Mazda CX-7 Automaat Spoelen

17/02/2023

Mazda CX-7 Automaat Spoelen 

In deze blog wordt het spoelen van de automaat van deze Mazda CX-7 en gaan we verder in op het spoelen. Zoals gezegd kwam de klant met zijn Mazda langs voor een spoeling van de automaat, hiervoor kwam de klant naar ons filiaal in Woerden toe. Wij hebben ook locaties in Schiedam en Brummen. Een spoeling van de automaat is een mooie manier van onderhoud aan een automatisch geschakelde bak. Op hogere kilometerstanden kunnen zich namelijk grote problemen voortdoen indien de bak niet onderhouden wordt. Een spoeling minimaliseert de kans op deze grote problemen, verhelpt kleinere problemen en zorgt er hiermee voor dat de automaat zo lang mogelijk mee gaat. Bij Flushed adviseren wij u om iedere 80.000 kilometer uw automaat te laten spoelen, zodat u er zeker van kan zijn dat er geen verdere klachten ontstaan. In deze blog vindt u verdere informatie over het spoelen van uw automaat en over deze Mazda CX-7. 

Gespoelde Model 

De Mazda CX-7 is een crossover SUV van middelgrootte klasse. De wagen maakte zijn introductie op de motor show van Los Angeles in 2006. De CX-7 werd in het assortiment van Mazda onder zijn grote broer de CX-9 geplaatst. De CX-7 was een kleinere wagen dan de CX-9, beide modellen kenden hierom ook verschillende chassis waarop deze gebouwd waren. Deze Mazda deelt zijn chassis met die van de Ford Focus en Mazda3 (Ford C1 Chassis). 

De automaat die we onder dit model terug vinden is de … 

Mazda CX-7 bij Flushed voor het spoelen van de automaat

Wat zijn de gevaren voor uw automaat? 

Bij een automatisch geschakelde auto is warmte de grootste boosdoener. Als u rijdt komt er in de automaat hitte vrij. Deze hitte zorgt ervoor dat de automaat opwarmt en er een verbranding van de automatische transmissie olie plaatsvindt. Dit resulteert in een verandering van de viscositeit van de olie. Hiermee gaan er functies en prestaties van de olie verloren en juist deze olie is van groot belang in de automaat bij schakelmomenten. Hierom is het van belang om regelmatig een olie verversing te laten uitvoeren. Als dit niet gebeurt zal de automaat slechter gaan functioneren, waarbij er ook ernstige klachten aan de automaat kunnen ontstaan. Hieronder vindt u een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als u een van de klachten herkent, dan adviseren wij u om zo spoedig mogelijk een afspraak in de plannen voor een spoeling. 

Veel voorkomende klachten bij de automaat 

Bonken tijdens op- en terugschakelen 

Slippen tijdens schakelmomenten 

Verhoogd toerental tijdens schakelmomenten 

Weigering van de kickdown 

Noodloop van de automaat 

Overslaan van een versnelling 

Pendelend Toerental 

Mazda CX-7 achterkant tijdens spoelen van de automaat

Waarom zou u moeten kiezen voor een spoeling? 

Het grootste voordeel van een spoeling is dat het veruit de meest effectiefste manier is om olie te verversen. Spoelen ververst namelijk ruim 3 keer zoveel olie in vergelijking tot een handmatige olie vervanging. Daarnaast wordt uw automaatbak gereinigd tijdens de spoeling, waardoor al het vuil en slib uit de automaat worden verwijderd. Ook kleine stukjes ijzer die vrijgekomen zijn worden verwijderd, hierdoor slijt de automaat minder. 

Wanneer is een goed moment om uw automaat te spoelen? 

Wij adviseren u om iedere 60.000 à 80.000 kilometer uw automaat te laten spoelen. De beste oliefabrikanten hanteren een maximale vervangingstermijn aan van 90.000 kilometer, echter is dit een uiterste. Het verwijderde vuil en ijzer zal uw automaat ook nog eens extra goed laten presteren. Wanneer er niet regelmatig gespoeld wordt loopt u het risico dat er ernstige klachten ontstaan, waardoor revisie van de automaat de enige optie is. 

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit advies bieden wat voor u de beste optie is. Wij spoelen alle merken autos’s 

Deze spoeling kost inclusief olie, zonder filter vervanging € 325 ,- incl. Btw 

Als u een afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijdt u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie.
Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder! 

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines

Vraag of Offerte?