Mazda 6 Automaatbak Spoelen

3/05/2021

Mazda 6 Automaatbak Spoelen

In deze nieuwe blog wordt de Mazda 6 besproken, dit model kwam naar Flushed voor het spoelen van de automaatbak. Het is een populair model die veel is geproduceerd. De spoeling vond plaats toen de kilometerstand 140.961 bedroeg. In onze beleving is dit een kilometeraantal wanneer de eerste tekenen van klachten frequent voorkomen. Tijdens het rijden beschadigd de automaat en wanneer deze niet onderhouden wordt kan het op een gegeven moment voorkomen dat er iets stuk gaat, waardoor er klachten gaan ontstaan.

Bij enige ongemakkelijkheid tijdens het rijden is het van essentieel belang om dit zo snel mogelijk te verhelpen. Zodra dit voorkomt kunnen er ernstige klachten gaan ontstaan en die schade is vaak blijvend. Om dit te voorkomen kunt u het best de olie van uw automaat verversen en de bak in zijn geheel reinigen. Dit kan enkel gedaan worden via een machinale spoeling van de automaatbak.

Mazda 6 Automaatbak Spoelen
De Mazda 6 bij Flushed

Mazda 6

De Mazda 6 is een mid-size auto die wordt geproduceerd sinds 2002. De auto is geproduceerd in verschillende generaties met verschillende modellen. In totaal zijn er drie generaties, waarvan de laatste nog steeds in productie is. Het gespoelde model behoort ook tot deze generatie. De Mazda 6 heeft verschillende prijzen gewonnen, waaronder: ‘Best Mid-size Car (over $28.000)’ in Australia’s Best Cars en ‘Best Family Sedan’ in Motorweek’s Driver’s Choice Awards.

Mazda 6 Automaat Spoelen
De achterkant van de Mazda

Gespoelde model

Het model dat is gespoeld bij Flushed was een Mazda 6 uit 2015, de Sedan uitvoering. Dit model maakt gebruik van Skyactive Technology. Dit is een merknaam van Mazda voor specialisatie in brandstof efficiëntie en vermogen. De automaat onder deze auto is er dan ook eentje van Skyactive-Drive, een familie van automatische transmissies van dit merk. Mazda maakt geen gebruik van DCT technologie en hebben gekozen voor de conventionele automaten. In dit geval was het een 6-traps automaat die is gespoeld. De automaat schakelt weer soepel en dit was direct te merken!

Mazda Automaatbak Spoelen
De Mazda met een open kap

De automaat is een cruciaal onderdeel van uw auto. Helaas kunnen er klachten ontstaan, dit is natuurlijk erg ongewenst. Het spoelen van uw automaatbak heeft als voordeel dat het risico op klachten drastisch wordt verkleind. Als u al klachten heeft kunt u deze ook uitstekend verhelpen door middel van een spoeling. Hieronder staat een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als een van deze klachten zich voordoet bij uw auto, dan adviseren wij u om zo snel mogelijk een spoeling te doen.

Veel voorkomende klachten automaat
  • Slecht schakelen
  • Schommelend toerental
  • Verhoogd brandstofverbruik
  • Disfunctioneren van de Kick-down
  • Weigeren automaatbak
  • Gevoelsmatig vermogensverlies

Wanneer u uw automaat niet regelmatig laat spoelen, kunnen er ernstige klachten ontstaan. Hierdoor loopt u het risico dat er een revisie van de automaat plaats moet vinden, deze kosten zijn gemiddeld 2000 tot 7.500 euro. Voor een fractie van deze prijs kunnen wij uw automaat spoelen. Bij Flushed kost een spoeling gemiddeld: € 295,- inclusief BTW en filter.

Onderhoudsproces

Als er nog geen klachten plaatsvinden binnen de automaat, is een preventieve spoeling het beste onderhoudsproces. Met een spoeling verkleind u de kans op klachten binnen de automaat. Alle vervuilde deeltjes in de olie worden verwijderd, waardoor uw automaat vrijwel eindeloos meegaat.

Mazda Automaat Olie
De automatische transmissie olie van de Mazda

Deze foto is een momentopname van de spoeling. De automaat wordt voorzien van gloednieuwe verse olie. Dit is een ware traktatie voor de automaatbak, waardoor deze weer soepel kan schakelen. Wanneer u liever de automaat van uw auto niet laat spoelen is er ook een optie om de olie handmatig te verversen.

Veel autodealers geven aan dat een verversing van de olie pas plaats hoeft te vinden na 150.000 tot 200.000 kilometer. Veel gespecialiseerde automonteurs geven echter aan, dat een verversing van de olie nodig is na 60.000 tot 80.000 kilometer. Dit komt aangezien de olie fabrikanten, aangeven dat de maximale vervangingstermijn voor hun ‘longlife’ automaat olie 90.000 kilometer is. Dit is dus het uiterste, daar komt bij dat er ook vervuiling en slijtage plaatsvindt tijdens het rijden, waardoor de automaat slechter presteert. Uiteindelijk moet de automaat vaak vervangen worden en dit is natuurlijk gunstig voor de dealer…

In dit filmpje kunt u de spoeling zien van de Mazda 6

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s.

De kosten voor deze spoeling zijn inclusief olie, toevoegingen en de btw € 325,-

U kunt gemakkelijk naar onze garage rijden, waarna u wordt ontvangen door de specialist die uw auto gaat spoelen. Onze klanten zijn enorm tevreden over het resultaat en de service. U kunt ervoor kiezen om mee te kijken tijdens de spoeling of om te verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding.
Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder!

Mazda 6 Automaatbak Spoelen

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines

Vraag of Offerte?