Jaguar XJS Automaat Spoelen

1/08/2023

Jaguar XJS Automaat Spoelen 

In de blog van vandaag behandelen we het spoelen van de automaat van deze Jaguar XJS. Bij binnenkomst had de Jaguar een kilometerstand van 71.557. Dit is een uitstekend moment voor een onderhoudsbeurt doormiddel van een spoeling. Een spoeling dient namelijk als een uitmuntende manier voor onderhoud aan een automatisch geschakelde bak. Bij Flushed raden wij u aan om iedere 60.000 à 80.000 kilometer uw automaat te laten spoelen. Bij hoge kilometerstanden kunnen zich namelijk mankementen voortdoen in de automaat. Doormiddel van een spoeling bij Flushed blijft uw automaat in optimale staat. In dit bericht kunt u verder meer informatie terugvinden over het spoelen van automaten waar wij bij Flushed bekend om staan. Daarnaast kunt u meer informatie vinden over deze interessante Jaguar XJS V12. 

Gespoelde Model 

Deze Jaguar die langskwam voor een spoeling van de automaat behoort toe aan een groep grand tourers van Jaguar. Het model maakte zijn debuut in 1975. Onder de motorkap van deze Jaguar ligt een 5.3 L V12. Destijds was een V12 onder de motorkap zeer ongebruikelijk. Dit vond men voornamelijk alleen terug onder de motorkappen van de Italiaanse topmerken als Ferrari en Lamborghini. Echter wist ook Jaguar een succesvol model met een V12 de markt op te brengen. De XJS werd destijds ook met gemak in verband gebracht met de Italiaanse merken vanwege zijn uitstekende prestaties. Zo zit de XJS na 7.6 seconden op de 100 km/h, daarnaast bedraagt de topsnelheid een keurige 230 km/h.

Het model wordt aangedreven door een 4-traps automaat van ZF. 

 
Wat zijn de gevaren voor uw automaat? 

Bij het rijden ontstaat er hitte in de motor, deze hitte resulteert ook in een opwarming van de automaat. Door deze opwarming van de automaat verbrandt vervolgens de automatische transmissie olie. Als gevolg hiervan veranderd de viscositeit van de olie en hierbij gaat een deel van de prestaties van de olie verloren. De olie in de automaat speelt bij een natgeschakelde automaat juist een grote rol tijdens de schakelmomenten. Hierom is het van belang om de olie binnen de automaat met regelmaat te laten spoelen. Indien dit niet gebeurt zal uw automaat slechter functioneren en kunnen er ernstige klachten voortdoen. Hieronder vindt u een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als u enige klachten herkent adviseren wij u om uw olie zo spoedig mogelijk te laten verversen. 

Veel voorkomende klachten automaat     

Bonken tijdens op schakelen en terugschakelen     

Slippen tijdens de schakelmomenten      

Verhoogd toerental tijdens het schakelmoment      

Weigeren van de kickdown      

Noodloop van de automaat      

Overslaan van een versnelling      

Pendelend toerental     

Waarom Automaat Spoelen?     

Bij een spoeling wordt op een veel effectievere manier uw olie ververst. In vergelijking met een handmatige ingreep wordt met een spoeling ruim 3 keer zoveel olie vervangen. Bijkomend voordeel is ook dat uw automaat gereinigd wordt tijdens het spoelen, hierdoor wordt al het residu als vuil en slib binnen de automaat verwijderd. Daarnaast verwijderd een spoeling ook de ijzeren deeltjes die vrijgekomen zijn in uw automaat, hierdoor slijt de automaat niet.     

Wanneer is het beste moment om een spoeling uit te voeren?

Bij Flushed adviseren wij u om de automaat iedere 60.000 tot 80.000 kilometers te laten spoelen. De meest kenmerkende oliefabrikanten die leveren aan automerken adviseren een maximaal vervangingstermijn van 90.000 kilometer. Echter is dit een uiterste. Wanneer er een regelmatige spoelbeurt wordt uitgevoerd zal dit ervoor zorgen dat ernstige klachten worden voorkomen, bij gebrek hieraan kunnen deze klachten namelijk resulteren complicaties waarbij revisie van de automaat de enige optie is.     

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s.      

      

Deze spoeling kost inclusief olie, zonder filtervervanging en BTW € 325,-   

Als u een afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijdt u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie.
Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder! 

 

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines