  • Gevoelsmatig vermogensverlies

Het belang van een automaat spoelen blijft vaak onopgemerkt, totdat er zich ernstige problemen voordoen. Klachten binnen de automaat kunnen vaak verholpen worden via een spoeling. Wanneer dit niet wordt gedaan, verergeren de klachten en is een revisie van de automaat vaak de enige oplossing, hier komt een hele hoge prijs bij kijken.

Preventieve spoeling

Een spoeling dient ook als een uitstekend onderhoudsproces. Tijdens het rijden raakt de automaat vervuild en beschadigd. Er komen allerlei ongewenste deeltjes vrij binnen de automaat die gaan slijten en de oliekwaliteit drastisch doen verminderen. Een spoeling ververst deze olie en reinigt de gehele automaat, zodat de automaat weer optimaal kan presteren. Wanneer dit regelmatig wordt gedaan kan een automaat vrijwel oneindig mee.

Tijdens de spoeling wordt alle olie binnen de automaat vervangen en wordt al het vuil en slib verwijderd. Dit gebeurd door middel van professionele spoelapparatuur bediend door een team van gespecialiseerde spoelers van Flushed.

Dit filmpje geeft een impressie van de Mazda Tribute:

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s.

De kosten voor deze spoeling zijn inclusief olie, toevoegingen en de btw € 325,-

Bij een spoeling wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel, waarna de automaat van uw auto wordt gespoeld in ongeveer 30 tot 90 minuten. De oude olie wordt vervangen met hoogstaande olie die ons al jarenlang het allerbeste resultaat garandeert. Tijdens de spoeling kunt u comfortabel verblijven in onze wachtruimte met een WIFI-verbinding. Heeft u een vraag over het spoelen of wilt u een afspraak maken dan kan dat gemakkelijk hieronder!

Mazda Tribute Automaat Spoelen

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines

Vraag of Offerte?