Mazda CX-5 Automaat Spoelen

19/06/2023

Mazda CX-5 Automaat Spoelen 

Vandaag een bericht over het spoelen van de automaat van deze Mazda CX-5. De Mazda kwam langs bij ons filiaal in Woerden voor een spoeling van de automaatbak. Bij binnenkomst had de Mazda een kilometerstand van 68.204 kilometer op de teller staan. Hiermee was de spoeling voornamelijk bedoelt als een preventieve onderhoudsbeurt aan de bak. Bij Flushed raden wij u aan om iedere 60.000 à 80.000 kilometer uw automaat te laten spoelen. Op hoge kilometerstanden kunnen zich namelijk grootte problemen voortdoen aan de automaat. U vindt hierover meer in het onderstaand bericht, daarnaast gaan wij in deze blog dieper in op deze Mazda CX-5. 

Gespoelde Model 

De Mazda CX-5 is een compacte crossover SUV geproduceerd door Mazda sinds 2012. Het is de opvolger van de grotere CX-7. Het model dat langskwam bij Flushed voor een spoeling van de automaat behoort toe aan de tweede generatie van de CX-5. Aan de nieuwe generatie behoorde een vernieuwd design toe samen met een uitbreiding van de beschikbare technologieën voor de auto. Onder de motorkap bevindt zich een 2.5 L 4-cilinder benzinemotor. Deze motor levert een vermogen van 143 kW (194 PK). Hiermee zit de Mazda na 8,9 seconden op de 100 kilometer per uur en heeft een topsnelheid van 195 kilometer per uur.  

De Mazda CX-5 wordt aangedreven door een 6-traps automatische transmissie. 

Gevaren automaat   

Warmte is de grootste vijand van een automatisch geschakelde auto. Tijdens het rijden komt er hitte vrij. Hierdoor warmt de automaat op en verbrandt de automatische transmissie olie. De viscositeit van de olie verandert, hierdoor verliest de olie een deel van haar functies. Bij elke natgeschakelde automaat speelt de olie een grote rol tijdens het schakelen. Het is dus van belang om de olie binnen de automaat regelmatig te verversen. Als dit niet gebeurt zal de automaat slechter gaan presteren en kunnen zich ernstige mankementen voortdoen. Hieronder staat een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als u te maken heeft met een van deze klachten dan adviseren wij u om uw olie zo snel mogelijk te verversen.   

Veel voorkomende klachten   

Bonken tijdens op- en terugschakelen   

Slippen tijdens schakelmomenten   

Verhoogd toerental tijdens schakelmomenten   

Weigering van de kickdown   

Noodloop van de automaat   

Overslaan van een versnelling   

Pendelend toerental  

Waarom is het van belang uw automaat te laten spoelen?   

Het grootste voordeel van het spoelen is dat het veruit de meest effectieve manier is om olie te verversen. Spoelen ververst namelijk ruim 3 keer zoveel olie in vergelijk tot een handmatige ingreep. Daarnaast reinigt u uw automaatbak ook met een spoeling, hiermee wordt al het vuil en slib in de automaat verwijderd. Ook alle vrijgekomen ijzeren deeltjes worden weggehaald. Dit weerhoudt de automaat van slijtage.       

Wanneer is een goed moment om uw automaat te spoelen?      

Wij adviseren u om de automaat van uw auto om de 60.0000 a 80.000 kilometers te laten spoelen. De beste oliefabrikanten die automaatolie fabriceren geven een maximaal vervangingstermijn aan van 90.000 kilometer, maar dit is een uiterste. De verwijderde vuil en ijzerdeeltjes laten uw automaat ook nog eens extra goed presteren. Wanneer er niet regelmatig wordt gespoeld loopt u het risico dat er ernstige klachten ontstaan, waarbij revisie de enige optie is.      

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s.       

Deze Spoeling kost inclusief olie en de btw € 325,-        

Als u uw afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijdt u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie. Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder! 

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines