Jaguar XF Automaatbak Spoelen

22/12/2020

Jaguar XF Automaatbak Spoelen

De Jaguar XF is een luxe, grote auto uit het E-segment (hogere middenklasse). Deze Jaguar XF kwam naar Flushed voor het spoelen van de automaatbak. De spoeling vond plaats met 147.487 kilometers op de teller. Dit is al een behoorlijk kilometeraantal als je kijkt naar de hoeveelheid slijtage, vervuiling en olie dat verbrand kan zijn. Deze drie processen veroorzaken ernstige klachten die de prestatie van de auto doen verminderen. Hieronder leest u meer over de grootste gevaren van de automaat.

Jaguar XF

De Jaguar XF is op de markt gebracht in 2007. De XF diende als vervanging voor de S-type, een andere auto uit het E-segment van Jaguar. De Jaguar XF heeft twee modellen, het eerste model is de X250, die is geproduceerd van 2007 tot 2015. Binnen dit model zijn er nog varianten zoals de XF met een hogere performance, de XF Sportbrake die groter is en een R-S sportversie. In 2015 kwam er een nieuw model op de markt: de X260, deze wordt nog steeds geproduceerd.

Een gemodificeerde versie van de XFR-S (sportversie), behaalde in 2008 een snelheidsrecord van Jaguar en werd daarmee de snelste Jaguar ooit. Daarnaast heeft de Jaguar XF een tijd gediend als Britse politie auto.

Jaguar XF Automaatbak Spoelen
De Jaguar XF bij Flushed in Woerden

Gespoelde model

De Jaguar XF die is gespoeld bij Flushed was een model uit 2008. De volledige naam van het model is de Jaguar XF 3.0 V6, dit komt van de 3.0 liter V6 motor onder deze auto. Deze motor levert een vermogen van 238 pk.

De automaatbak onder deze Jaguar XF was een 6HP26, dit is een 6-traps automaat van ZF. Deze automaat is erg bekend en is te vinden onder veel exclusieve auto’s, waaronder Rolls Royces, Aston Martins en Bentleys.

Jaguar XF interieur
Het interieur van de Jaguar XF

Gevaren automaat

Warmte is de grootste vijand van de automaat. De olie wordt dik en de smeerfunctie neemt af. Het is enorm van belang om de olie binnen de automaat regelmatig te verversen, aangezien enerzijds uw automaat slechter gaat functioneren en anderzijds er ernstige klachten kunnen ontstaan. Hieronder staat een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als u te maken heeft met een van deze klachten adviseren wij u om uw olie zo snel mogelijk te verversen.

Veel voorkomende klachten automaat
  • Bonken tijdens op schakelen en terugschakelen
  • Slippen tijdens de schakelmomenten
  • Verhoogd toerental tijdens de schakelmoment
  • Weigeren van de kickdown
  • Noodloop van de automaat
  • Overslaan van een versnelling
  • Pendelend toerental
Waarom Automaat Spoelen?

Het grootste voordeel van spoelen is dat het veruit de effectiefste manier is om olie te verversen. Spoelen ververst namelijk ruim 3 keer zoveel olie in vergelijking met handmatig olie te vervangen. Daarnaast wordt uw automaatbak gereinigd tijdens de spoeling, waardoor al het vuil en slib binnen de automaat wordt verwijderd. Ook alle vrijgekomen ijzeren deeltjes worden weggehaald, waardoor de automaat niet slijt.

Wanneer Automaat Spoelen?

Wij adviseren u om de automaat van uw automaat om de 60.000 à 80.000 kilometers te laten spoelen. De beste oliefabrikanten die automaatolie leveren aan alle bekende automerken geven aan dat de maximale vervangingstermijn 90.000 kilometer is. Dit is een uiterste. De verwijderde vuil en ijzerdeeltjes laten uw automaat ook nog eens extra goed presteren. Wanneer er niet regelmatig wordt gespoeld loopt u het risico dat er ernstige klachten ontstaan, waardoor een revisie van de automaat vaak de enige optie is. Wees dit voor!

In dit filmpje kunt u de spoeling zien van de Jaguar XF

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s

Deze spoeling kost inclusief olie, filter en de btw € 425,-

De stekkers van deze automaatbak lekken regelmatig dus is deze vervangen tijdens de spoeling. De meerprijs hiervan is € 50,-

Als u een afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijd u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie.
Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder!

Jaguar XF Automaat Spoelen

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines