Mazda 3 Automaat Spoelen

9/02/2023

Mazda 3 Automaat Spoelen 

In het bericht van vandaag bespreken we het automaat spoelen van deze Mazda 3. Deze Mazda werd gespoeld door onze collega’s van Flushed Woerden. Bij binnenkomst stonden er 104.895 kilometers op de kilometerstand van deze Mazda. Dit is een kilometerstand waarbij een spoeling zeker aan te raden valt, sinds er op hogere kilometerstanden als van deze Mazda zich aanzienlijke problemen kunnen voortdoen in de automaat. Een spoeling is hiervoor een goede oplossing om de kans op deze problemen te minimaliseren, daarnaast verhelpt een spoeling uw automaat van lichtere problemen. Lees verder voor meer informatie over spoelen bij Flushed en de uitgevoerde spoeling bij deze Mazda 3. 

De Mazda 3 

De Mazda 3 is een compact car ontwikkeld door het Japanse Mazda. Het model maakte zijn debuut in 2003 op de Frankfurt Motor Show.  Destijds werd het model geprezen om zijn combinatie van prestaties, handeling en uitstraling. Het maakte de Mazda 3 een gewilde auto vanwege zijn goede prijs/kwaliteit verhouding. De Mazda is gebouwd op het Ford C1 Chassis, deze is ook terug te vinden onder de Ford Focus en de Volvo S40. Met de introductie van de derde generatie van de Mazda 3 in 2013 werd echter de Ford C1 chassis losgelaten en werd overgegaan op een chassis van Mazda zelf. 

Gespoelde Model 

De Mazda 3 die bij Flushed langskwam voor een spoeling van de automaat dateert uit 2015. Hiermee behoort deze Mazda 3 tot de derde generatie van het model, welke in 2014 geïntroduceerd werd. De Mazda heeft onder de motorkap een 4-cilinder dieselmotor liggen. Deze geeft de auto een vermogen van 150 pk (110 kW) met een koppel van 380 Nm. 

De gespoelde automaat van deze Mazda is een 6-traps automaat genaamd ‘SKYACTIV’ deze is ontwikkeld door Mazda zelf. De automaat staat bekend om zijn uitmuntende brandstof zuinigheid in combinatie met een goede koppel omzetting. 

Gevaren automaat  

Een van de grootste vijanden van een automatisch geschakelde auto is warmte. Tijdens het rijden komt er hitte vrij, deze hitte zorgt ervoor dat automatische transmissie olie verbrand. Hierdoor veranderd de viscositeit van de olie in de transmissie en functioneert de olie minder goed. Bij elke natgeschakelde automaat speelt de olie een grote rol tijdens het schakelen. Het is dus van belang om de olie regelmatig te verversen, gebeurt dit niet, dan zal uw automaat slechter gaan functioneren en kunnen er ernstige klachten sneller ontstaan. Hieronder vindt u een lijst met veel voorkomende klachten binnen de automaat. Als u te maken heeft met een van deze klachten, dan adviseren wij u om zo spoedig mogelijk een afspraak in te plannen voor een spoeling.  

Veel voorkomende klachten automaat

Bonken tijdens op- en terugschakelen    

Slippen tijdens schakelmomenten    

Verhoogd toerental tijdens schakelmomenten    

Weigering van de kickdown    

Noodloop van de automaat    

Overslaan van een versnelling    

Pendelend toerental  

 

Waarom automaat spoelen?  

Het grootste voordeel van spoelen is dat het veruit de effectiefste manier is om olie te verversen. Spoelen ververst namelijk ruim 3 keer zoveel olie in vergelijking met een handmatige olie verversing. Daarnaast wordt uw automaatbak gereinigd tijdens de spoeling, waardoor al het vuil en slib binnen de automaat wordt verwijderd. Ook alle vrijgekomen ijzeren deeltjes worden weggehaald, waardoor de automaat niet slijt.  

  

Wanneer automaat spoelen?  

Wij adviseren u om de automaat van uw auto om de 60.000 à 80.000 kilometer te laten spoelen. De beste oliefabrikanten die automaatolie leveren aan alle bekende automerken geven aan dat de maximale vervangingstermijn 90.000 kilometer. Dit is echter een uiterste. De verwijderde vuil en ijzerdeeltjes laten uw automaat ook nog eens extra goed presteren. Wanneer er niet regelmatig wordt gespoeld loopt u het risico dat er ernstige klachten ontstaan, waardoor revisie de enige oplossing is.  

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een proefrit adviseren wat voor u van toepassing is. Wij spoelen alle merken auto’s.  

  

  

Deze spoeling kost inclusief Olie, zonder filter vervanging € 325 ,- incl. Btw  

Als u een afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijdt u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie.  

Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder! 

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines