Kia Venga Automaat Spoelen

7/09/2023

Kia Venga Automaat Spoelen  

In deze blog nemen we een diepgaande blik op het flushen van de automaat van deze Kia Venga. De Kia Venga die bij ons is langsgekomen voor onderhoud had 112.143 kilometers op de teller, wat het een perfect moment maakt voor een grondige automaat spoeling. Bij deze gelegenheid willen we benadrukken dat het regelmatig spoelen van uw automaat tussen de 60.000 en 80.000 kilometer cruciaal is om potentiële problemen op te lossen en de levensduur van uw automaat te verlengen. Lees verder om meer te weten te komen over het automaat spoelen voor de Kia Venga en waarom deze dienst van onschatbare waarde is. 

 
Gespoelde Model  

De Kia Venga uit 2010 is een compacte multi-purpose vehicle (MPV) die bekend staat om zijn efficiënte ontwerp en gebruiksgemak. De auto is ontworpen om stedelijke mobiliteit te verbeteren en biedt een comfortabele rijervaring. Onze recent gespoelde Kia Venga was uitgerust met een automatische transmissie en had een betrouwbare 1.6-liter benzinemotor onder de motorkap. Dit geeft de Kia een keurig vermogen van 92 kW (125 pk).  

De wordt aangedreven door een 6-traps automaat 

Kia Venga Automaat Spoelen

  
Waarom zou u uw automatische transmissie spoelen? 

Tijdens het rijden wordt niet alleen de motor van uw auto warm, maar ook de automatische transmissie. Deze hitte kan leiden tot degradatie van de transmissieolie, wat op zijn beurt de prestaties van uw automaat beïnvloedt. Het is bijzonder van belang om de olie in uw automaat regelmatig te laten spoelen, vooral bij een natgeschakelde transmissie, omdat de olie een cruciale rol speelt bij soepel schakelen. Als dit niet wordt aangepakt, kunnen er verschillende problemen optreden. 

 

Veel voorkomende klachten  

– Haperende schakelmomenten 

– Slippen tijdens het schakelen 

– Verhoogd toerental tijdens schakelen 

– Moeite met kickdown 

– Noodloop van de transmissie 

– Versnellingen die overslaan 

– Onstabiel toerental 

  

De voordelen van spoelen 

Bij een spoeling wordt niet alleen de olie vervangen, maar wordt ook de gehele transmissie gereinigd. Dit proces verwijdert vuil, slib en zelfs kleine ijzerdeeltjes die zich in de loop der tijd hebben opgehoopt. Een automaat spoeling is effectiever dan handmatige olieverversing, omdat het meer olie ververst – tot wel drie keer zoveel. Dit helpt niet alleen om uw transmissie soepeler te laten schakelen, maar vermindert ook slijtage en verlengt de levensduur van uw automaat. 

  

Wanneer is het juiste moment voor een spoeling? 

Bij ons raden we aan om uw automatische transmissie elke 60.000 tot 80.000 kilometer te laten spoelen. Hoewel sommige oliefabrikanten een maximale vervangingstermijn van 90.000 kilometer adviseren, is regelmatig spoelen van essentieel belang om grotere problemen te voorkomen. Het ontbreken van regelmatig onderhoud kan uiteindelijk leiden tot ernstige complicaties en dure reparaties. 

  

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s.  

Deze spoeling kost inclusief Olie, toevoeging en de btw € 325,-  

Als u een afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijdt u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie. Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder!

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines

Vraag of Offerte?