Kia Ceed Automaatbak Spoelen

15/12/2021

Kia Ceed Automaatbak Spoelen

Vandaag bespreek ik de Kia Ceed of Cee’d als je dit model vóór 2018 bent tegengekomen. De automaat komt uit de Hyundai/Kia A6 automaten familie, dit zijn 6-traps automaten. De spoeling hiervan verliep goed en werd gedaan met een kilometerstand van 131.353 km. Rond dit aantal kan er al wat aanzienlijke schade zijn ontstaan, dit kan verholpen worden door eerder te spoelen, want wij verwijderen beschadigende deeltjes.

Kia Ceed

De productie van dit model is begonnen in 2006 en loopt nog steeds, de uitvoeringen vallen binnen de compacte klasse en hebben front-engine, front-wheel-drive. Er zijn drie generaties modellen, waarvan de laatste loopt sinds 2018.

De naam Ceed komt van de eerste letters van de European Economic Community (EEC), in veel landen CEE genoemd (bijv. Comunità Economica Europea). Daar werden de eerste letters van European Design (ED) aan toegevoegd. CEEED had te veel E’s, daarom is er een weggelaten waardoor je Ceed overhoudt.

Het model dat wij gespoeld hebben kwam uit 2014, oftewel de tweede generatie Kia Ceed. De motor onder het model was een Kia 1.6CRDI motor. Een 4-cilinder motor dat een vermogen levert van 134pk.

Kia Ceed Automaatbak Spoelen

Onderhoud van de automaat is zeer belangrijk. Tijdens het rijden vinden er allerlei schadelijke processen plaats binnen de automaat. Vooral het verbranden van de olie, vervuiling en slijtage brengen veel schade aan. De verbrandde olie is gelukkig te verversen, dit kan handmatig en automatisch. Handmatig ververs je de olie in de carterpan, dit is zo’n 2 à 3 liter en daar blijft het eigenlijk wel bij. Via een automatisch proces ververs je de olie met behulp van een machine, waardoor er veel meer mogelijk is. Op deze manier kan je ruim 95% van de oude olie verversen, oftewel ongeveer 7 liter, afhankelijk van de automaat. Dit automatische proces heet automaat spoelen en hiermee kan de automaatbak ook gereinigd worden. Zo worden alle vuile en slijtende deeltjes ook nog eens verwijderd. Een spoeling van de automaat is het beste onderhoudsproces voor de automaat. Daarnaast kan een spoeling ook klachten verhelpen. Hieronder staat een lijstje met veel voorkomende klachten binnen de automaat.

Veel voorkomende klachten automaat
  • Slecht schakelen
  • Schommelend toerental
  • Verhoogd brandstofverbruik
  • Disfunctioneren van de Kick-down
  • Weigeren automaatbak
  • Gevoelsmatig vermogensverlies

Het belang van automaat spoelen blijft vaak onopgemerkt, totdat er zich ernstige problemen voordoen. Als er klachten zijn ontstaan is het van belang om uw automaat te spoeling. Gebeurd dit niet, dan verergeren de klachten en is een revisie van de automaat vaak de enige oplossing, hier komt een hele hoge prijs bij kijken.

Preventieve spoeling

Een spoeling dient als een uitstekend onderhoudsproces. Tijdens het rijden raakt de automaat vervuild en beschadigd. Er komen allerlei ongewenste deeltjes vrij binnen de automaat die gaan slijten en de oliekwaliteit drastisch doen verminderen. Een spoeling ververst deze olie en reinigt de gehele automaat, zodat de automaat weer optimaal kan presteren. Wanneer dit regelmatig wordt gedaan kan een automaat vrijwel oneindig mee.

Tijdens de spoeling wordt alle olie binnen de automaat vervangen en wordt al het vuil en slib verwijderd. Dit gebeurd door middel van professionele spoelapparatuur bediend door een team van gespecialiseerde spoelers van Flushed.
Dit filmpje geeft een impressie van de spoeling:

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s

De kosten voor deze spoeling zijn inclusief olie, toevoegingen en de btw € 325,-

Bij een spoeling wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel, waarna de automaat van uw auto wordt gespoeld in ongeveer 30 tot 90 minuten. De oude olie wordt vervangen met hoogstaande olie die ons al jarenlang het allerbeste resultaat garandeert. Tijdens de spoeling kunt u comfortabel verblijven in onze wachtruimte met een WIFI-verbinding. Heeft u een vraag over het spoelen of wilt u een afspraak maken dan kan dat gemakkelijk hieronder!

Kia Ceed Automaatbak Spoelen

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines

Vraag of Offerte?