Kia Optima DCT Onderhoud

27/02/2024

Kia Optima DCT onderhoud

In het bericht van vandaag behandelen we de traditionele spoeling van de automaat van deze Kia Optima door Flushed. De KIA Optima wordt aangedreven door een droge DCT-automaat. Het bijzondere van deze automaat is dat deze drooggeschakeld is. Hierdoor is deze automaat niet te spoelen met machine, daarom spoelen wij deze automaat bij Flushed op de traditionele manier. In deze blog vindt u alle benodigde informatie over het traditioneel

 

Gespoelde Model 

De Kia Optima die bij Flushed langskwam voor een onderhoudsbeurt bij Flushed dateert uit 2018. De Kia behoort hiermee toe aan de 4de generatie van dit model. Onder de motorkap bevindt zich een 4-cilinder benzine-motor goed voor een vermogen van 132 kW (179 PK) met een cilinderinhoud van 1.5 L. Topsnelheid bedraagt 207 km/u en 0-100 doet de Kia in een keurige 8,9 seconden.  

De automaat onder dit model is een 7-traps drooggeschakelde dual clutch transmission (DCT). 

 

Hoe gaat de traditioneel automaat spoelen in zijn werk? 

Bij een traditionele spoeling bij Flushed laten we eerst de olie in de automaat weglopen. Vervolgens zal de automaat met nieuwe olie en een speciale reiniger gevuld worden. Daarna maken we 20 minuten een spoelingsrit om het systeem schoon te maken. Hierna halen we opnieuw de olie en de toegevoegde reiniger uit het systeem. Tot slot voegen we dan opnieuw gecertificeerde olie toe aan de automaat. Deze handeling duurt ongeveer 1 uur en 15 minuten.   

 

 

Wat zijn de gevaren voor de automaat?  

Warmte is veruit de grootste boosdoener voor een automatisch geschakelde auto. Tijdens het rijden ontstaat er hitte, dit resulteert in een opwarming van de automaat. Als gevolg verbrandt de automatische transmissie olie. Hiermee veranderd vervolgens de viscositeit van de olie. Dit zorgt ervoor dat de automaat slechter presteert, de olie in de automaat is namelijk van zeer groot belang op de prestaties van de automaat. Hierom is het van belang met regelmaat uw olie te laten verversen. Als dit niet gebeurt, dan zal uw automaat slechter gaan functioneren en kunnen zich ernstige klachten binnen de automaat voortdoen. Hieronder vindt u een lijst terug met de meest voorkomende klachten vinnen de automaat. Als u te maken heeft met een van deze klachten, dan adviseren wij u om zo spoedig mogelijk een afspraak in te plannen voor een spoeling.  

 

Veel voorkomende klachten automaat    

Bonken tijdens op- en terugschakel momenten    

Slippen tijdens de schakelmomenten    

Verhoogd toerental tijdens schakelmomenten    

Weigering van de kickdown     

Noodloop van de automaat     

Overslaan van een versnelling     

Pendelend toerental 

Wanneer wordt u aangeraden uw automaat te laten spoelen?  

Bij Flushed adviseren wij u om een traditionele spoeling iedere 60.000 kilometer uit te laten voeren. Wanneer u uw automaat bij deze regelmaat besluit te laten reinigen wordt de kans op klachten geminimaliseerd en blijft uw automaat op zijn best presteren. 

Deze spoeling kost inclusief Olie, zonder filter vervanging €  495 ,-  incl. Btw   

Als u een afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijdt u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie.
Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder!   

 

 

 

 

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines