Lancia Thema Automaat Spoelen

18/07/2023

Lancia Thema Automaat Spoelen 

Vandaag behandelen we het spoelen van de automaat van deze Lancia Thema. De Lancia Thema kwam langs voor een reguliere spoeling van de automatisch geschakelde transmissie. Een spoeling is een uitmuntende manier van onderhoud voor een automaat. Bij hogere kilometerstanden en een gebrek aan onderhoud kunnen zich namelijk grote mankementen voortdoen aan de automaat. Met behulp van een spoeling blijft uw automaat in optimale staat. In dit bericht kunt u verder meer informatie terugvinden over het spoelen van automaten waar wij bij Flushed bekend om staan. Daarnaast kunt u meer informatie vinden over deze Lancia Thema. 

Gespoelde Model 

De Lancia Thema is van oorsprong een executive car ontworpen door het Italiaanse autobedrijf Lancia tussen 1984 en 1994. Het model dat bij Flushed langskwam voor een spoeling is een Lancia van de generatie tussen 2011 en 2014. Het is dan ook eigenlijk niet een daadwerkelijke Lancia. Chrysler heeft er namelijk in deze jaren ervoor gekozen de 300C in de Europese links besturende landen de 300C als Lancia Thema op de markt te brengen, aangezien beide bedrijven onder hetzelfde concern vallen. Onder de motorkap van deze ‘Lancia’ bevindt zich een 3.0 L V6. Dit alles is goed voor een vermogen van 215 pk. 

Het model wordt aangedreven door een 5-traps automatische transmissie. 

Gevaren automaat    

Warmte is de grootste vijand van een automatisch geschakelde auto. Tijdens het rijden komt er hitte vrij. Hierdoor warmt de automaat op en verbrandt de automatische transmissie olie. De viscositeit van de olie verandert, hierdoor verliest de olie een deel van haar functies. Bij elke natgeschakelde automaat speelt de olie een grote rol tijdens het schakelen. Het is dus van belang om de olie binnen de automaat regelmatig te verversen. Als dit niet gebeurt zal de automaat slechter gaan presteren en kunnen zich ernstige mankementen voortdoen. Hieronder staat een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als u te maken heeft met een van deze klachten dan adviseren wij u om uw olie zo snel mogelijk te verversen.    

Veel voorkomende klachten    

Bonken tijdens op- en terugschakelen    

Slippen tijdens schakelmomenten    

Verhoogd toerental tijdens schakelmomenten    

Weigering van de kickdown    

Noodloop van de automaat    

Overslaan van een versnelling    

Pendelend toerental    

Waarom is het van belang uw automaat te laten spoelen?    

Het grootste voordeel van het spoelen is dat het veruit de meest effectieve manier is om olie te verversen. Spoelen ververst namelijk ruim 3 keer zoveel olie in vergelijk tot een handmatige ingreep. Daarnaast reinigt u uw automaatbak ook met een spoeling, hiermee wordt al het vuil en slib in de automaat verwijderd. Ook alle vrijgekomen ijzeren deeltjes worden weggehaald. Dit weerhoudt de automaat van slijtage.        

Wanneer is een goed moment om uw automaat te spoelen?       

Wij adviseren u om de automaat van uw auto om de 60.0000 a 80.000 kilometers te laten spoelen. De beste oliefabrikanten die automaatolie fabriceren geven een maximaal vervangingstermijn aan van 90.000 kilometer, maar dit is een uiterste. De verwijderde vuil en ijzerdeeltjes laten uw automaat ook nog eens extra goed presteren. Wanneer er niet regelmatig wordt gespoeld loopt u het risico dat er ernstige klachten ontstaan, waarbij revisie de enige optie is.       

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s.        

Deze Spoeling kost inclusief, Olie, exclusief filter vervanging € 350,- incl. Btw.        

Als u uw afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijdt u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie. Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder! 

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines

Vraag of Offerte?