Jaguar XF Sportbrake Automaat Spoelen

31/03/2023

Jaguar XF Sportbrake Automaat Spoelen 

In de blog van vandaag behandelen we het spoelen van de automaat van deze Jaguar XF Sportbrake door Flushed. Bij binnenkomst had de Jaguar 69.843 kilometers op de teller staan. Hiermee was de spoeling voornamelijk bedoelt als preventieve onderhoudsbeurt voor de automaatbak in deze Jaguar. Bij Flushed hanteren wij een interval van 60.000 à 80.000 kilometer voor een spoeling. Indien u dit aanhoudt weet u zeker dat u uw automaat goed laat onderhouden. Waarmee u de kans op problemen met uw automaatbak minimaliseert. In deze blog vindt u verder meer informatie over deze Jaguar XF Sportbrake en het belang van de spoelingen die wij bij Flushed uitvoeren. 

Gespoelde Model 

De Jaguar XF Sportbrake die langskwam voor een spoeling van de automaat bij Flushed dateert uit 2015. Hiermee behoort dit model toe aan de eerste generatie van de XF de X250, dit is de voorloper van de X260. Veranderingen in de tweede generatie waren voornamelijk het gebruik van lichtere metalen als aluminium in het bodywork. Het model van de Jaguar die langskwam bij Flushed behoort toe aan de Sportbrake variant. Dit is de station wagon variant van de XF. Onder de motorkap heeft deze auto een 4-cilinder 2.2 L dieselmotor liggen. Deze motor levert een vermogen van 120 kW (163 pk), hiermee zit de Jaguar in 10,9 seconden op de 100 km/h en heeft de wagen een topsnelheid van 200 km/h.  

De automaat onder deze auto is de ZF 8-traps automaat. 

Gevaren automaat  

Warmte is de grootste vijand van een automatisch geschakelde auto. Tijdens het rijden komt er hitte vrij. Hierdoor warmt de automaat op en verbrandt de automatische transmissie olie. De viscositeit van de olie verandert, hierdoor verliest de olie een deel van haar functies. Bij elke natgeschakelde automaat speelt de olie een grote rol tijdens het schakelen. Het is dus van belang om de olie binnen de automaat regelmatig te verversen. Als dit niet gebeurt zal de automaat slechter gaan presteren en kunnen zich ernstige mankementen voortdoen. Hieronder staat een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als u te maken heeft met een van deze klachten dan adviseren wij u om uw olie zo snel mogelijk te verversen.  

Veel voorkomende klachten  

Bonken tijdens op- en terugschakelen  

Slippen tijdens schakelmomenten  

Verhoogd toerental tijdens schakelmomenten  

Weigering van de kickdown  

Noodloop van de automaat  

Overslaan van een versnelling  

Pendelend toerental  

Waarom is het van belang uw automaat te laten spoelen?  

Het grootste voordeel van het spoelen is dat het veruit de meest effectieve manier is om olie te verversen. Spoelen ververst namelijk ruim 3 keer zoveel olie in vergelijk tot een handmatige ingreep. Daarnaast reinigt u uw automaatbak ook met een spoeling, hiermee wordt al het vuil en slib in de automaat verwijderd. Ook alle vrijgekomen ijzeren deeltjes worden weggehaald. Dit weerhoudt de automaat van slijtage.      

Wanneer is een goed moment om uw automaat te spoelen?     

Wij adviseren u om de automaat van uw auto om de 60.0000 a 80.000 kilometers te laten spoelen. De beste oliefabrikanten die automaatolie fabriceren geven een maximaal vervangingstermijn aan van 90.000 kilometer, maar dit is een uiterste. De verwijderde vuil en ijzerdeeltjes laten uw automaat ook nog eens extra goed presteen. Wanneer er niet regelmatig wordt gespoeld loopt u het risico dat er ernstige klachten ontstaan, waarbij revisie de enige optie is.     

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s.      

Deze Spoeling kost inclusief originele olie, spoeling, inclusief filter en de btw € 550,-     

Als u uw afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijdt u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie. Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder! 

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines

Vraag of Offerte?