Mazda CX-9 Automaatbak Spoelen

16/08/2022

Mazda CX-9 Automaatbak Spoelen

Vandaag een bericht over het spoelen van de automaatbak onder deze Mazda CX-9. De klachten die te voelen waren na de 179.985 kilometers die deze Mazda op de teller had, zijn verholpen door de spoeling uitgevoerd door onze collega’s bij Flushed Woerden. Tegen de 200.000 gereden kilometers aan kunnen er ernstige klachten gaan ontstaan, die blijvend kunnen zijn als er geen onderhoud wordt gericht. Als u er echt zeker van wil zijn dat er geen klachten ontstaan, adviseren wij de automaatbak elke 80.000 kilometer te laten spoelen. Lees verder in het bericht meer over de Mazda CX-9.

Gespoelde model

De Mazda CX-9 is een middelgrote SUV die wordt geproduceerd sinds 2006 en verkocht sinds 2007. Het model wordt geproduceerd in Japan, maar is enkel voor de export. De grootte van de auto en motor plaatsing valt buiten het reguliere regelement van Japan en zou daarom resulteren in hoge wegenbelasting. De kleinere CX-8 wordt wel verkocht in Japan.

De CX-9 kent twee generaties. De eerste liep van 2006 tot 2016 en is tevens de generatie van het model dat is gespoeld door Flushed. Het gespoelde model komt uit 2010, het jaar waarin de generatie een facelift kreeg. De 3.5 liter motor onder dit model levert een vermogen van 277pk. De automaat onder dit model was een conventionele 6 traps automaat. Een spoeling hiervan bij Flushed kost € 305,- in de BTW.

Mazda CX-9 Automaatbak Spoelen

Gevaren automaat

Warmte is de grootste vijand van de automaat. Tijdens het rijden komt er hitte vrij, wat resulteert in het warm worden van de automaat en in het verbranden van de automatische transmissie olie. De viscositeit van de olie veranderd vervolgens waardoor de olie haar functies verliest. Bij elke natgeschakelde automaat speelt de olie een grote rol tijdens het schakelen. Het is dus van belang om de olie binnen de automaat regelmatig te verversen, gebeurd dit niet, dan gaat uw automaat slechter functioneren en kunnen ernstige klachten sneller ontstaan. Hieronder staat een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als u te maken heeft met een van deze klachten adviseren wij u om uw olie zo snel mogelijk te verversen.

Veel voorkomende klachten automaat
  • Bonken tijdens op schakelen en terugschakelen
  • Slippen tijdens de schakelmomenten
  • Verhoogd toerental tijdens de schakelmoment
  • Weigeren van de kickdown
  • Noodloop van de automaat
  • Overslaan van een versnelling
  • Pendelend toerental
Waarom Automaat Spoelen?

Het grootste voordeel van spoelen is dat het veruit de effectiefste manier is om olie te verversen. Spoelen ververst namelijk ruim 3 keer zoveel olie in vergelijking met handmatig olie te vervangen. Daarnaast wordt uw automaatbak gereinigd tijdens de spoeling, waardoor al het vuil en slib binnen de automaat wordt verwijderd. Ook alle vrijgekomen ijzeren deeltjes worden weggehaald, waardoor de automaat niet slijt.

Mazda Automaat Spoelen

Wanneer Automaat Spoelen?

Wij adviseren u om de automaat van uw automaat om de 60.000 à 80.000 kilometers te laten spoelen. De beste oliefabrikanten die automaatolie leveren aan alle bekende automerken geven aan dat de maximale vervangingstermijn 90.000 kilometer is. Dit is een uiterste. De verwijderde vuil en ijzerdeeltjes laten uw automaat ook nog eens extra goed presteren. Wanneer er niet regelmatig wordt gespoeld loopt u het risico dat er ernstige klachten ontstaan, waardoor een revisie van de automaat vaak de enige optie is. Wees dit voor!

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s.

Deze spoeling kost inclusief Olie, toevoeging en de btw € 325,-

Als u een afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijd u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie.
Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder!

Mazda CX-9 Automaatbak Spoelen

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines

Vraag of Offerte?