Jeep Grand Cherokee Automaat Spoelen

10/12/2020

Jeep Grand Cherokee Automaat Spoelen

De Jeep Grand Cherokee is een middelgrote SUV van de Amerikaanse autofabrikant Jeep. Deze Grand Cherokee kwam naar Flushed voor het spoelen van de automaat. De spoeling werd gedaan met 132.251 kilometers op de teller. De bestuurder ondervond lichte klachten tijdens het schakelen. De oude olie is volledig ververst en al het vuil binnen de automaat is verwijderd, hierdoor rijd de SUV weer in topconditie.

Jeep Grand Cherokee Automaat Spoelen
De Jeep Grand Cherokee tijdens de spoeling

Grand Cherokee

De Grand Cherokee debuteerde in het jaar 1992 tijdens een internationale auto show. In april 1992 startte de verkoop. Momenteel zit de Grand Cherokee in zijn vierde generatie, genaamd: WK2. Deze SUV wordt geproduceerd door Jeep, wat een onderdeel is van Fiat Chrysler Automobiles. Alle Grand Cherokees hebben een unibody constructie. Een leuk weetje is dat de Jeep Grand Cherokee de meeste prijzen heeft gewonnen van alle SUV’s ooit.

Gespoelde model

Het model Grand Cherokee dat naar Flushed kwam, was een exclusieve versie, namelijk de Grand Cherokee 3.0 CRD Summit uit het jaar 2013. Deze uitvoering is de duurste van het bijbehorende model. De 3.0 CRD is de 6-cilinder dieselmotor die zich onder dit model bevindt. Deze dieselmotor levert een vermogen van 250 pk. De Grand Cherokee wordt ook uitgegeven in verschillende benzinemotoren.

De automaat onder deze Grand Cherokee was een 8-traps automaat van het Duitse ZF, de ZF 8HP. Deze automaat wordt gebruikt door meer dan 20 verschillende automerken, waaronder Rolls-Royce, Bentley, Aston Martin en Lamborghini. De automaat kent veel varianten. De variant onder deze Jeep was de 8HP45.

Jeep Automaatbak Spoelen
Achterkant van de Jeep Grand Cherokee

De automaat is een cruciaal onderdeel van uw auto. Helaas kunnen er klachten ontstaan, dit is natuurlijk erg ongewenst. Het spoelen van uw automaatbak heeft als voordeel dat het risico op klachten drastisch wordt verkleind. Als u al klachten heeft kunt u deze ook uitstekend verhelpen door middel van een spoeling. Hieronder staat een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als een van deze klachten zich voordoet bij uw auto, dan adviseren wij u om zo snel mogelijk een spoeling te doen.

Veel voorkomende klachten automaat
  • Weigeren automaatbak
  • Verhoogd brandstofverbruik
  • Disfunctioneren van de Kick-downUitgelichte afbeelding kiezen
  • Onrustig bij schakelen van 1 naar 2
  • Slecht schakelen
  • Gevoelsmatig vermogensverlies

Wanneer u uw automaat niet regelmatig laat spoelen, kunnen er ernstige klachten ontstaan. Hierdoor loopt u het risico dat er een revisie van de automaat plaats moet vinden, deze kosten zijn gemiddeld 2000 tot 7.500 euro. Voor een fractie van deze prijs kunnen wij uw automaat spoelen.

Onderhoudsproces

Als er nog geen klachten plaatsvinden binnen de automaat, is een preventieve spoeling een uitstekend onderhoudsproces. Met een spoeling verkleind u de kans op klachten binnen de automaat. Alle vervuilde deeltjes in de olie worden verwijderd, waardoor uw automaat vrijwel eindeloos meegaat.

Veel autodealers geven aan dat een verversing van de olie pas plaats hoeft te vinden na 150.000 tot 200.000 kilometer. Veel gespecialiseerde automonteurs geven echter aan, dat een verversing van de olie nodig is na 60.000 tot 80.000 kilometer. Dit komt aangezien de oliefabrikanten, aangeven dat de maximale vervangingstermijn voor hun ‘longlife’ automaatolie 90.000 kilometer is. Dit is dus het uiterste, daar komt bij dat er ook vervuiling en slijtage plaatsvindt tijdens het rijden, waardoor de automaat slechter presteert. Uiteindelijk moet de automaat vaak vervangen worden en dit is natuurlijk gunstig voor de dealer…

In dit filmpje kunt u de spoeling zien van de Jeep Grand Cherokee

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s

Deze spoeling kost inclusief Olie, toevoegingen, filter en de btw € 495,-

U kunt gemakkelijk naar onze garage rijden, waarna u wordt ontvangen door de specialist die uw auto gaat spoelen. Onze klanten zijn enorm tevreden over het resultaat en de service. U kunt ervoor kiezen om mee te kijken tijdens de spoeling of om te verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinging.
Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder!

Jeep Grand Cherokee Automaat Spoelen

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines